Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 13:28:33
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kúpa el. gitary  (Prečítané 3980 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Lithil
nováčik
*
Príspevkov: 10

« Odpoveď #15 kedy: 21. Január , 2013, 14:56:18 »

Niečo na takýto štýl hľadám:
Kedže moja first el. gitara, tak ohmatať, odskúšať, nejaký čas "laborovať", neskôr kúpiť lepšie.
Viem, že gitara bude dlhodobá záležitosť, pravdepodobne si nejakú odnesiem do hrobu. Nehovorím, že s gitarou spávam, mám aj iné koníčky.
Kapela nieje, nebude. Skúšobňa nieje,nebude. Chcem si hrať sám pre seba. Okrem toho skill ešte treba dohánať...

btw: ten inzerát vyzerá dobre, škoda že je tak z diaľky a nemôžem si gitaru poslúchnuť.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #16 kedy: 21. Január , 2013, 14:57:23 »

Daj 5 korun na vlak a chod si ju omrknut osobne.
Zaznamenané

Lithil
nováčik
*

« Odpoveď #17 kedy: 21. Január , 2013, 15:01:33 »

5 korun to nebude, ale  skorej by ma  trápil čas...sereď by som vlakom iba tam dal za 3 hodiny, kvôli zaujímavým spojom. Každopádne inzeráty pekné, začnem to sledovať, určite na vaše rady dám, takže investujem do gitarky viacej
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #18 kedy: 21. Január , 2013, 15:05:02 »

inak ten mustang vobec neni zly na ciste zvuky (len na ciste). dokonca to aj pekne cez usb nahrava. na inzerat mustang a nejaky squier - vojdes sa do 230e.
Zaznamenané
Lithil
nováčik
*

« Odpoveď #19 kedy: 21. Január , 2013, 15:18:23 »

Je to síce skoro jasné ale aj tak sa spýtam... mám kupovať do 200 e len ojazdenú ? alebo sa nájde aj niečo nové dobré ?
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #20 kedy: 21. Január , 2013, 15:28:04 »

Je to síce skoro jasné ale aj tak sa spýtam... mám kupovať do 200 e len ojazdenú ? alebo sa nájde aj niečo nové dobré ?
medzi "jazdenymi" a novymi nastrojmi vacsinou nie je rozdiel, v tvojom pripade obzvlast
Zaznamenané
telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433

« Odpoveď #21 kedy: 21. Január , 2013, 16:40:50 »

3. kombo
- pokial nekupis aspon 30W lampu, tak to nema do skusobne zmysel

Kokso to ako hrate? Ja mam 18w lampu s power scaling-om a este som ju nepotreboval pustit na plne gule. Ani v skusobni ani na mensom stage-i
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #22 kedy: 21. Január , 2013, 16:44:51 »

Ale to nehráš SATANY METALY
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #23 kedy: 21. Január , 2013, 16:50:43 »

Kokso to ako hrate? Ja mam 18w lampu s power scaling-om a este som ju nepotreboval pustit na plne gule. Ani v skusobni ani na mensom stage-i
Zalezi od muziky. Nedavno som kecal s jednym pribrzdenym metlakom a hovori mi, ze furt sa nepocuje v skusobni. Uz si aj dva boxy kupil a furt nic. Tak som mu povedal, ci ma stredy na aparate, ze ano, na nule, lebo to je metal.  Bavím sa skvele Potom sa necudujem, ze sa nepocuju.

Dnesne moderne 100 watt ampy zdaleka nedavaju 100 watt. Neviem jak je to na Mese, ale ked vypalim Mark V na polovicu, tak to zmieta zo stolov vsetko. A to ma 90 watt. JSX, co som mal sa hlasitostne ani porovnat neda a to mal "120 watt", ci ako pisali.  Bavím sa skvele

Inak suhlasim, v dobre odhlucnenej skusobni si musi barsjaka muzika vystacit s 30 - 50 watt do 2*12tky.
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #24 kedy: 21. Január , 2013, 17:15:37 »

Ano a nenajde. Pointa je, ze tie low-endy su proste low-endy, niekde sa ta nizka cena musi nahnat ergo su to nastroje tej najnizsej kvality, aka este umoznuje ich pouzivanie. Ty ides po nie-az-tak-zriedkavom pripade, ze niekto si ho kupi, zosteluje, vymeni na nom najproblematickejsi element (kobylka, mechaniky, snimac, potenciometer), nasledne zisti, ze z hovna bic neuplietol a nastroj sa pokusi predat, akurat vdaka neuprosnosti trhoveho mechanizmu jedine za cenu este mierne pod cenou povodneho noveho nastroja.

Samozrejme, niekto si musi tie nove low-endy kupovat, ale ked raz poznas pravdu predoslych riadkov, preco by si to mal byt Ty? Zijeme v dobe, kedy ludia povazuju vek veci za jej kvalitativny atribut. Staci nebyt j*ebnuty ako oni a uz setris.

