Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 13:33:40
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gibson Les Paul Standard Handmade  (Prečítané 10041 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
mYse|f
nováčik
*
Príspevkov: 6

« kedy: 23. November , 2012, 22:59:16 »

Zdravím všetkých!

Idem si kupovať el.gitaru a chcel by som sa predtým poradiť. Pôvodne som mal vybranú gitaru Epiphone Les Paul Standard Plus-Top Vintage Sunburst(VS)[1], ale na Bazoše som natrafil na tento[2] kúsok. Jedná sa o ručne vyrobenú kópiu Gibson LP Std, ktorú majiteľ vyrábal so svojim otcom, ktorý s tým má (podľa jeho slov) 20-ročnú skúsenosť. Gitara by mala svojimi vlastnosťami zvukovo aj vzhľadovo prevyšovať radu Gibson Studio. Zaujímal by ma názor všetkých skúsených hudobných odborníkov na túto gitarku.

Ďakujem.

P.S.: Majiteľ mi sľubil, že zajtra uploadne nejaké to ukážkové video z hry na gitare. Odkaz potom pripojím k tejto téme.

[1] http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-epiphone-les_paul_standard_plus-12636.html
[2] http://hudba.bazos.sk/inzerat/20057846/Gibson-Les-Paul-Standard-Handmade.php
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #1 kedy: 23. November , 2012, 23:17:09 »

to nebude ten isty clovek, co Brankovi tunil ibanezu? vsak vyzera to normalne..pokial to hra dobre, tak preco nie..uz to len potom predat ako origo za dvojnasobok a mozes si potom kupit tu epinu  Bavím sa skvele
Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #2 kedy: 23. November , 2012, 23:21:20 »

pri kupe nastroja z ruky treba byt trochu paranoidny. podla mna je to jedna z tych lacnych cinskych kopii, neviem ake su momentalne ceny tychto made china kopii, cca 200 usd je vela?

taketo domorobo gitary su v podstate nepredajne ked ta omrzi, neodporucam kupovat.

inak epiphone gitary su hratelne nastroje, tuto verziu Epiphone Les Paul Studio Deluxe AW http://www.thomann.de/gb/epiphone_les_paul_studio_deluxe_aw.htm vidim dost casto u gitaristov s nizsim rozpoctom a hra im to uplne v pohode.
« Posledná zmena: 29. December , 2012, 17:30:28 od tarquin » Zaznamenané

cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #3 kedy: 24. November , 2012, 01:57:02 »

Rucne robene gitary su nepredajne. Preto som si tu moju doladil presne podla
predstav a teraz by som ju nemenil za nic. Ak to ma byt vsak tvoja prva
gitara tak ber radsej tu epinu fakt. Tam by si sa nemal popalit a budes ju raz
moct aj predat
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #4 kedy: 24. November , 2012, 11:31:45 »

Tá gitara nieje handmade, ale Made in China. Keby bola tak dobrá, tak ju nepredáva.
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #5 kedy: 24. November , 2012, 12:53:45 »

Tá gitara nieje handmade, ale Made in China. Keby bola tak dobrá, tak ju nepredáva.

tak potom je to jasne... cinsky shit sa neoplati ani nahodou... kup si pekne tu epinu :) mam doma aj ja jeden este starsi korejsky epifon SG a uplne do pohody gitara Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #6 kedy: 24. November , 2012, 13:52:45 »

presne som to chcel napisat, je to cinsky fake a osobne by som si to v zivote nekupil uz len pre piratske logo na hlave
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #7 kedy: 24. November , 2012, 13:54:24 »

Hlavne nechapem preco si nazval temu Gibson...  Popiskujem si
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
mYse|f
nováčik
*

« Odpoveď #8 kedy: 24. November , 2012, 15:23:07 »

Tak mi písal, že sa to video opozdí, pretože má pokazený foťák a musí si požičať od známeho.

@tarquin: Medzi Epi a Gibson MIC je rozdiel iba v tom, že tie Epi sú licencované. Kvalita u oboch je veľmi rôznorodá. Ak mi ju ale pošle na dobierku, môžem si gitaru ohmatať rovno na pošte, a ak nebudem spokojný, jednoducho nezaplatím.
@cubo: Už som sa pri Epi popálil. Kupoval som si “novú” cez Muziker.sk[1] a kvalita bola strašná (škrabance, výrobné defekty, zrezavené súčiastky, stará 1,5 roka)! Kórejské/Japonské a niektoré Americké Epi, to sú úplne iná káva[2]. Bral by som hneď, keby som takú vedeľ za podobnú cenu zohnať, ale mimo eBay len veľmi ťažko.
@KubBasak: Tak neviem. Píše, že si ide kúpiť novú a tejto sa chce zbaviť. Úprimne, gitaristi si obyčajne ponechávajú rôzne typy gitár, hlavne ak sú tak kvalitné.
@rastis: Ak je to MIC, tak prosím, nemám záujem! Ale ak je pravda to čo tvrdí, môže to byť skvelá kúpa.
@Proghoper: Tému som nazval rovnako ako inzerát[3] na Bazoše. Ide o repliku, čiže Gibson Handmade alebo Gibson Replica je opodstatnený názov.

P.S.: Ak by bol záujem, môžem mu poslať odkaz na túto tému, aby sa o gitare mohol vyjadriť sám.

