opossum
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 03. Február , 2007, 08:36:11 » |
|
yesfan sample 01 zapadá do celkového zvuku ostatných dvoch. Počujem tam MIDI trubku, alebo niečo podobné...teraz ma napadlo, ako asi pôsobia moje MIDI sólové nástroje. Viem, že je s tým strašne veľa roboty a výsledok málokedy býva podľa predstavy...tak začínam uvažovať o tom, že mi niektoré sóla zahrá nejaký muzikant naživo...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yesfan
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 04. Február , 2007, 13:19:41 » |
|
yesfan sample 01 zapadá do celkového zvuku ostatných dvoch. Počujem tam MIDI trubku, alebo niečo podobné...teraz ma napadlo, ako asi pôsobia moje MIDI sólové nástroje. Viem, že je s tým strašne veľa roboty a výsledok málokedy býva podľa predstavy...tak začínam uvažovať o tom, že mi niektoré sóla zahrá nejaký muzikant naživo... zdar, ano, je tam vela zvukov hranych cez GR-20, gitarový sythesizer. nič som tam neprogramoval okrem jedneho-dvoch loopov. secko midi je bud cez guitar alebo midikeyboard nazivo. ale v inych svojich projektoch robim vela s midi a elektronikou v pravom slova zmysle (samplovanim) co ma zniet ako nazivo, nesmie sa programovat ako midi a naopak, nemali by sme sa snazit za kazdu cenu s midi robit "zive" veci, ale synteticku hudbu-aj ta vie byt uzasna, napr. Amon Tobin, Future sound of london...taku elektroniku milujem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 05. Február , 2007, 08:58:08 » |
|
yasfan no veď práve to. V skladbách, ktoré sú založené na (aj) syntetických zvukoch, treba radšej zvoliť "analógový" zvuk miesto "akustického". Ja mám dosť skladieb takých, že sú postavené celé na "akustických" nástrojoch, a tam niekedy vadia nedokonalé sample. Ale nemal som inú možnosť to nahrať, tak som to urobil cez sample. Laickému poslucháčovi to väčšinou nevadí, ale odborník to pozná a záleží už len na kvalite použitých samplov a na tom, ako sa s tým autor pohrá...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 05. Február , 2007, 10:32:30 » |
|
yesfan práve som si pozrel vašu stránku. Nemá to chybu. ;DPáči sa mi, keď sa ľudia neberú vážne...Po grafickej stránke tiež super
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yesfan
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 05. Február , 2007, 12:18:44 » |
|
yasfan no veď práve to. V skladbách, ktoré sú založené na (aj) syntetických zvukoch, treba radšej zvoliť "analógový" zvuk miesto "akustického". Ja mám dosť skladieb takých, že sú postavené celé na "akustických" nástrojoch, a tam niekedy vadia nedokonalé sample. Ale nemal som inú možnosť to nahrať, tak som to urobil cez sample. Laickému poslucháčovi to väčšinou nevadí, ale odborník to pozná a záleží už len na kvalite použitých samplov a na tom, ako sa s tým autor pohrá...
jasne, ide o to inymi slovami, aby sa vysledna vec netvarila inak ako to, cim vlastne je. potom je jedno, ci su sample dokonale, alebo nedokonale, chce to isty vkus a kazdy zvukovy "handicap" sa da nejako obist a mozno aj vyuzit, super ze si sa zabavil na stranke, zase po roku niekto, co ju navstivil :-)))))
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 06. Február , 2007, 08:17:12 » |
|
som si vypočul ukážky z webu, je to svojou nadľahčenosťou podobné napr. Matke Guráž z Novej Dubnice (neviem, či poznáš) alebo Buty, čo ja žerem. Dobre som sa zabavil. Akurát tie .rar mi nešlo otvoriť, iba .zip - hovoríš gitarový syntetizér? Aj tá fúkacia harmonika? Nepoužívaš nijaké sample alebo synťáky?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yesfan
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 06. Február , 2007, 09:02:29 » |
|
opossum,
ak mas zaujem o albumy skratfstrku, uploadnem ich a posuniem ti link na stiahnutie. o tu web stranku sa nejak moc uz nestaram, kedze aktivne nehrame a tie zipka, rarka mozu byt posahane.
ano aj ta fukacia harminka, na tomto cd nie je jediny sampel naprogramovany (z vynimkou drum loopu v jednej skladbe) takze vsetko midi co pocujes je hrane cez gitar synth alebo midikeyboard manualne nazivo. vratane perkusii. matku guraz som zachytil ale len velmi okrajovo a davno, buty mam aj ja rad
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 06. Február , 2007, 12:19:25 » |
|
dobre, daj teda link...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 13. Február , 2007, 09:24:07 » |
|
Pyramída - tak tomuto hovorím hudba nije pre peňáze! Má to hudobnú úroveň, text na zamyslenie (satira, to je moje)...Stiahol som si všetko, ale ešte som nemal čas popočúvať...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 13. Február , 2007, 23:17:53 » |
|
Uz som pocul prve dva tracky, prvy asi pred 4 dnami, druhy - Lacny docent - prave teraz. Je to dost dobre, su aj nejake koncerty? Na vasu stranku sa mi ist teraz nechce, ze by som to pozrel Vyborne vyborne...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 14. Február , 2007, 08:01:33 » |
|
CD - tak to nemá chybu. Dobrá, pre mňa nie lacná zábava. Nasmial som sa ako hovado. Schopnosť hrať sa, tvoriť, hrať pre radosť. Netypické a svojské spojenie rôznych štýlov a žánrov vytvára originálnu a nezamenitľnú tvár. Slovenčina v dialógoch ako zo starých filmov Myslím že nebude prehnané, keď napíšem, že géniovia nevymreli.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Misko
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 14. Február , 2007, 09:47:35 » |
|
Nejde mi stiahnut ten album 2004
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 14. Február , 2007, 09:48:27 » |
|
Skus v IE, mne to v Opere neslo kvoli diakritike v nazve suboru.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Misko
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 14. Február , 2007, 09:52:45 » |