Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 14:32:57
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fender Stratocaster - brum  (Prečítané 7233 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
spree
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 125

« kedy: 02. Marec , 2013, 12:39:58 »

Ahojte,
po skusani roznych gitar som nasiel gitaru, do ktorej som sa zahladel a rozmyslam vazne o jej kupe:
Fender Stratocaster Eric Johnson.
Trapi ma ale jedna vec a to brum snimacov.
Viem, ze je to vlastnost klasickych single snimacov, ale predsa.
U toho Johnsona sa ten brum znizil, ked som sa dotkol co i len 1 struny a tym padom gitaru uzemnil.

Bol som v inom obchode a tam sa mi zdalo, ze Am. Standard s FAT50s tak velmi nebrumel, ale je fakt, ze som ho az tak neskusal.

Gitaru chcem vyuzivat hlavne na domace cvicenie a tam by mi ten brum v tichu viac vadil ako napr. pri kapele.

Mozno poradite, nech idem do noiselessov, ale skusal som mnozstvo Stratov a medzi nimi American Deluxe s modern C a soft V krkom s Noiseless N3, ci Mexico s Vintage Noiseless a proste mi
v ruke tak nesedili ako Johnson + este dalsie detaily hovoria v prospech Johnsona.

Viem, ze su na internete rozne navody na odrusenie brumu, ale skusenostami s nimi tiez velmi rozne.

Preto by som sa rad spytal Vas, skusenejsich gitaristov so Stratmi.

Existuje vlastne nejaka realna moznost ako s brumu zbavit?

Existuje nejaky gitarar, ktory by sa tomuto venoval a vedel naozaj pomoct?

Dakujem za kazdy nazor.

« Posledná zmena: 02. Marec , 2013, 12:40:57 od spree » Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #1 kedy: 02. Marec , 2013, 13:25:47 »

kup si ten Fender Stratocaster Eric Johnson, ked ti sedi. a v nom vymen snimace za noiseless.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 02. Marec , 2013, 13:36:02 »

singloveho brumu sa nezbavis, treba si zvyknut. v idealnych podmienkach, ked neni okolo Teba kopec spotrebicov a elektromagnetickeho rusenia, tak sa da najst vhodnym natocenim gitary poloha, kde brum nebude prakticky ziaden, ale v praxi budes so singlami brumnet vzdy, tak ako brumi cely zvysok sveta.

noisless je riesenim, dnes je na trhu strasne obrovska ponuka takychto snimacov...
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #3 kedy: 02. Marec , 2013, 13:37:37 »

tak tak a keď to nebrumi nieje to singel a nehrá to ako singel , teda možno skoro ako
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 02. Marec , 2013, 13:39:29 »

ale co by nehralo. kopec nebrumivych snimacov je, co hraju lepsie, jak bezne brumive setovky od Fendru...
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #5 kedy: 02. Marec , 2013, 13:41:18 »

Takze riesenie neexistuje, len tam dat noiseless.
Je potom rozumne kupovat drahsiu gitaru, ktora mi vyhovuje a hned na nej menit snimace, ktore su z casti devizou tej gitary?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 02. Marec , 2013, 13:46:04 »

spekulujes s kokotinami a "kupujes" gitaru zakladanim tem vo fore uz vyse mesiaca... blby Stratocaster - co tam chces naspekulovat ? brumi - a co ? kazdemu brumi, aj Johnsonovi...

vyber si model osadeny rovno nebrumivymi snimacmi, mylsim ze Jeff Beckov sa tak predava...
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #7 kedy: 02. Marec , 2013, 13:52:45 »

Ty si pocul, ze by to Johnsonovi brumelo?
Neviem, ci dokonca praveze nepouziva Seymour Duncany bezbrumove.
A co navymyslat na Stratocasteri?
Skus si chytit modern C, co je vo vacsine Stratov a Johnsona.
Ten Johnson je skoro bejzbalova palka oproti tomu...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 02. Marec , 2013, 13:57:56 »

mna nepresviedcaj, ty sa motas, uprimne je mi jedno, co si kupis  Žmurk ja by som si signovanu gitaru nekupil vobec  Na zdravie!
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #9 kedy: 02. Marec , 2013, 14:01:43 »

Napis prosim dovod, preco nie signature?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 02. Marec , 2013, 14:06:07 »

ziadny vazny nemam. ale ked ma vyrobca milion aktualnych modelov a z dalsieho milionu mozem vyberat v ramci druhej ruky, tak posledne, na ktore by som sa upriamil budu marketingove podpisovky... mi to pride z podobneho sudku, ako plagaty oblubencov na stene... skratka co mi ma co spatit hlavu podpis nejakeho skaderuku z amariky  Ja som čert..
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #11 kedy: 02. Marec , 2013, 14:31:34 »

Tak toto mi nevadi.
V podstate je to aj nahoda, ze sa mi zapacil signature.
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #12 kedy: 02. Marec , 2013, 14:34:56 »

U toho Johnsona sa ten brum znizil, ked som sa dotkol co i len 1 struny a tym padom gitaru uzemnil.

Všetci mu radíte vymeniť snímače, ale keď ten brum prestane pri uzemnení strún, tak dôvod je inde. V gitare sa odpojil káblik, ktorý uzemňuje struny. Samotná oprava trvá minútku, okrem rozobratia a zloženia samozrejme.
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #13 kedy: 02. Marec , 2013, 14:45:53 »

Takze ked som sa dotkol struny, ci strun a brum sa potlacil o cca. 70 percent je to nenormalne?
Ta gitara bola nova, v obchode.
Zaznamenané
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #14 kedy: 02. Marec , 2013, 14:49:53 »

Ahojte,
po skusani roznych gitar som nasiel gitaru, do ktorej som sa zahladel a rozmyslam vazne o jej kupe:
Fender Stratocaster Eric Johnson.
Trapi ma ale jedna vec a to brum snimacov.
Viem, ze je to vlastnost klasickych single snimacov, ale predsa.

Bol som v inom obchode a tam sa mi zdalo, ze Am. Standard s FAT50s tak velmi nebrumel, ale je fakt, ze som ho az tak neskusal.

Gitaru chcem vyuzivat hlavne na domace cvicenie a tam by mi ten brum v tichu viac vadil ako napr. pri kapele.

Mozno poradite, nech idem do noiselessov, ale skusal som mnozstvo Stratov a medzi nimi American Deluxe s modern C a soft V krkom s Noiseless N3, ci Mexico s Vintage Noiseless a proste mi
v ruke tak nesedili ako Johnson + este dalsie detaily hovoria v prospech Johnsona.

Viem, ze su na internete rozne navody na odrusenie brumu, ale skusenostami s nimi tiez velmi rozne.

Preto by som sa rad spytal Vas, skusenejsich gitaristov so Stratmi.

Existuje vlastne nejaka realna moznost ako s brumu zbavit?

Existuje nejaky gitarar, ktory by sa tomuto venoval a vedel naozaj pomoct?

Dakujem za kazdy nazor.

Ak je to klasicky brum singlov tak naozaj jedno riesenie je pouzivat medzipolohy pri tichych pasazach vtedy by brumiet rozhodne nemal alebo osadit nejake noiseless snimace (vyber je siroky) alebo pouzit odbrumovaci system ako ma napr. SUHR: , http://www.fralinpickups.com/bpncs.asp (vyhoda je ze nemusis menit snimace)
« Posledná zmena: 02. Marec , 2013, 14:52:52 od Stano » Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.083 sekund, 23 otázok.