Zdravim, potreboval by som poradit ohladom potakov.
Chystam sa na gitare s 2 HB urobit rozopinanie a kedze som alternativu s vyvrtanim diery pre novy prepinac (povodne neprepinatelne snimace) zavrhol hned od zaciatku, chcel by som vediet vase nazory na Push/pull a push/push potaky a ktory je lepsi.
Na nejakom anglickom fore som cital, ze push pull su neprakticke tym, ze samotny pull zabera dost casu a je technikcy narocne pri rychlom hrani vediet "povytiahnut "potak. Na druhej strane je vraj ovela jednoduchsie zatlacit ho takisto ako pri rozopinani, teda logicky by som volil push/push. Mate s niektorym s tychto typov potakov nejake (negativne) skusenosti? Dakujem za vsetky rady. Rozopinat by som chcel oba snimace, tj. nahradit Tone aj Vol. rozopinatelnymi potakmi.
Dalej by som este rad vedel, ake potaky si objednat. Na eshope sollerguitars som nasiel aj jeden aj druhy typ, ale nie som si isty, ci rozumiem vsetkym technickym parametrom, napr. co znamena 250K alebo 500K, never worked with that kinda stuff before.
Dakujem
// no tak som po troche namahy zistil, ze to cislo oznacuje odpor (kiloohmy), chybalo tam cele oznacenie tej fyz. veliciny, otazka ale ostava