Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 03:55:05
Strán: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 28 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: PKGuitars  (Prečítané 106319 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #210 kedy: 15. Jún , 2013, 09:30:02 »

nemozem si odpustit ale preco zase robite tu chybu, ze masu hmatnika pri hlave preseknete a pokracujete s dalsim kusom pod uhlom? kokso uz aj Ibadnes pochopili, ze to je nestastna cesta a kamen urazu.

a kamen urazu coho?
Zaznamenané
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #211 kedy: 15. Jún , 2013, 09:41:32 »

zistis, ked ti gitara s takym krkom zostane v zatopenej garazi a ten spoj povoli..

to je povedzme zivotnostna otazka..

dalsi faktor je prerusene drevene vlakno.. teraz su medzi kobylkou a nultym prazcom dva taketo spoje.. srobovany krk a lepeny spoj pri hlave.. super natotalku
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #212 kedy: 15. Jún , 2013, 10:19:28 »

zistis, ked ti gitara s takym krkom zostane v zatopenej garazi
myslim, ze v takom pripade to uz bude aj asi jedno, ze ci tam bola dolepena hlava alebo nie, ci? ale tiez mam radsej aj opticky, aj nejak konstrukcne (neviem preco) ked ta hlava dolepovana nie je. zase z pevnostneho hladiska - dobre zlepeny spoj je pevnejsi ako drevo samotne
« Posledná zmena: 15. Jún , 2013, 10:19:48 od styrioci » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #213 kedy: 15. Jún , 2013, 10:28:48 »

kellerovka je robena uplne rovnako.. ja sa k tomuto vyjadrit neviem, nie som konstrukter.. pamatam si len ze hlava sa zvykla lepit pod uhlom aby sa preniesol a rozlozil inak ten tah co tam vznika..  vzivote nebudem riesit nejaku zatopenu gitaru, lebo nebude na to prilezitost :) taktiez hlava lomena pod uhlom eliminuje potrebu davat zrazace strun a ak si pamatam je tam nejaka vyhoda ak sa robi vykladanie hlavy ale to uz si naozaj nepamatam..  problem s tym nemam, robi to xy vyrobcov.. pokial to bude hrat normalne, tak mi to je fuk :)
kellerovku mam vlastne uplne rovnako riesenu a nemam pocit ze by tam trpel sustain, alebo ze by to bolo malo rezonantne.. prave naopak..

este aj decibel to tak robi http://decibelguitars.com/deciblog/wp-content/uploads/2011/07/dB1-Back.jpg
BM: http://www.blackmachine.net/data/images/dsc02968.jpg
a kopec dalsich :) a vsetko su to bolt-on a lomene hlavy... cize pohodka nie?
« Posledná zmena: 15. Jún , 2013, 10:45:58 od kaolko » Zaznamenané

ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #214 kedy: 15. Jún , 2013, 11:00:39 »

Veru,asi to bude viac menej jedno...Mám pocit že mnohé tie reči okolo toho sú na prd,trebárs nechápal som že spoj krku a tela má byť absolutne čistý -bez laku a farby a pritom pri lepenom krku je tam lepidlo.Taktiež reči ala pri floydrose tremole slabý sustain a tak...Gitara buď hrá alebo nie.A riešiť nejaké milimetrové rozdiely je asi zbytočné...Mnohokrát sme skúšali pod krk vložiť niečo aby bol trošku vyšie,alebo iný sklon a veru nenastal nejaký dramatický zvukový rozdiel.
Zaznamenané
ondreee
stály hosť

« Odpoveď #215 kedy: 15. Jún , 2013, 11:32:25 »

ja som zas pocul o jednom teste (nebudem menovat, kto ho robil) ked sa sustain snazili porovnavat pri srobovanom, lepenom a priebeznom krku.. medzi lepenym (teda set-in) a priebeznym (neck true body) nebol az taky velky rozdiel ako v porovnani so srobovanym.. tam ten sustain klesol asi o polovicu.. tot vsjo..

karol sklon hlavy som neriesil.. jasne ze ten je dolezity.. vyrobci, co to robievaju tak ako si ukazoval, to robia koli setreniu dreva zvacsa.. lebo odpad materialu je skoro 40-50 % co taky anglan niekolko krat zvazi (oni su povestni tym, ze setria, kde nemaju)

ale uz to tak mas spravene.. ja som sa len proste vyjadril k tomu sposobu spoja. a co sa tyka zaplavenia gitary, brasko vazne nikdy nevies..

