hmmm tak toto je zaujimave
dobre ze mas obidva pre porovnanie
kedze mi ide o cim vacsi kraval tak mozno by tie governory predsa len neboli az take zle, hlavne su lacnejsie od vintage o cca 20eur a eminence na mna posobi trosku doveryhodnejsie ako celestion - len moj osobny dojem. Este aj kym dojde k stavbe prejde mesiac, takze mam cas nad tym polemizovat a robit pripravne prace takze o tom zistujem cim viac sa da. Vo vseobecnosti mi ale ide o to postavit malicku bednu s velkym zvukom
Este taka uvaha. (4-8-16R repraky)
Podla vas ako je to s impedanciou a vystupnym trafom. Je lepsie pouzit 16ohm vystup na trafe a pripojit 16ohm repraky(8+8 do serie) alebo je lepsie pouzit nizsiu impedanciu napr. 4 alebo 8 ohm a pouzit napr. 2x16ohm repro paralelne ? Cital som o tomto na internete cim viac sa dalo a niekto pise ze je lepsia vyssia impedancia ini, ze nizsia. Moja logika mi hovori ze ked pouzijem napr. 16ohm vystup stane sa toto:
a)bude pouzite viac vinutia na trafe(mozno sa stihne toho viac naindukovat?? mozno kvalitnejsi zvuk ??)
b)kedze je drot tensi a ma viac zavitov = vacsie straty na vinuti trafa, vacsie vystupne napatie, nizsi prud = mensie straty na kabloch k repraku.
c)kedze ma vinutie viac zavitov = vacsia indukcia = ubytok na vyskach ?
Ak pouzijem 4-8R vystup:
a)bude pouzite menej vinutia na trafe (mozno sa menej stihne naindukovat ? asi blba uvaha len polemizujem)
b)kedze je vinutie vinute hrubsim drotom a ma menej zavitov tak = mensie straty na vinuti, nizsie vystupne napatie ale zase vyssi prud = vacsie straty na kabloch k repraku.
c)menej zavitov na trafe = mensia indukcia = krajsie vysky ?
Keby ze zanedbam zapojenie reprakov asi by mohlo platit hore uvedene, alebo nie ?
Ak nezanedbam zapojenie reprakov mohlo by platit nasledovne ? ...
a)ak su repraky paralelne (16ohm+16ohm reprak) = krajsie vysky, repraky sa vobec neovplyvnuju medzi sebou...
b)ak su repraky do serie (8ohm+8ohm reprak) = horsie vysky, repraky su ovplyvnovane medzi sebou vo vacsej miere a druhy reprak je krmeny signalom ovplynenym indukciou cievky predosleho reproduktora = mozny ubytok na vyskach