Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 16:18:43
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Tremolo  (Prečítané 11707 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
spree
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 125

« Odpoveď #45 kedy: 18. Január , 2013, 23:09:15 »

Nie, naozaj nechapem.
Ta otazka je normalna, kludne niekto iny moze mat rovnaky pocit.
To clovek pri kupe nedokaze odhadnut.
Chcel som len vediet, ci niekto s podobnymi obavami sa s takouto gitarou vzil a za aku dobu.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #46 kedy: 18. Január , 2013, 23:41:50 »

z bicykla sa uz nezdrbavam :) ked som zacal vlastnit prvy Stratocaster, bol som tak uchvateny (bola to prva ozajstna gitara co som mal), ze stredny snimac, ani volume potak, ani zasrobovana paka v tremole, ani preznievajuce pruziny vzadu, ani singlovy brum, atd. ...  mi radost z tej gitary nezanietili...
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #47 kedy: 18. Január , 2013, 23:47:40 »

Tak super, verim, ze ostatni boli na tom v pohode a ze si aj ja na vsetko zvyknem.  Zdravíčko
« Posledná zmena: 18. Január , 2013, 23:58:55 od spree » Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #48 kedy: 18. Január , 2013, 23:52:20 »

ze stredny snimac, ani volume potak, ani zasrobovana paka v tremole, ani preznievajuce pruziny vzadu, ani singlovy brum, atd. ...  mi radost z tej gitary nezanietili...

a prave tieto neduhy su to co robia stratom strat a co na tom milujem
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #49 kedy: 19. Január , 2013, 12:18:32 »

Este v suvislosti s tym tremolom a pravou rukou ma napadlo, nema na to vplyv, aky typ tremola je osadeny? Floyd, Edge, ci Kahler?
Ak ano, ktory system ma pri pritlaceni pravou rukou najmensiu tendenciu na nasledne rozladzovanie?
« Posledná zmena: 19. Január , 2013, 12:18:56 od spree » Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #50 kedy: 19. Január , 2013, 13:07:52 »

to asi kahler ale aj tak si radsej zober floyda, myslim ze stabilnejsie drzi ladenie a zvyknut si na to nieje ziaden problem. pokial budes normalne tlmit tak ako sa ma tak to vlastne ani nemozes rozladzovat to fakt trva len chvilku sa to naucit. a uz mas vybratu gitaru teda ci?
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #51 kedy: 19. Január , 2013, 13:16:37 »

Hravam rock, blues rock, sem tam hard rock (Ozzy).
Rozmyslal som nad Jackson Soloist USA, Ibanez JEM7 alebo JEM77, resp potom nejaku Ibanez RG-seriu (tam mam ponuku na jeden vintage RG1200).
V Made maju JEM77, ale podla mna je to cenovo dost nadsadena gitara a clean zvuk to bohvieaky nema, inak sa na nej hra super.
Najhorsie je, ze v nasich podmienkach si nemam nic sancu vyskusat, tak vela studujem, ale aj tak je to viac menej kupa naslepo.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #52 kedy: 19. Január , 2013, 13:28:30 »

Soloist a hlavne JEM nie su zrovna bluesove gitary... RG detto. s hentakou stylovou poziadavkou by som sa orientoval na Stratokaster s HB pri kobyle a na paku by som sa uplne vykaslal.

respektive takto. na velke solovanie a pakovanie si kup RGcku, na rock, blues rock a hard rock si kup Les Paul a Sratocaster. a mas pokryte vsetko, lebo aj tak neexistuje jedna univerzalna gitara, ked chces hrat rozne hudobne styly...
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #53 kedy: 19. Január , 2013, 13:49:34 »

Viem, ze mi je tazke poradit, nakolko hram vseho chut.
Nieco od Gary Moore-a, Ozzyho, Queen, ale aj Shadows, teraz Satrianiho.
Samozrejme aktivne snimace nepripadaju do uvahy a zacalo sa mi pacit tremolo.
Opytam sa konkretnejsie, na taku "vsehochutL od Ibanez radsej JEM alebo to RG?
Bude tam vlastne nejaky vyraznejsi rozdiel?
Jackson Soloist je udajne skor na Heavy Metal...
Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník

« Odpoveď #54 kedy: 19. Január , 2013, 14:09:28 »