[1] http://muziker.sk/elektricke-gitary/les-paul/epiphone_les-paul-standard-plus-top-vs.html
[2]
[3] http://hudba.bazos.sk/inzerat/20057846/Gibson-Les-Paul-Standard-Handmade.php
« Posledná zmena: 29. November , 2012, 18:31:21 od mYse|f » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 24. November , 2012, 15:31:14 »

neviem si predstavit situaciu, ako dobierku rozbalis, preskumas a rozhodnes sa, ci ju preberies. to si asi nieco na ranajky pojedol  Bavím sa skvele

ta gitara neni ziadne handmade, cele je to ojeb a ak nad tym co len trochu premyslas, tak si taky ojeb zasluzis.

americky Epifon Les Paul som nikdy v zivote nevidel.

ak si uz mal Epifon z obchodu, tak asi vies, co mas cakat, nechapem teda, ze rozmyslas nad kupou dalsieho.

preco si za 500€ nekupis nejaky lacny Gibson na inzerat ? preco si za 500€ nekupis nejaku staru japonsku gitrau ? miesto toho sa rozhodujes medzi kokotinou a picovinou ?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #10 kedy: 24. November , 2012, 15:31:46 »

Ak mi ju ale pošle na dobierku, môžem si gitaru ohmatať rovno na pošte, a ak nebudem spokojný, jednoducho nezaplatím.
he?
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #11 kedy: 24. November , 2012, 15:45:41 »

Tá gitara už bola v nejakej téme a postavil ju akože ujo Fabián, ktorý gitary vyrába už 30 rokov, ale nikto o ňom nikdy nepočul Popiskujem si
Do Prešova chodím pomerne často a poznám tam veľa muzikantov  Žmurk Je tam jeden gitarár a ten sa nechytá ani namňa, čo gitary vyrábam nejaký smiešny rok.
Zaznamenané
mYse|f
nováčik
*

« Odpoveď #12 kedy: 24. November , 2012, 19:19:16 »

@rastis: Poprosím ťa, aby si sa vyjadroval slušne, nie sme na fórach ZŠ. Pri kúpe spomínanej gitary Epi LP Std som si tiež rozbalil a skontroloval gitaru priamo pred prepravcom, bohužiaľ ale spomínané vady som zistil až keď som si v byte gitaru podrobne prehliadol (nesmieš sa mi diviť, bola to vôbec prvá el.gitara ktorú som v živote držal v ruke, a nevedel som čo mám očakávať). Samozrejme máš pravdu v tom, že to nefunguje tak, že by som si gitaru objednal, a potom ju len tak odmietol (sme predsa ludia s istou morálkou), ale teoreticky sa s predajcom môžem dohodnúť na čomkoľvek. Chcel som len podtrhnúť fakt, že na pošte môžem gitaru vybaliť, vizuálne prekontrolovať, a v prípade nespokojnosti vrátiť.
@styrioci: Trocha nešťastne som tú vetu skoncipoval. Chcel som tým povedať, že sa s ním tak môžem vopred dohodnúť. Inak to čo som napísal platí. Zákazník má právo si na pošte balík rozbaliť, skontrolovať, a v prípade, že s výrobkom nie je spokojný, balík odmietnuť. V tom prípade sa zásielka pošle naspäť odosielateľovi. Poplatok je tuším okolo troch eur, ktoré hradí predajca (musím zaklopať, zatiaľ sa mi nestalo, že by som tovar takýmto spôsobom musel vracať, ale vždy som využil toto svoje právo, a na pošte si pravidelne kontrolujem každý balík, ktorý si objednám). Prosím, opravte ma ak sa v niečom mýlim.
@KubBasak: Ďakujem, konečne nejaká užitočná informácia. Mohol by si mi poskytnúť odkaz na tú tému?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #13 kedy: 24. November , 2012, 19:31:31 »

Inak to čo som napísal platí. Zákazník má právo si na pošte balík rozbaliť, skontrolovať, a v prípade, že s výrobkom nie je spokojný, balík odmietnuť. V tom prípade sa zásielka pošle naspäť odosielateľovi. Poplatok je tuším okolo troch eur, ktoré hradí predajca (musím zaklopať, zatiaľ sa mi nestalo, že by som tovar takýmto spôsobom musel vracať, ale vždy som využil toto svoje právo, a na pošte si pravidelne kontrolujem každý balík, ktorý si objednám). Prosím, opravte ma ak sa v niečom mýlim.

ano mylis.. asi tak vo vsetkom takze tak nejak..  ty mozes akurat tak poslat nieco nazad ked je ta vec poskodena a nie je v stave v akom mala byt.. vtedy je fajn ak to je posielane s poistenim.. ja som uz parkrat na tej poste bol  Bavím sa skvele a vzdy je to tak, ze ty pri prevzati proste podpises papiere, ak to je na dobierku, tak to vykesujes, prevezmes (od tohto momentu s tym posta nic nema) a az potom otvoris. a ked sa ti nelubi tak to mozes na svoje naklady poslat nazad.. a pri baliku to teda 3e urcite nebudu Žmurk
dalsia vec je ze - balik mozes vratit akurat tak ked kupujes z obchodu ked je tam nejaka ta 10 dnova lehota ci co to je..
inak celkovo co si citam tu temu tak vlastne ani nevies co ides kupit a to je najvhodnejsia poda pre vseliakych ojebavacov co si na tebe asi zgustnu coskoro..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 24. November , 2012, 19:38:47 »

@rastis: Poprosím ťa, aby si sa vyjadroval slušne, nie sme na fórach ZŠ. ...

nie - ja Ta poprosim. poprosim Ta, aby si respektoval moj styl pisania. investujem cas do Tvojho problemu, tak si ma trosku za to vaz.

Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.101 sekund, 23 otázok.