Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 12:24:44
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Stiahnutie volume pri technikách flažoletov.  (Prečítané 1224 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« kedy: 23. Máj , 2013, 14:05:04 »

Zdravím... Chcel by som sa spýtať či niekto nemá podobný problém ako ja.  Pomoooc! Takmer pri všetkých technikách, ktoré súvisia s flažolemi (prirodzené, umelé aj whammy bar) sa mi náhle z doposiaľ neznámej príčiny sťahuje dole hlasitosť oproti bežnému hraniu. Kvalita flažoletu je tiež mierne zhoršená tým, že napr. pri pich harmonics je ten zvuk strašne tenký výškový (ako keby na ten moment niekto ubral basy a stredy na nulu).  ?§!.
Gitaru mám Schecterku so snímačni Seymour Duncan Blackouts... Robí mi to bridge aj neck snímač! S Ibanezkou kde mám tie ibanezácke pasívky problém na daných nastaveniach nie je...  Popiskujem si
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #1 kedy: 23. Máj , 2013, 14:10:03 »

nie nemam ten problem  Bavím sa skvele

podla mna to bude suvisiet s nespravnou technikou.. ibanezy maju floyd pripadne pevnu kobylu ktora je nizsia oproti schecteru ktora ma tone pros styl cize pomerne vysoko.. sa ti lahko moze stat ze tie polohy flazoletov mas trochu inde a ze aj ten uhoz palcom nemas uplne zmaknuty na tej gitare.. neviem si predstavit ziaden technicky/elektronicky problem kde gitara hra ako ma a len pri flazoletoch je to zle..

taktiez ak si to uvedomim tak flazolety nikdy nezneju rovnako ako klasicke tony.. kazdy flazolet ci uz umely alebo prirodzeny je premietnuty ako vyssi ton stupnice niekedy aj o oktavu, dve vyssie pripadne s nejakym inym intervalom ale vzdy ide o zvuk ktory nemozem opisat ako 'plne znejuci'.. resp vzdy to bude zniet tensie
« Posledná zmena: 23. Máj , 2013, 14:15:13 od kaolko » Zaznamenané

Lario1
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 23. Máj , 2013, 14:20:53 »

Nehrám na gitare dva týždne, takže môžem zaručiť, že je to technický problém aparátu. :D Len teraz prísť na to ako to vyriešiť...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #3 kedy: 23. Máj , 2013, 14:29:38 »

cize si si isty ze to je aparatom? hlavne ked na ibaneze to ide v poho a na schectere nie?
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #4 kedy: 23. Máj , 2013, 14:35:16 »

Často aj pri použití krkového snímača flažolety menej chytajú, resp znejú oveľa tichšie pri určitých nastaveniach aparátu. ešte 12 poloha ako tak ujde, ale na 5 a 7 pražci už je to horšie a ostatné už nezaznejú skôro vôbec.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #5 kedy: 23. Máj , 2013, 14:39:06 »

baterku mas v poriadku v tych aktivkach? ked teda tvrdis, ze je to technicky problem a s inou gitarou na tom istom ampe problem nie je, tak toto mi napada, ako jedina mozna zrada. ibazeby to bolo gitarou samotnou. su gitary, kde sa flazolety ozyvaju ochotnejsie, pekne zneju a su gitary, ktore tie flazolety az tak pekne nehraju a nezneju na nich
Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 23. Máj , 2013, 14:40:42 »

Našťastie sa mi problém podarilo vyriešiť :)
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #7 kedy: 23. Máj , 2013, 14:41:50 »

A ako teda?
Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 23. Máj , 2013, 14:48:56 »

Našťastie celý problém sa dial len v domácich podmienkach na mojom cvičítku tj. Multiefekt Zoom G2.1U a malé homemade lampové kombíčko... Problém bol v multiefekte, ktorý obsahuje jednu banku gate a slúži na niečo ako elimináciu šumu alebo tak... A proste kvôli tomu mi to pri týchto technikách chcípavalo, lebo zrejme to toto nastavenie mulťáka berie ako nežiadúci ruch alebo tak... Preto som skúsil pichnúť do komba cez analógový krabičkový distortion a všetko v poriadku. Potom som skúsil v mulťáku celkom vypnúť to noise gate a tiež pohodička. Takže je to týmto. Jedinou záhadou však ostáva, prečo tomu signál čo lezie z INF od Ibanez nevadí... Ale to ma už netrápi... Bál som sa, že sa mi niečo stalo s gitarou a bude mi to robiť aj na riadnom aparáte v skúšobke... Takže bolo to divné nastavenie multiefektu.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #9 kedy: 23. Máj , 2013, 15:01:00 »

zrejme ti isiel z tych ibanezackych snimacov dostatocne vysoky vystupny signal a preto ti to neurezalo.. aspon ze teda vies co a ako.. :)
Zaznamenané

Lario1
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 23. Máj , 2013, 15:33:45 »

Žeby mali INF silnejší výstup ako Blackouts? A možno to fakt bude tým, že áno, pretože baterka od snímačov tam už chrápe poriadne dlho :)
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.115 sekund, 23 otázok.