Našiel som náhodne na nete ďalšie zaujímavé kúsky,ktorým som nemohol odolať a i keď som si povedal,že už mám vyexperimentované,opak bol pravdou
Tentokrát som sa zameral len na tvrdometalové chúťky pre DROP D a C.
Zmyslom bolo nájsť lacnú gitaru lahodiacu mojmu srdcu dizajnom i zvukovo.Experimentovanie moze začať...
ESP LTD M-200FM ESP LTD M-200FM - po tejto gitare som škúlil už od začiatku,ale mi ju vyfúkol iný kupca pred nosom.Kedže sa už nová kúpiť nedá (pokiaľ nepočítam ESP LTD M-1001),tak som siahol po tejto lacnejšej verzii.
Pravdu povediac je to úžasná gitara drevom i zvukom.Originál snímače ESP maju veľmi dobrú farbu zvuku,ale pri DROP D už zvuk neodpovedal mojim požiadavkám a navyše majú snímače malú citlivosť.
Osadil som ju SEYMOUR DUNCAN BLACKOUTS na DROP D.Skvele pre metalové riffy v štýle Obituary,Death (napr.album Leprosy),Sepulturu,Gojiru atď... (Na Jackson Kelly som opat nahodil EMG81,85 aby som zachoval povodny rockovo plechovy zvuk)
SCHECTER STEALTH C-7SCHECTER STEALTH C-7 - Ďalšou mojou metalovou chúťkou bolo nájsť gitaru pre DROP C.Veľmi sa mi páčia gitary so signatúrou od KEITH MERROWa,ale novú nepotrebujem.Našiel som SCHECTER STEALTH C-7 s tým,že si ju osadím SEYMOUR DUNCAN NAZGUL,SENTINENT.
Pôvodné snímače SUPERROCK II mi veru moc dobre nezneli,pravdu povediac si myslim,že je Schecter C7 s týmito snímačmi "rocková blbosť".Zaujíma ma skôr mahagónové telo,farba,značenie v štýle Keith Merrow a 4sexi mechaniky naspodu.
Pre skúšku som ju osadil Jacksonáckymi snímačmi zo sedmičky,ktoré som mal vonku koli zalievaniu do parafínu (o tom neskôr) a kedže zneju viac výškovonazgulovsky,dosiahol som so strunami Dadario zvuk podobný Arch Enemy.Na sóle (v My Apocalypse) sa podpisuje snímač pri krku v kombinácii s mahagónom a tón je pekne hrejivý a zaoblený.S reverbom a delayom parádička.
Vhodné k stýlom Kamelot,In this moment,P.O.D atď...
So strunami GHS Low Boomers to už išlo do brutality v štýle GRAVE-hating life.
V minulosti som zo srandy na Harley Bentonku (lipa) nahodil SEYMOUR DUNCAN BLACKOUTS na DROP C čo to zvukovo spraví a hlavou mi preletel úžasný zvuk - Machine Head - Davidian....kurňa...toto je na dobrej ceste.Chcem niečo v štýle Blackouts na sedemstrunku.Hm...ale čo.Potrebujem nejaký iný snímač,ale aký (thinking...)
Pozerám po nete a hľa - X SERIES RRX24-7 je osadená SEYMOUR DUNCAN HB-7...má však floyd rose a to nechcem.Mám to štastie a snímač kupujem na inzerát a šup ho na test na Jacksonku...bingo.Tak to je MASO,brutalitka.Tento odporúčam.
Struny boli pouzite ERNIE BALL
Ak bude viac času,spravím niekedy aj zvukové ukážky.