Inak suhlasim, v dobre odhlucnenej skusobni si musi barsjaka muzika vystacit s 30 - 50 watt do 2*12tky.
a ked nevies aka bude skusobna? A co ked bude druhy gitarista, ktory si donese 120W do 4x12tky? Aj potom to bude stacit? Kecy furt a este k tomu aj od veci...  Popiskujem si
« Posledná zmena: 21. Január , 2013, 17:18:30 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #25 kedy: 21. Január , 2013, 17:20:56 »

...
a ked nevies aka bude skusobna? A co ked bude druhy gitarista, ktory si donese 120W do 4x12tky? Aj potom to bude stacit? Kecy furt a este k tomu aj od veci...  Popiskujem si
Iggy Iggy Iggy Iggy. Ty si onan. To nie je o wattoch, ale o frekvencnom pasme. Ked mas raz stredovy aparat (napr. Vox AC30) a k nemu postavis 4*12 a 120 watt, ktory bude frekvencne vykradnuty, tak aj ked sa pojebes, neprehlusis ho. Toto mam odskusane a stojim si za tym.

Dalsia vec - hlasitost na aparate. Ved nato tam je, aby sa s nou pracovalo, nie ?
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #26 kedy: 21. Január , 2013, 17:28:58 »

To nie je o wattoch, ale o frekvencnom pasme. Ked mas raz stredovy aparat (napr. Vox AC30) a k nemu postavis 4*12 a 120 watt, ktory bude frekvencne vykradnuty, tak aj ked sa pojebes, neprehlusis ho. Toto mam odskusane a stojim si za tym.

Dalsia vec - hlasitost na aparate. Ved nato tam je, aby sa s nou pracovalo, nie ?

suhlas..
velakrat som zazil ze mensi 50w lampovy zosik je pocut na koncerte viac nez 120w hovado co ma vykastrovany zvuk od prirodzenia.. Iggy, dobry priklad bol aj vas koncert kde ty mas myslim ten valwatt co ma nejak 50w ak sa nemylim a Andrej mal 120w engl savage.. a hadaj koho bolo viac a lepsie pocut?
Zaznamenané

mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #27 kedy: 21. Január , 2013, 17:30:47 »

sry a takéto niečo by ti nešmakovalo ?  :) http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=739309&page=2&kategorie=0&nabpop=vse&region=&ins=25&order= cena je dobrá
« Posledná zmena: 21. Január , 2013, 17:31:31 od mirostrat » Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #28 kedy: 21. Január , 2013, 17:31:04 »

Iggy Iggy Iggy Iggy. Ty si onan. To nie je o wattoch, ale o frekvencnom pasme. Ked mas raz stredovy aparat (napr. Vox AC30) a k nemu postavis 4*12 a 120 watt, ktory bude frekvencne vykradnuty, tak aj ked sa pojebes, neprehlusis ho.
a co ked frekvencne vykradnuty nebude? ani sa nemusis pojebat. to, ze si zazil jeden pripad, ktory popisujes, este neznamena, ze na tom postavis pouzitelne vseobecne odporucanie.

iste, hlasitost je aby sa s nou pracovalo, moja prakticka skusenost ale hovori, ze ak raz niekto ma 120W aparat a pri nom niekto dalsi ma 50W, tak vznika urcity problem pri praci s hlasitostou, kedy majitel toho 120W aparatu jaksik nie je schopny aparat dostatocne stisit

posledna vec je pokrytie. ak su dve gitary a jedna ide do 4x12 a druha do 1x12, mozes sa kludne postavit na hlavu a skusit sa odrazit na striedacku kazdym uchom, bubenik, resp. cely zvysok kapely tu gitaru z 1x12 bude pocut ovela horsie, nez tu zo 4x12.

posledna vec - onan si ty, ja som len chuj, ze sa onanom zaoberam, pretoze si vzal tuto debatu offtopic, len aby si poukazal na svoju znalost veci, ktora sa tu vlastne vobec neriesila a nikto sa na nu nepytal.

a este k tomu volis smer a veris, ze hore na oblaku sedi pradedo ludstva.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #29 kedy: 21. Január , 2013, 17:34:16 »

a co ked frekvencne vykradnuty nebude? ani sa nemusis pojebat. to, ze si zazil jeden pripad, ktory popisujes, este neznamena, ze na tom postavis pouzitelne vseobecne odporucanie.
iste, hlasitost je aby sa s nou pracovalo, moja prakticka skusenost ale hovori, ze ak raz niekto ma 120W aparat a pri nom niekto dalsi ma 50W, tak vznika urcity problem pri praci s hlasitostou, kedy majitel toho 120W aparatu jaksik nie je schopny aparat dostatocne stisit

a co ked frekvencne vykradnuty bude? ani sa nemusis pojebat. to, ze si zazil jeden pripad, ktory popisujes, este neznamena, ze na tom postavis pouzitelne vseobecne odporucanie. Aparat si stisim, ak je nahlas. Druha vec je headroom aparatu.

Dajme si napr. trojku a podme sa rozpravat, kto hra hlasnejsie uz ked teda spominas tvoje hluposti ohladom toho Smeru a nejakeho pradeda ludstva na oblaku. :)

« Posledná zmena: 21. Január , 2013, 17:35:05 od Branko » Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.115 sekund, 23 otázok.