yesfan
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 04. Február , 2013, 15:18:17 » |
|
jasne, ma to vyznam. mal som na mysli to, ze ked sa pustas do novych, akokolvek vzrusujucich veci, oplati sa nejaku dobu neverejne trenovat a von pustit uz pokrocilejsie kusky. teraz hovorim aj do vlastnych radov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 04. Február , 2013, 15:23:29 » |
|
aha. No asi nie som natoľko sebakritický... Faktom je, že niektoré nápady, ako napríklad aj tento, nepovažujem za nejaké super umenie, skôr za cvičenie..Asi budem musieť v budúcnosti pri zverejnení skladby písať podorbnejší popis, o čo mi išlo...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kuker
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 04. Február , 2013, 23:21:01 » |
|
jasne, ma to vyznam. mal som na mysli to, ze ked sa pustas do novych, akokolvek vzrusujucich veci, oplati sa nejaku dobu neverejne trenovat a von pustit uz pokrocilejsie kusky. teraz hovorim aj do vlastnych radov.
toto bol a je aj moj problem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Srnac
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 20. Február , 2013, 09:18:01 » |
|
Super, cez co si nahraval.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 25. Február , 2013, 13:54:45 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 25. Február , 2013, 14:55:08 » |
|
citat: pri tovrbe bicích som postupne vyvíjal svoj štýl, čo sa týka cez MIDI klávesnicu. Nikdy som neklikal bicie myšou, teda nie primárne, pri editácii ale myš prišla k slovu. Je jasné, že MIDI klávesnica nemôže nahradiť hru na bicie, ťažko človek dokáže prstami lietať po klávesnici tak, aby zahral vštko tak, ako živý bubeník, nehovoriac o dynamike. Takže najprv si ujasním predstavu, čo tie bicie majú hrať (do toho spadá aj skúšanie cez nejaký Drum softver). Potom nahrám iba stopu HiHat alebo Ride Cymbal, aby mi určovala tempo a rytmus. Teraz prichádza kľúčový moment, a to zahrať kopák a rytmičák plus tomy a činely. Nedá sa to stíhať na klávesnici v reále a tak či tak by výsledok nezodpovedal živej hre. Doteraz som postupoval tak, že som si do ďalšej stopy nahral iba kopák a rytmičák, a do ďalšej potom nahrával brejky. Činely sa dajú už v pohode naklikať myšou do samostatnej stopy. Ale stávalo sa, niekedy viac a niekedy menej, že keď som brejky takto "dorábal", celá stopa bicích nemala kontinuálny priebeh. Bolo to ako lepiť sólo na gitare tak, že ho budem nahrávať po častiach. Takže ten nový prístup bol v tom, že som "kopák, rytmičák a tomy " nahral na jeden záťah, ale iba po rytmickej stránke, neskákal som po klávesnici na konkrétne tomy a podobne, hral som prstami iba na kopák a rytičák. Potom som noty porozhadzoval tam, kde bolo treba. Takto má podľa mňa celá stopa bicích oveľa spojitejší výraz a pôsobí viac presvedčivo abrejky nadväzujú za sebou akosi prirodzene. Samozrejme treba sa potom pohrať najmä s velocity úderov, pretože hra cez klávesnicu nikdy nedá bicím tú správnu dynamiku...takze uz chapem, preco Tvoje bicie zneju, ako od zaciatocnickeho bubenika, co ledva drzi tempo a o nejakom slapani, ci kultivovanosti hry sa este neda hovorit. urcite to nemyslim v zlom a urcite som to uz pri roznych Tvojich skladbach konstatoval - toto povazujem na Tvojich veciach za dost velku slabinu a prave som pochopil dovod. neviem, v com vidis ty v Tvojom postupe vyhody, ja tam pocujem prave naopak nevyhody... urcite sa najde bubenik, co zvladne zabubnovat perfektne prstami, ale povedal by som, ze vsetci to skorej klikaju a feel dorobia rozposuvanim, pripadne klikaju na nejaku uz kvantizovanu mriezku alebo pouziju proficky pattern. a maju podla mna pravdu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 25. Február , 2013, 15:04:22 » |
|
Fu, ta gitara na zaciatku mi reze usi Je to take dost mochlave, asi aj ten delay to robi, zlieva sa to. Klaves super.. nazov popici
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 25. Február , 2013, 15:13:42 » |
