Xeon_SK
nováčik
Príspevkov: 39
|
|
« Odpoveď #90 kedy: 03. Máj , 2015, 16:17:34 » |
|
Števino ďakujem. Tak už hu mám za 80 Eur. Čierna, tvaru Precision Bass od SX. Z pohľadu stolárskych prác a materiálov je všetko v poriadku. Mechaniky sú bezchybné, povrchová úprava dobrá. Grg je rovný, ladenie drží, len strunu G trocha zdvihnem, lebo na oktáve trochu zachytáva pražce. Čo je ale vyslovene zlé je elektrika. Mizerné potenciometre, letovanie ako ohádzané hovnom, bez tavidla. Všetko si vymením za nové.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dafteaux
nováčik
Príspevkov: 58
|
|
« Odpoveď #91 kedy: 01. Február , 2017, 20:55:04 » |
|
Ahojte pani, zvazujem kupu nejakej slusnej basy na domace nahravanie, cca 200€ som do toho ochotny vlozit. Celkom ma oslovil Thunderbird, ale. Nejake rady/komenty?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #93 kedy: 02. Február , 2017, 14:51:24 » |
|
To su v pohode basicky. Na zaciatok urcite fajn. Mal som este starsiu seriu RBX 170. Kvalitativne uplne v poriadku a tieto nove su este aj trochu vypimpovane oproti starsim.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
olko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 314
\m/
|
|
« Odpoveď #94 kedy: 03. Február , 2017, 09:13:01 » |
|
Jo yamahy su v pohode, ja si akurat kupujem novu 6ku (John Myung signature ) taktiez cort nie su zle (Na Cortke momentalne hram ) a pouzita by bola ale asi lepsia
|
|
|
Zaznamenané
|
Primarne basak.
Prog is Love, Prog is Life.
Proud Cort guitars player, and Peavey Amp user...
|
|
|
marosisko
|
|
« Odpoveď #95 kedy: 03. Február , 2017, 14:35:09 » |
|
este jedna vec mi neda spat. nechce sa mi velmo investovat do dalsej bedne hlavne aj koli miestu. moze mi basa daco porobit s celolampovym combom na gitaru? ma to 18w 2*12 a vacsinou to mam tak na 1/10 vykonu pri multaku a 8/10 na cistom so stiahnutou gitarou. bezne do toho ide simulacia basy. prave preto chcem aj basu , lebo na gitare je to take jalove. je nutne mat zvlast bednu na basu?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #96 kedy: 03. Február , 2017, 14:46:09 » |
|
Pokial ten aparat nevypeces, tak sa nic zle neudeje. Pri takom hrani ako uvadzas, by to malo byt v pohode. Ale zvukovo to nebude OK, tie basove gule z toho nevytlacis a cele to bude take zvukovo nespravne. Z malych basovych aparatov za malo penazi zatial hralo najlepsie toto, co som pocul: https://www.muziker.sk/hartke-hd25-bass-combo?gclid=COTaotGH9NECFVAQ0wodAcEBbASom s tym velmi spokojny.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marosisko
|
|
« Odpoveď #97 kedy: 03. Február , 2017, 15:21:08 » |
|
dakujem za rady. nasiel som tam aj 75ku 1*15 za velmy priaznivu cenu. vedel by si my este prosim ta vysvetlit rozdiel medzi aktivnou a pasivnou. mam na mysli co sa sposobu hry tyka a zapojenia. videl som rozhovor tusim s griglakom , ze presiel naspat na pasiv , ze mu to je lepsie. to ze tam je predzosilovac my je jasne. a mam pocit ze pri basach sa beznejsie pouziva tranzistor, ze preco.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #98 kedy: 03. Február , 2017, 15:32:42 » |
|
75 bude fajn, skusobnu to asi s klasickym bubenikom neutiahne, ale na komorne hranie plne okej.
Aktiv/pasiv je na base nieco ine ako na gitare. Ak tomu spravne rozumiem, pri gitare su aktivne snimace vyzivovane malickym preampom. Pri base ani tak nejde o to, ze preamp v base snimac krmi stavou, ako skor o to, ze preamp obsahuje ekvalizer - moze ist o vysky/basy, vysky/stredy/bas, vysky/nizsie stredy/vyssie stredy/basy.
Je to uz divocina. Mne sa aktivky niekedy pacia, inokedy nie. Zavisi od elektroniky. Napriklad na MusicMan je preamp sucastou toho typickeho zvuku.
A tiez to ma ucel, ze to trochu prikrmuje snimace, tak su tam nizsie ubytky signalu. (ale toto je podla mna zanedbatelny prinos)
Vacsinou vsak maju nie drahe basy slabinu prave v preampoch pri aktivkach.
A je to tiez dalsia vec, co sa moze pokaslat a zaroven nieco navyse s cim musis tocit, aby si si nastavil zvuk, ktory ti sadne.
A ci je na basgitaru lepsi lampovy alebo tranzistorovy zosik zavisi od zanru a stylu hrania. Vacsina basakov lampovu spinu vo zvuku nevyhladava a do vacsiny muziky asi ani nie je vhodna, preto sa robia skor tranzistory.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marosisko
|
|
« Odpoveď #99 kedy: 03. Február , 2017, 18:00:56 » |
|
Dakujem....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dafteaux
nováčik
|
|
« Odpoveď #100 kedy: 03. Február , 2017, 20:43:01 » |
|
Vidim, ze debata sa rozbehla Ak mate niekto ponuku, sem s nou. Novy nastroj nechcem kupovat, zbytocne vyhodene peniaze. Nasiel som Thunderbird aj za 250 od ruky, co by som akceptoval, ale bol mimo SR
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marosisko
|
|
« Odpoveď #101 kedy: 03. Február , 2017, 20:57:24 » |
|
ja sa celkom obavam kupy nastroja z podruky. ten psychycky tlak ze ked som uz presiel 100km , tak predca neodidem na prazdno. sice som mal vsetky krabice z pod ruky aj terajsie kombo mam z pod ruky ale to je trochu ine. vydrbat 200 € ze sak za tu cenu sa to ajtak oplati sa mi nepozdava. radsej si priplatim v obchode. je to ine pre ludi ktori su vyhrani ,zohrani a drzali v ruke 20 nastrojov za rok. ja asi daky mesiac radsej pockam a kupim daco lepsie...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dafteaux
nováčik
|
|
« Odpoveď #102 kedy: 04. Február , 2017, 15:47:04 » |
|
Tiez sa mi nechce chodit hore-dole len kvoli base. Zatial pouzivam nahradu - nahram basovu linku na gitare a hodim na to vst pitch nastaveny o oktavu dole. Nie je to sice to prave orechove, ale zatial staci
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|