* P6030025x.jpg (83.88 KB, 800x132 - prehliadnuté 367 krát.)
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #216 kedy: 15. Jún , 2013, 11:36:22 »

Mám doma Gibson LP-vcelku slušný,čo som mal možnosť porovnania ,a Fender Strat s tremolom a veru najväčší rozdiel je vo farbe zvuku,ale sustain je plus mínus to isté... Na zdravie!
Zaznamenané
FakyGrobian
pravidelný návštevník
Príspevkov: 478

« Odpoveď #217 kedy: 15. Jún , 2013, 11:50:02 »

Dolepovanie je dnes bežné. Robí to aj napr. Fodera a to už sú nástroje za iné prachy...pokiaľ to nie je odfušované a neodlepí sa to, tak v tom nevidím problém. Samozrejme, keď sa nešetrí, tak to krajšie vyzerá.
Zaznamenané

Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
ondreee
stály hosť

« Odpoveď #218 kedy: 15. Jún , 2013, 12:07:51 »

tak ale obaja vieme ze ako Fodera, tak aj Sadovsky zacali robit "economy" nastroje, popri svojich mega drahych modeloch..

zo mna hovori negativna skusenost, ked nam vytopilo skusobnu, a historicky prva 7-micka ibz multicolor na slovensku s takto lepenym krkom popustila.. asi o pol milimetra.. pochybujem, ze nastroj za vtedajsich 21.000 silingov (pamitnik zdvihne obocie) by mal odfusovany spoj. a to ten nastoj nebol pod vodou .. stacila ta velka vlhkost v skusobni..
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #219 kedy: 15. Jún , 2013, 13:49:35 »

jasne ondree..  Zdravíčko
Zaznamenané

ondreee
stály hosť

« Odpoveď #220 kedy: 15. Jún , 2013, 13:56:27 »

v kazdom pripade drzim palce.. mayones je moja srdcovka uz davno a orech tiez :-) verim ze budes mega spokojny
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #221 kedy: 15. Jún , 2013, 22:31:57 »

myslim, ze v takom pripade to uz bude aj asi jedno, ze ci tam bola dolepena hlava alebo nie, ci? ale tiez mam radsej aj opticky, aj nejak konstrukcne (neviem preco) ked ta hlava dolepovana nie je. zase z pevnostneho hladiska - dobre zlepeny spoj je pevnejsi ako drevo samotne

dokonca to moze byt aj ako vyhoda. mal som kedysi japonsky LP, vsetko vyborne, ale hlava dolepovana, tak klasicky, ako to byva. ani som o tom nevedel, kym som gitaru nepozical kamosovi. pri nejakom zure o nu zakopli, gitara nestastne jebla tak, ze sa hlava ulomila. ak by to nebolo lepene, ale jeden kus, tak to su triesky a nasledne lepenie + vyplnanie odstepencov. ale takto to nakoniec dopadlo tak, ze sa hlava ulomila presne v lepenom spoji, cize ziadne triesky, len sa znovu ten spoj vycistil a zlepil nanovo. robil to vtedy Krajicek a keby sa mi kamos s tou havariou nepriznal, tak ani by som si to nevsimol. dnes ma tu gitaru Brdo...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #222 kedy: 15. Jún , 2013, 23:48:37 »

odhliadnuc od stastneho konca, by som povedal, ze to asi 2x dobre zlepene od vyroby nebolo. ako som uz spominal, dobre zlepeny spoj je pevnejsi ako drevo a teda s najvacsou pravdepodobnostou by sa pri tom zakopnuti bud drevo svojou pruznostou vysporiadalo s padom samo alebo by prasklo v inom mieste ako je lepeny spoj. ale tak ci onak vdaka tomu je gitara v poriadku  :)
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #223 kedy: 16. Jún , 2013, 11:46:03 »

odhliadnuc od stastneho konca, by som povedal, ze to asi 2x dobre zlepene od vyroby nebolo. ako som uz spominal, dobre zlepeny spoj je pevnejsi ako drevo a teda s najvacsou pravdepodobnostou by sa pri tom zakopnuti bud drevo svojou pruznostou vysporiadalo s padom samo alebo by prasklo v inom mieste ako je lepeny spoj. ale tak ci onak vdaka tomu je gitara v poriadku  :)
taktak :)
Inak odlomená hlava je najčastejšia oprava na gitarách s lepenou hlavou a nikdy nepraskne priamo v mieste spoja. Videl som iba jednu takútu prasklinu, keď lacnej akustike odletel krk (zákazník šiel na bicykli a strom zavadil o gitaru)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #224 kedy: 16. Jún , 2013, 18:03:25 »

taktak :)
Inak odlomená hlava je najčastejšia oprava na gitarách s lepenou hlavou a nikdy nepraskne priamo v mieste spoja. ...

tak potom to musela byt u mna hovadska nahoda. 30 rokov aktivne pouzivana gitara, len raz padla a lepeny spoj povolil...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 28 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.06 sekund, 23 otázok.