Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 15:19:37
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aky Gibson Les Paul?  (Prečítané 18121 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Pekar
nováčik
*
Príspevkov: 14

« Odpoveď #30 kedy: 06. Apríl , 2015, 18:19:08 »

Dakujem este raz za poctive rady.  :)

Skusal som medzitym dlhsie v jednom obchode v Berline co mi poradili Les paul Custom z roku 1977 a nejaky novsi - 2010 alebo tak.

Skutocne ako ste pisali  -- sam som bol prekvapeny ako rozdielne tie nastroje v rukach posobili a ako sa odlisovali. Ten novsi mal hrubsi krk a celkovo modernejsi valivy zvuk so silnejsimi snimacmi.Na druhej strane ale podla mna nic extra dynamiku a cisty zvuk pomerne mrtvy. Ten stary mal zevraj vsetko dobove , tensi svetly asi javorovy krk s prijemnejsim profilom pre mna. Eben na hmatniku mal na pohlad kvalitnejsi.Znel ovela cistejsie a ostrejsie a mal lepsi sustain,fakt zvuk uplne ako zo starych nahravok. Neskesleny zvuk ovela zivsi.Omnoho pouzitelnejsia gitara z ktorej sa da viac dostat, oba boli ale dost tazke.

Takze som definitivne rozhodnuty ze vezmem nejaky stary akurat vaham ci este cakat alebo vziat ten co som skusal. Chcu za neho 2900 EUR. Este by som chcel vyskusat nejaky ako ste spominali zo zaciatku 70 rokov tak skusim este nejake preajne v Nemecku teraz cez tyzden obehat.

Snimace su na vsetkych zo 70. rokov rovnake? Lebo na tom co som som skusal sa mi strasne pacili hlavne kvoli dynamike a vobec sa nezlievali.
« Posledná zmena: 06. Apríl , 2015, 18:21:23 od Pekar » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #31 kedy: 06. Apríl , 2015, 18:46:08 »

Vidis, aki sme tu machri. Som frajer Žmurk

2900 je za 77 Custom dost veru, aj ked je vo fajn povodnom stave. Pockaj si radsej a pokial teda chces starinu, co je inak rozumna volba, tak ozaj chod do rokov 70-74, tie su lepsie aj maju vacsiu cenu citelne. Snimace mali inak vsetky 70s Customy rovnaky typ, aj ked podla mna sa trosku lisili, ale dokazat sa to realne moc neda. Drzim palce a ak by si cosi bral, urcite posli fotky.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #32 kedy: 06. Apríl , 2015, 20:39:47 »

snimace sa podobne ako cele gitary delia na do 75 a po 75. skorsie mali nalepku, neskorsie vyrazene cislo na podstave. cital som vselico, ale mal som na jednej gitare zaroven oba typy a podla mna to boli stale rovnake snimace. aj ked samozrejme kseftari na nete za tie prve pytaju viac :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #33 kedy: 06. Apríl , 2015, 20:41:19 »

inak 77 modelov bolo tusim uplne najviac vyrobenych, ja by som videl realne hodnotu o dobrych 5 kil nizsiu... teda pokial to nebol biely alebo nejaky podobne "raritny" ...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #34 kedy: 06. Apríl , 2015, 20:54:34 »

inak 77 modelov bolo tusim uplne najviac vyrobenych, ja by som videl realne hodnotu o dobrych 5 kil nizsiu... teda pokial to nebol biely alebo nejaky podobne "raritny" ...

V 78 bolo najviac Customov nasekanych ak si dobre pamatam. Kdesi som mal tabulku s presnym poctom vyrobenych kusov vsetkych modelov pocas 70s az 85 tusim, pohladam neskor.
« Posledná zmena: 06. Apríl , 2015, 20:57:17 od proghopik » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #35 kedy: 06. Apríl , 2015, 20:57:03 »

snimace sa podobne ako cele gitary delia na do 75 a po 75. skorsie mali nalepku, neskorsie vyrazene cislo na podstave. cital som vselico, ale mal som na jednej gitare zaroven oba typy a podla mna to boli stale rovnake snimace. aj ked samozrejme kseftari na nete za tie prve pytaju viac :)

Do 74, v polke 74 presli na tie s vyrazenym cislom uz. :)

Ved to, tazko povedat, tazko sa to oddeli pri porovnani od primarneho zvuku gitary. Tie starsie maju casto vyssi odpor v priemere (lietali od 7.2 az po 8 ), tie neskorsie su pomerne presne stabilizovane okolo 7,5.
« Posledná zmena: 06. Apríl , 2015, 21:00:25 od proghopik » Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #36 kedy: 06. Apríl , 2015, 21:34:38 »

Mam 76 T topy, vo Flyingu 79 T topy a v Custome 74 boli origos tiez, no zasadny zvukovy rozdiel medzi snimacmi ako takymi velky nebol, mne osobne sa zvukovo pacia viac Tim Shaw
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #37 kedy: 06. Apríl , 2015, 22:07:25 »

Nasiel som tu tabulku, su tam najma Deluxe, ale dolu aj Customy.

* LPD%20shipping%20totals.jpg (97.98 KB, 926x617 - prehliadnuté 375 krát.)
Zaznamenané

Pekar
nováčik
*

« Odpoveď #38 kedy: 10. Apríl , 2015, 09:25:05 »

Vyborne aspon uz teda viem co hladam. :)

Zatial som ale nikde v obchode nenasiel les Paul Custom 1970-74, tak snad sa mi podari niekde mimo Berlina, kam casto chodim.
Pozeral som aj ponuky v predajniach na internete ale tam su podstatne drahsie ako 3000 EUR - vacsinou nad 4000. Nic ine aktualne na predaj som nenasiel.

Tu: http://www.westend-music.de/detail/gibson/gibson_les_paul_custom_1970/
a tu: http://shop.guitarpoint.de/de/Gibson/1971-Gibson-Les-Paul-Custom-Cherry-Sunburst1

« Posledná zmena: 10. Apríl , 2015, 09:25:30 od Pekar » Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #39 kedy: 10. Apríl , 2015, 09:32:10 »

tu mas jeden, akurat tam ma dorobeny prepinac.

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/gibson-les-paul-custom-1971/306596062-74-3491?ref=search
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #40 kedy: 10. