Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
29. November , 2024, 00:31:08
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 28 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: PKGuitars  (Prečítané 106625 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
oblaty
pravidelný návštevník
Príspevkov: 235

« Odpoveď #120 kedy: 05. Október , 2012, 09:24:03 »

ked robíš straty prečo tam nedávaš velku hlavu je to krajšie a aj na zvuk to ma udajne vplyv
to je všetko na zakaznikovej volbe :) a keď chce niekto 50´s kopiu tak dostane 50´s gitaru a nie hybrida s velkou hlavou  Žmurk
Zaznamenané

Niečo z mojej tvorby - vyrobene, upravene, opravene gitary - http://www.facebook.com/PKGuitars
Kontakt: oblaty@gmail.com   www.facebook.com/pksinan
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #121 kedy: 06. Október , 2012, 11:49:41 »

ked robíš straty prečo tam nedávaš velku hlavu je to krajšie a aj na zvuk to ma udajne vplyv
veľké hlavy sú znakom nadvlády CBS, obdobia, kedy kvalita Fendrov išla značne dole  Žmurk
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #122 kedy: 06. Október , 2012, 12:22:26 »

veľké hlavy sú znakom nadvlády CBS, obdobia, kedy kvalita Fendrov išla značne dole  Žmurk

Ako sa to vezme, oproti predchadzajucim urcite, ale najlepsie znejuce Straty, ake som zazil boli prave z prvej polky spominanej nadvlady CBS. Ano, ku koncu to uz bolo ozaj vesele, take 79ny uz boli ozaj pocitovo aj zvukovo kdesi uplne inde.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #123 kedy: 06. Október , 2012, 12:49:34 »

to su take trochu aj povery. CBS to vlastnila od 1964 ci kolko a az niekedy 15 rokov neskorej to zacali v amerike potvorit, inak neskore 60tky su gitary, na ktorych hraval napriklad Hendrix a vlastne aj vsetcik ostatni, aj na tych velkohlavovych... kvalita americkych Fendrov isla znacne dole ked z toho spravili absolutnu masovku o dalsich 20 rokov a to s CBS uz nema absoutne nic...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #124 kedy: 06. Október , 2012, 12:56:14 »

to su take trochu aj povery. CBS to vlastnila od 1964 ci kolko a az niekedy 15 rokov neskorej to zacali v amerike potvorit, inak neskore 60tky su gitary, na ktorych hraval napriklad Hendrix a vlastne aj vsetcik ostatni, aj na tych velkohlavovych... kvalita americkych Fendrov isla znacne dole ked z toho spravili absolutnu masovku o dalsich 20 rokov a to s CBS uz nema absoutne nic...

Od roku 1965/66 je CBS era. :)

Inak to potvorenie zacalo uz od konca 60tych rokov. Najprv tym, ze presli na polyuretanove laky. Potom prechod k 3 srobom uchytenia krku a obcas lajdacky vyfrezovanym otvorom na krk. Od 75 sa zhorsili aj snimace a asi od 76/77 sa to dalej sralo vylucnym prechodom na tazky jasen, slabsie kontury tela, hrubocizne ala plexisklove laky atd. Ten proces bol pomaly a postupny. Osobne by som ale nablind vzdy bral radsej 74 Strat ako hociaky dnesny, vratane Custom Shopov. 77-81 by som uz ale nablind nebral. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
oblaty
pravidelný návštevník

« Odpoveď #125 kedy: 06. Október , 2012, 21:18:36 »

ej ale sa to tu rozbehlo :D
každopadne som chcel povedať že každý má svoj oblubeny nastroj, niekomu sa pači jeho zvuk, niekomu vzhlad, pripadne kombinacia uvedeneho... Fender robil dobre, vyborne a aj slabšie nastroje a je na zakaznikovi a vyrobcovi k čomu sa prikloní. Či už ide o kombinaciu driev alebo druh snimačov, každá časť by si zaslúžila vlastnú knihu a rozbor starých nástrojov.

Ja robim nastroje velmi rad, hlavne keď niekomu možem splniť jeho sen, pretože o tom to má byť :)
Zaznamenané

Niečo z mojej tvorby - vyrobene, upravene, opravene gitary - http://www.facebook.com/PKGuitars
MarkusBass
nováčik
*
Príspevkov: 29

« Odpoveď #126 kedy: 10. Október , 2012, 17:24:50 »

Peťa z To  môžem iba pochváliť. Mne robil telecaster sunburst s javorovým topom.  Už tu bol tuším spomenutý. Gitara hrá skvelo a nemusím zbytočne vyhadzovať za custom shop. Hlavne sa mi lúbi, že sa s Peťom dá spolupracovať a doslova spraví gitaru podľa požiadaviek. Teším sa na ďalšiu spoluprácu  Na zdravie!
Zaznamenané
oblaty
pravidelný návštevník

« Odpoveď #127 kedy: 10. Október , 2012, 18:03:54 »

Peťa z To  môžem iba pochváliť. Mne robil telecaster sunburst s javorovým topom.  Už tu bol tuším spomenutý. Gitara hrá skvelo a nemusím zbytočne vyhadzovať za custom shop. Hlavne sa mi lúbi, že sa s Peťom dá spolupracovať a doslova spraví gitaru podľa požiadaviek. Teším sa na ďalšiu spoluprácu  Na zdravie!
Dík marečku :) ja by som pokračoval s uverejňovaním ďalších inkriminujúcich fotiek!
Nevydržal som to a musel som nahodiť struny. ešte nie je dokončená ani zďaleka (vyleštiť a to ani brúsená nebola povrchovka, doleštiť kobylku, pražce zrovnať, logo nalepiť, natiahnúť poriadne struny, elektrika....)  Nechajte ma vydýchať

osobne som to čakal, ale aj tak ma to prekvapilo. tá gitara hrá neuveriteľne hlasno nasucho :) dočasne mám na nej struny zo 7mičky gitary a krk sa ani nepohol :)
« Posledná zmena: 10. Október , 2012, 18:06:01 od oblaty » Zaznamenané

oblaty
pravidelný návštevník

« Odpoveď #128 kedy: 30. Október , 2012, 15:42:25 »

Využite možnosť predobjednať si túto gitaru ešte pred dokončením. Dostanete možnosť ovplyvniť výber snímačov a elektroniky na Vašom finálnom nástroji...
Telo: ľahký africký mahagón + jedinečný javorový top
Krk: africký mahagón zo starých zásob (cez 30 rokov) + 4A žíhaný javorový hmatník, vykladanie z abalone perlete, TusQ nultý pražec
Ladenie: gotoh mini
Kobylka: špeciál mosadzné kamene + základňa z leteckého duralu

Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #129 kedy: 30. Október , 2012, 16:02:01 »

fesacka !
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
oblaty
pravidelný návštevník

« Odpoveď #130 kedy: 04. November , 2012, 21:15:22 »

Basaci do pozoru!
5 strún, 35" menzura, 24 pražcov, honduraský palisander hmatník, jaseň/wenge priebežný krk + jelša tonovy blok, orech telo, obláčiková jelša top
krk

Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #131 kedy: 04. November , 2012, 21:32:37 »

nepochybujem o tom, ze to bude famozny nastroj, ale nie je to tak trosku v style peliskov "tolik prace a pritom .."
Vselijake, orechy, tone blocky, vystuhy, rarohy  .. gro mojiich gitar su jedna javorova palica narazena na jelsove, pripadne jasenove telo a som vysmiaty. mam pocit, ako keby si na tychto fancy nazvoch dreva skor ulietaval viac stavitel ako potom samotny hudobnik. narazia sa na to aktivky a bude po funuse aj tak
« Posledná zmena: 04. November , 2012, 21:35:16 od mn » Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
oblaty
pravidelný návštevník

« Odpoveď #132 kedy: 04. November , 2012, 21:49:19 »

nepochybujem o tom, ze to bude famozny nastroj, ale nie je to tak trosku v style peliskov "tolik prace a pritom .."
Vselijake, orechy, tone blocky, vystuhy, rarohy  .. gro mojiich gitar su jedna javorova palica narazena na jelsove, pripadne jasenove telo a som vysmiaty. mam pocit, ako keby si na tychto fancy nazvoch dreva skor ulietaval viac stavitel ako potom samotny hudobnik. narazia sa na to aktivky a bude po funuse aj tak

samozrejme že z časti máš pravdu, len na tom vyslednom zvuku sa všetko prejaví. je možné že celá tá kombinácia bude hrať "ako jelšový jazz bass" ale môže to mať úplne iný zvuk aj kvôli tomu jaseňovému krku
nebránim sa jednoduchým nástrojom, práve tie mám aj rád
ale tak chcel som vyskúšať kombináciu drevíčok čo dávajú tí známejší výrobcovia ála Fodera. táto basa bude na štýl práve fodery :) uvidíme ako to dopadne
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #133 kedy: 04. November , 2012, 22:19:14 »

prave som siel napisat ze ta kombinacia driev je skor informacna nez ze -aha co lepim dokopy.. nenasiel som tam nic co by nepouzivali ini vyrobcovia takze nerozumiem uplne co myslel mn tym postom :D
Zaznamenané

KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #134 kedy: 04. November , 2012, 22:35:24 »

aj Peťo, teda oblaty, aj ja rozumieme čo napísal mn.
Mne keď oblaty hovoriul o tej base, ta som z toho mal hokej, 2-3 dreviny na nástroj, to je tak akurát :D
Zaznamenané
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 28 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.078 sekund, 22 otázok.