Tak pani, dnes som mal tu cest asi 2 hod hrat na original vintage strate z 1962 roku v povodnom stave (jelsove telo). Moje konstatovanie je take, ze to bola velmi prijemna gitara s krasnym melodickym zvukom a neskutocne dobre tahala pri vybudeni. To je inak to, co nie kazda gitara zvladne, pri nakreslenom zvuku krasne melodicky hrat. Hned som si spomenul na gitaru Thomasa Bluga, lebo ta gitara vyzerala a hrala presne tak, ako ta jeho, aspon co mam napocuvane z nahravok vid. napr.
,
,
A teraz nechcem nic nikomu a ani sebe dokazovat, ale zase som sa utvrdil v tom, ze aj ked ta gitara bola uzasna, tak aj Custom Shop nastroje co som mal moznost hrat zneli dost podobne ak nie identicky. Samozrejme nehral som na ich zaroven, ale tento nazor zdiela viacej ludi co poznam a ktorym preslo cez ruky mozno viacej vintage nastrojov, ako som ja realne videl. Ties mi majitel vravel o original 65 strate, ktory bol hluchy ako poleno, teda v porovnani z dalsimi stratmi zo 60 rokov. Na druhej strane chvalili Custom Shop Fender, ktory sa zvukovo velmi blizil tomu originalu zo 62 roku. A zase sme sa bavili aj o jednom zberatelovi z ciech, ktory ma tychto nastrojov asi 20 a okrem toho ze na nich utiera prach, velmi malo na nich hra a jeho hra ties nie je nic moc. Zato ale umozni muzikantom nahravat albumy na jeho gitarach a otestovat ich, co je chvalihodne a v prospech dobrej hudby.
Inak porovnaval som ten original aj z niektorymi mojimi stratmi a ci verite alebo nie, podobnu farbu zvuku a spravanie nastroja (citatelnost, prieraznost, dynamika, atd.) len trochu viacej vysok (lahky bahenny jasen) som dostal z robeneho custom stratu od Igora Kellera z SSL1 snimacmi.
Co je na tom najlepsie je to, ze na tychto gitarach bol nahraty aj album, kde su pouzite original vintage Fendre a aj custom shop Fendre. Mozno by bolo zaujimave overit si, kto by z tej nahravky zistil, co je original a co Custom Shop
No a samozrejme pri vecsom vybudeni (nakopnutie Jankovou TS808) mi ten vintage kobylkovy snimac zacal piskat
PS: Nechcem tymto prispevkom nic dokazovat, len konstatujem a prezentujem svoj nazor. Netreba hned emocionalne reagovat. To si radsej skocme niekde posediet pri pive