Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 13:06:44
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Handmade vs Original  (Prečítané 15526 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #45 kedy: 07. Marec , 2013, 14:55:08 »

nemam tuto znacku, toto som dal lebo mi to google prve vyhodil. Ale je to ako pise Majo. Niklove struny rovnakej hrubky maju nizsi tah, lahsie sa benduju atd.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #46 kedy: 07. Marec , 2013, 15:14:23 »

ked uz sa strhla debata a strunach, tak tie nove EB cobaltove stoja za zmienku. nie su take ostre, skor do stredov a zvukovo sa drzia lepsie ako bezne EB slinky struny
Zaznamenané
kuckovsky
nováčik
*
Príspevkov: 10

« Odpoveď #47 kedy: 10. Marec , 2013, 12:55:52 »

vitaj.. nie som si uplne isty tymi pros/cons co si popisal.. ono.. totiz .. ked si das spravit gitaru za 1400 napriklad a predas ju na inzerat za 700 a si rad, tak je to uplne ta ista situacia ako ked si kupis gitaru original za 1400 a o 3 roky ju predavas za 700.. to je o trhu a nie ani o znacke.. a vobec.. vezmime si napriklad jebly blackmachine co sme tu uz xkrat spominali.. je to obycajny maly vyrobca, luthier z UK.. a uplne pravidelne sa stava ze ak niekto kupil gitaru za 3000e co si dal spravit u neho a nahodou ju o 2 roky predaval tak niektori na tom aj zarobili.. to len tolko k tejto teme..
Ved aj tato tema vznikla preto lebo jemu sa to nepodarilo viac na  http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,55300.0.html
Cele to je namierene proti mne ako vyrobcovy.Ale nato aby clovek na to prisiel nemusi mat vlastnu skusenost ako on.A hlavne v case internetu.Mne vypisoval ze basa je super ze budem bohaty a podobne bludy,a pritom ju tajne predaval na ebay.
Zaznamenané
kuckovsky
nováčik
*

« Odpoveď #48 kedy: 10. Marec , 2013, 13:20:51 »

Ved aj tato tema vznikla preto lebo jemu sa to nepodarilo viac na  http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,55300.0.html
Cele to je namierene proti mne ako vyrobcovy.Ale nato aby clovek na to prisiel nemusi mat vlastnu skusenost ako on.A hlavne v case internetu.Mne vypisoval ze basa je super ze budem bohaty a podobne bludy,a pritom ju tajne predaval na ebay.

Preto vazeny gitaristi nastroj si v ziadnom pripade nedavajte stavat na mieru v tychto pripadoch

- ak premyslate o tom ze zan dostanete raz tolko co Vas stala jeho vyroba
- ak hudba pre Vas znamena iba nejaka poza a jej poslanie v zivote cloveka Vas vobec nezaujima
- ak ste nezvladli aspon zakladne zrucnosti na ovladanie nastroja/nato staci cina aby ste ich mohli nadobudnut//
 v opacnom pripade Vas caka sklamanie ako pana Pavlicka.
« Posledná zmena: 10. Marec , 2013, 16:09:53 od kuckovsky » Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #49 kedy: 10. Marec , 2013, 14:16:59 »

Rano je mudrejsia vecera, clovek natrafi na vselijake individua, netreba sa nechat vyviest z miery jednym nespokojnym zakaznikom.
Zaznamenané

palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #50 kedy: 10. Marec , 2013, 14:24:38 »

ale isiel na to pekne od lesa, skoro by sa mu aj podarilo odbavit sa na tebe skrz "verejnu mienku"  Bavím sa skvele to musel byt silny pocit prehry, heh. a mozno sa dozvieme dalsie stavnate detaily  Popiskujem si
Zaznamenané
kuckovsky
nováčik
*

« Odpoveď #51 kedy: 10. Marec , 2013, 19:16:41 »

Kebý som tu mal vsetko pisat co som snim zazil tak sa dostite od sniech,alebo od placu.
Zaznamenané
Dante Oricellari
okukávač

Príspevkov: 2

« Odpoveď #52 kedy: 03. September , 2013, 21:18:22 »

No ja si hlavne myslím, že ak sa už gitarista rozhodne pre nástroj vyjadrujúci jeho osobnosť(lebo práve to znamená slovné spojenie"šitý na mieru"), nástroj, o ktorom on sám rozhodne, čo v ňom bude a ako bude vyzerať, tak to spraví po dlhom a serióznom premýšľaní a rozhodovaní. K tomu treba pridávať aj čas, kedy si napr. na ten nástroj šporí peniaze. A natíska sa mi tu teda otázka, o ktorej všetci vravíte, o predávaní takejto gitary. Prečo by človek, ktorý pre to toľko obetoval, a ktorý chcel nástroj, ktorý nebude vyhovovať nikomu lepšie než jemu samému, prečo by ho taký človek vôbec predával?
Zaznamenané

