pocujem Temov vokal ? alebo sa mi to zda ?
Nie, iba ja. Vsetky 138 trackov...... chcel som nahravat Leppardovske gang vokaly s kamaratmi ale su prilis vysoko (H az do D s plnim hlasom), tak som to robil sam. Ale strasne rad budem mat special guests na albume - hlavne vokaly, lebo nemam to rad ked je tam iba moj chraplak furt.
Technical notes - radio vokaly su naozaj cez stare radio, nepouzival som ziadne pluginy. Spev ide cez vintage tube driver, prvy raz v zivote som nepouzival overdrive na guitar - iba fuzz (vsetky gitary a basa). Aparaty su VOX AC30 origos a Laney VC30 na plne pecky. Solo je 8 univibov na raz, maly solo na konci neni s wah pedalom, ale s univibeom. Vsetko na pasku, potom sup do comp. Nahraval som vsetky tracky samostatne len s metronomom, pri tom som spieval vokaly - preto taky live feel a sem tam par prdov. Takto som to chcel lebo prvy pokusy boli prilis umele.
Radio efekt na gitaru je tiez ten isty stary Phillips radio (elektronkovy).
BTW, ak chcete nahravat def leppard gang vocals - kondensator, ale naopak - otocis mikrofon o 180 stupnov a nespievas priamo na mic. - a spievas s kvazim falzetovym chraplakom. Pridas 5 voice multitap chorus a mas to.
Mixujem a masterujem v anglicku tento tyzden dufam.