JEM by som nekupoval pokial niesi extremny fanusik Stevea Vaia, kedze tam priplacas hlavne za to ze tam je jeho meno. Presne taku sluzbu ti spravi hociaka prestige RG na ktorej neskor vymenis snimace podla svojich predstav(nieze by sa na tie seriove hrat nedalo). takze kludne nejaky RG 1570 alebo RG 1550 popripade pozri bazarove RG 2550 tie gitary sa daju zohnat za smiesnu cenu a su to uplne profi nastroje

zaujimave su tiez gitary Charvel ktore dnes patria fendru a maju skvely pomer cena/vykon

napriklad: http://www.thomann.de/gb/charvel_pro_mod_san_dimas_style_1hh_sw.htm

podla mna za tu cenu vyborna japonska gitara s profi snimacmi aj slusnym hardwareom, nieje to vyslovene metalova gitara (aj ked imho nic take neexistuje)

dalej si pozri ako rastis vravel nejaky HSS Stratocaster bud USA standard alebo Deluxe tie sice nemaju bezne Floyd Rose ale ked si to dobre nastavis pakovat sa stym da tiez. Robia sa aj nejake verzie s floyd rose ale to uz by som asi riesil radsej ten charvel.

celkovo velmi zalezi na rozpocte podla toho sa potom da vybrat hocico
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #55 kedy: 19. Január , 2013, 14:31:47 »

Viem, ze mi je tazke poradit, nakolko hram vseho chut.
Nieco od Gary Moore-a, ...

no a prave Gary Moore v kazdom svojom stylovom obdobii hraval na adekvatnej gitare pre ten styl. nez vyjebat liter a pol ci kolko za skaredy JEM, tak to radsej za 700 LP Studio a za 800 USA Strat z druhej ruky a mas gitary, s ktorymi mozes fungovat bars aj cely zivot.
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #56 kedy: 19. Január , 2013, 14:51:21 »

JEM by som nekupoval pokial niesi extremny fanusik Stevea Vaia, kedze tam priplacas hlavne za to ze tam je jeho meno. Presne taku sluzbu ti spravi hociaka prestige RG na ktorej neskor vymenis snimace podla svojich predstav(nieze by sa na tie seriove hrat nedalo). takze kludne nejaky RG 1570 alebo RG 1550 popripade pozri bazarove RG 2550 tie gitary sa daju zohnat za smiesnu cenu a su to uplne profi nastroje

zaujimave su tiez gitary Charvel ktore dnes patria fendru a maju skvely pomer cena/vykon

napriklad: http://www.thomann.de/gb/charvel_pro_mod_san_dimas_style_1hh_sw.htm

podla mna za tu cenu vyborna japonska gitara s profi snimacmi aj slusnym hardwareom, nieje to vyslovene metalova gitara (aj ked imho nic take neexistuje)

dalej si pozri ako rastis vravel nejaky HSS Stratocaster bud USA standard alebo Deluxe tie sice nemaju bezne Floyd Rose ale ked si to dobre nastavis pakovat sa stym da tiez. Robia sa aj nejake verzie s floyd rose ale to uz by som asi riesil radsej ten charvel.

celkovo velmi zalezi na rozpocte podla toho sa potom da vybrat hocico

Rozpocet je cca. 1400
Metal nie je moj styl, takze tym smerom nic.
Charvel ma tiez dost zaujal, vyrabali spolocne s Jacksonom, ale tiez je to asi nerealne v tychto podmienkach skusit.
Tak potom asi jedine ten Ibanez RG1200 alebo HSS Stratocaster.
Este ma celkom zaujala Ibanez RG2560. Co hovorite na nu?
Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník

« Odpoveď #57 kedy: 19. Január , 2013, 14:57:14 »

ta rg2560 je vyborny nastroj, edge zero tremolo je velmi dobre a stabilne kedze ma vzadu dvoje pruziny ktore tahaju oboma smermi, to pomoze aj tej tvojej obave o to ze si to budes rozladzozvat zle polozenou rukou.

super je ze nieje z lipy ale jasena a aj ta HSS konfiguracia je viac rockova ako metalova takze ak sa ti paci vobec by som sa toho nebal. ibanez prestige ma fantasticke spracovanie a aj konzistencia kvality kus od kusu je super(ovela lepsie ako napriklad u fendra)
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #58 kedy: 19. Január , 2013, 15:03:49 »

takze tu RG2560 by si uprednostnil pred tym RG1200?
Ten mozem mat cez kamosa v uplne super zachovalom stave.
Tu je na neho link:
http://ibanez.wikia.com/wiki/RG1200
Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník

« Odpoveď #59 kedy: 19. Január , 2013, 15:12:28 »

je to relativne jedno ale imho je HSS s jasenom vhodnejsia kombinacia na to co si spominal ze chces hrat, ako lipa s HSH(este k tomu ten tone zone co je dost heavymetal). tiez tie novsie ibanez krky su stabilnejsie ako starsie
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.098 sekund, 23 otázok.