Fokus-H LP STD2trd; Kustom Defender 5H a Kustom KG412; VOX Wah V847; Marshall JH-1 Jackhammer; Behringer Vintage Delay VD400; BOSS RC-3 Loop Station; Ibanez Paul Gilbert signature picks a slák z violončela;
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #53 kedy: 03. September , 2013, 21:31:13 »

A natíska sa mi tu teda otázka, o ktorej všetci vravíte, o predávaní takejto gitary. Prečo by človek, ktorý pre to toľko obetoval, a ktorý chcel nástroj, ktorý nebude vyhovovať nikomu lepšie než jemu samému, prečo by ho taký človek vôbec predával?
lebo gitaristi su j*ebnuti...vsetci do jedneho..uplne seriozne  Popiskujem si
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #54 kedy: 03. September , 2013, 21:58:24 »

Prečo by človek, ktorý pre to toľko obetoval, a ktorý chcel nástroj, ktorý nebude vyhovovať nikomu lepšie než jemu samému, prečo by ho taký človek vôbec predával?

Tiež nechápem, svoje obľúbené nástroje mám, hrávam na ne, nepredávam.  A nebojím sa do nich robiť zásahy, ktoré mi ten pocit ešte zlepšia. Asi som divný..   Bavím sa skvele
Zaznamenané

telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433

« Odpoveď #55 kedy: 04. September , 2013, 12:02:46 »

Tiež nechápem, svoje obľúbené nástroje mám, hrávam na ne, nepredávam.  A nebojím sa do nich robiť zásahy, ktoré mi ten pocit ešte zlepšia. Asi som divný..   Bavím sa skvele

Ked vezmeme do uvahy predikat, ktory dal 4oci, ze vsetci gitaristi su je***i a preto menia gitary, tak potom si ozaj divny, lebo nie si je***y ked drzis gitary tak dlho
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #56 kedy: 04. September , 2013, 12:14:32 »

No ja si hlavne myslím, že ak sa už gitarista rozhodne pre nástroj vyjadrujúci jeho osobnosť(lebo práve to znamená slovné spojenie"šitý na mieru"), nástroj, o ktorom on sám rozhodne, čo v ňom bude a ako bude vyzerať, tak to spraví po dlhom a serióznom premýšľaní a rozhodovaní. K tomu treba pridávať aj čas, kedy si napr. na ten nástroj šporí peniaze. A natíska sa mi tu teda otázka, o ktorej všetci vravíte, o predávaní takejto gitary. Prečo by človek, ktorý pre to toľko obetoval, a ktorý chcel nástroj, ktorý nebude vyhovovať nikomu lepšie než jemu samému, prečo by ho taký človek vôbec predával?

nie je na tom nič divné, dnes si dám tričko a zajtra košelu akurát to stojí oveľa menej
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #57 kedy: 04. September , 2013, 14:52:01 »

ja myslím, že debata má dve odpovede. V prvom prípade keď je človek spokojný s nástrojom, aktívne hrá ozaj nie je dôvod predávať. Druhá vec je, keď sa nástroj nepodarí a majster už bol zaplatený, alebo keď dojde na psa mráz a treba financie a dojdú na rad gitary. Keď predám fender, je to +- za to čo som zaplatil...keď mám xbender na predaj, tak som práve zahodil min. 50% investovanej sumy do koša...dúfam že táto varianta postihne čo najmenej gitaristov  Na zdravie!
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #58 kedy: 04. September , 2013, 15:27:47 »

podla mna sa pri dnešných cenách neoplatí dať robiť nič , ale ako pre koho , kto má tuke tak prečo nie , no lebo kamoš si dal spravit strat scalloped , je nádherný a takú gitku by nikde nekúpil aj keby mal neviem kolko prachov , ale bežný gitarista si dneska nástroj kúpi a to nehovorím o bazáre . tam sú fakt dobré kusy , no a robeňáky na bazáre vačšinou stoja , lebo majitelia chcú za dnešných podmienok veľa , ja osobne by som si nedal robit gitku preto , pretože keď som dal za strata vibe 250 s tvrdým kufrom a bol fakt jak nový , tak za robeňák by som dal možno XY a ešte by hral kludne horšie a musel by som čakať , teraz si tuním vibe a teším sa  Som metlak
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #59 kedy: 04. September , 2013, 17:29:18 »

tak aspon za mna to v oboch pripadoch kedy sa gitara stavala/stava o tom, ze v danej cenovej kategorii som v danej chvili nenasiel sedemstrunku s pevnou kobylou ergonomickeho typu a ktora by splnala nejake zakladne poziadavky, nemam teraz na mysli design ale celkove riesenie, hrubka krku, atd.. kebyze mam neobmedzeny rozpocet tak samozrejme by som siel do overenej znacky kde by som dal za nastroj ale v prepocte aj 3 ci 4krat tolko  Zdravíčko

ono to vobec neni raketova technika a skor je to lotto viac menej a nikdy nevies jak to naozaj dopadne, o to horsie ked clovek vlastne nevie co chce len ako poniektori vie ze chce robenu gitaru lebo robena je cool.. co je p*čovina samozrejme..
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.07 sekund, 22 otázok.