|
rastis, ty si to celé nepochopil. Skúšal si zahrať na MIDI klásvesnici prstami všetky bicie v celej skladbe? Pochybujem, že by to bubeník zvládol, pretože by sa musel naučiť hrať na MIDI klávesnici a otázka je, prečo by to vôbec robil To radšej nakliká bicie do sekvenceru ručne, pretože vie, kde má aký úder umiestniť...To za prvé, to čo dávno nerobím, lebo je to blbosť. Za druhé, zahrám si prstami len rytmus, to znamená že v duchu viem, na aký bubon hrám, potom to rozhodím v Piano Roll kam potrebujem, opravím rytmické nepresnosti a dorobím velocity (môžem ešte experimentovať napr. v tom, že si mením v brejku tomy a pod...)..Takto to ale robím odjakživa, jediný rozdiel je v tom, že prv som brejky dorábal jednotlivo, teraz si naklepem prstami celú skladbu v kuse, to znamená rytmus aj s brejkami a potom editujem... Je tu zásadný rozdiel v tom, že potom má stopa bicích ucelený ráz. Je to podobné, ako keď si ty nahrával sólo do Johanky na viac krát (poznať to), stopa stráca kontinuitu - tak tejto chyby sa chcem v budúcnosti vyvarovať, a preto nahrávam bicie už takto "po novom".... pozn 1: aby si dokázal naklikať bicie čiste myšou, musíš mať asi sakra bubenícke myslenie, nemyslíš? Preto to takto neriešim, robím to tak, ako mi je to najprirodzenejšie. Je to takmer to isté, ako keby som búchal paličkami do vankúša bez toho, aby som rozlišoval, na aký bubon som udrel....Ostatné vyriešim editáciou... pozn 2: napríklad výhodou "mojej metódy" je to, že zahrám brejk prirodzenejšie, ako keď je presne kvantizovaný na mriežku. Práve v tejto skladbe jeden taký je, v ktorom sa údery zrýchľujú, a keby to bolo presne zarovnané, tak by to vyznelo asi dosť divne... pozn 3: ja som s mojimi bicími spokojný
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 25. Február , 2013, 15:16:27 » |
|
Fu, ta gitara na zaciatku mi reze usi Je to take dost mochlave, asi aj ten delay to robi, zlieva sa to. Klaves super.. nazov popici také priestorové (delayovo reverbové) som to chcel mať. No a rezavý zvuk tiež...pretože hľadám iné zvuky, aké som mal doposiaľ k dispozícii...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 25. Február , 2013, 15:32:20 » |
|
ja som pochopil princip Tvojho postupu a stale nevidim vyhodu. ci to klikam alebo hram prstami, aby vysledok znel realisticky, stale treba v duchu premyslat a porovnavat, ako by hral zivy bubenik. akurat ked to nahras prstami a nahras to uz hned neslapavo, tak dalsimi kudrlinkami z toho spravis bubenickeho zaciatocnika - nanajvis. kdezto ked mas naklikane rovno, tak na dodatocnom feele mozes zacat pracovat nepoznaceny a s vacsim nadhladom - aspon tak sa mi to vidi logickejsie a zopakujem sa - Tvoje "zive" bicie zaostavaju za kvalitou Tvojej hudby Johanku som nahraval asi rok a pol ako kuskove improvizacie, zmenil som pocas toho gitaru a ku koncu som nevedel najst preset povodnej simulacie boxov zo stop, ktore som uz mal vyexportovane - toto by som rozhodne neporovnaval s kontinuitou bubenickeho partu v jednej skladbe
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 25. Február , 2013, 16:04:43 » |
|
také priestorové (delayovo reverbové) som to chcel mať. No a rezavý zvuk tiež...pretože hľadám iné zvuky, aké som mal doposiaľ k dispozícii...
No ale neviem ci si si spravne namixoval to co si chcel dosiahnut, lebo ten delay tam robi dost dordel v tomto mixe. MOzno sa viac pohrat s EQ a kompresorom a potom sa aj delay znesie. A iny zvuk nemusi znamenat to, ze ta rozbolia usi po intre.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 25. Február , 2013, 16:32:18 » |
|
nazov je fakt zly
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 26. Február , 2013, 14:01:33 » |
|
rastis akurat ked to nahras prstami a nahras to uz hned neslapavotomu nerozumiem. Práve tými prstami sa dá nahrať skôr "našlapane" (rozumel som správne?), ako keď to naklikám jak robot na mriežku...ale máme od xačiatku na to úplne iný názor
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|