Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 00:28:08
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Praskanie 'e' struny na kobylke  (Prečítané 1892 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
samqo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« kedy: 18. Apríl , 2013, 22:41:36 »

Ahojte,

kupil som si gitaru Ibanez AS103VB a objavil sa mi na nej isty neduh, s ktorym uz asi niektori z vas maju skusenosti, totizto stale sa mi trha najtensia 'e' struna na bridge-i, v mieste na kamienku, kde je zlom. Skusal som uz aj jemne prebrusovat drazku, ci sa tam nahodou nenachadzaju nejake drobne nedokonalosti od vyrobi, avsak ako som zistil, tak nepomohlo ... odisli mi uz 3 'e' struny za jeden tyzden ... neviete mi poradit, co sa s tym da robit, resp. v com moze byt problem? Je nutne kupovat novy bridge?

Dik za reakcie!  :)
« Posledná zmena: 18. Apríl , 2013, 22:53:19 od samqo » Zaznamenané

S.
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #1 kedy: 19. Apríl , 2013, 08:17:50 »

Prebrúsiť jemným šmirgrľom a nastrúhať tam trošku grafitu, alebo ak máš grafitovú pastu.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 19. Apríl , 2013, 10:11:19 »

ak je to nova gitara, tak asi ozaj len jemne vyhladit tu drazku a potom uz len vela na to hrat a musi sa to usadit. neexistuje, aby to bola celozivotna vlastnost tej gitary...
Zaznamenané
samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 19. Apríl , 2013, 18:59:28 »

ak je to nova gitara, tak asi ozaj len jemne vyhladit tu drazku a potom uz len vela na to hrat a musi sa to usadit. neexistuje, aby to bola celozivotna vlastnost tej gitary...

tak gitara ma tak mesiac, skusil som to teda prebrusit a dal som tam trochu grafitu, dik za rady  :) ... som zvedavy, co sa bude diat  ha ha ha
ale tak uvazoval som aj nad tym, ci to nemoze byt nejakym zlym osadenim strunika resp. bridge-u, ze teda mozno niesu presne do milimetra na svojom mieste uz od vyroby ... ? totizto, je to prva gitara, na ktorej mam tento problem ...
Zaznamenané

S.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 19. Apríl , 2013, 21:14:25 »

...ci to nemoze byt nejakym zlym osadenim strunika resp. bridge-u, ze teda mozno niesu presne do milimetra na svojom mieste uz od vyroby ... ?..

ktovie, ale neviem si predstavit, ako by to mohlo suvisiet, takze sa mi to zda dost malo pravdepodobne.
Zaznamenané
samqo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 20. Apríl , 2013, 23:10:39 »

ktovie, ale neviem si predstavit, ako by to mohlo suvisiet, takze sa mi to zda dost malo pravdepodobne.

tak ja tiez moc nie ... ale tak len hladam resp. hadam mozne priciny ...  Žmurk
Zaznamenané

S.
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #6 kedy: 14. Jún , 2013, 16:52:04 »

Mozno by som skusil top-wrapping. neviem ale, ci sa to bude dat, ked tam mas tie drazky na strunniku. V zasade ide o to, ze sruny prevlecies cez strunnik opacnym smerom a potom ich ohnes naspat smerom ku krku. Vytvori sa tak jemnejsi sklon a tym mensi tlak na kobylku. Zevraj to tak robi napr. Bonamassa a Wylde. Mam teraz struny tiez tak teraz natiahnute a zda sa mi, ze je tam trochu mensie pnutie celkovo. Neviem, ci tu niekto ma s takymto dacim skusenosti. Takto nejak to vyzera:

* bridge.jpg (97 KB, 800x600 - prehliadnuté 254 krát.)
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #7 kedy: 14. Jún , 2013, 17:26:06 »

Neviem, ci tu niekto ma s takymto dacim skusenosti. Takto nejak to vyzera:

Ano, to je pomerne znamy sposob, najma pri Nashville mostikoch alebo ked je vacsi uhol krku. Osobne to ale moc nemam rad, je tam prilis nizky tah strun akoby, nesedelo mi to ani zvukovo ani pocitovo. Skusal som to na viacerych gitarach.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #8 kedy: 19. Jún , 2013, 18:40:34 »

ale zase, mozno by to bola cesta, ak chce niekto pouzit hrubsie struny pri normalnom ladeni...?
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #9 kedy: 19. Jún , 2013, 20:33:14 »

keď  to raz trhá strunu tak to prevlečenie nepomóže , roztrhne sa iba neskor , možno , kludne to možu byt aj nejaké odležané struny , alebo moc benduješ éčko , alebo ten bridge není OK , drážka je narezaná šikmo alebo moc
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #10 kedy: 26. Jún , 2013, 12:46:00 »

keď  to raz trhá strunu tak to prevlečenie nepomóže , roztrhne sa iba neskor
sak to vobec nedava zmysel, co si napisal.

99,9% pripadov, ked sa struna urve, tak sa urve na kobylke. cize ide len o to, aby bod v case, kedy sa struna nakoniec roztrhne bol posunuty ZA bod v case, kedy struna uz ma tak nahovno zvuk/ladenie/tvrdost (zvacsa vsetky tri uvedene), ze ju aj tak treba vymenit.
« Posledná zmena: 26. Jún , 2013, 12:46:41 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #11 kedy: 28. Jún , 2013, 17:40:36 »

s tymto som mal problem na schectere a vyriesilo ho prebrusenie kamenov smirglom Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 22 otázok.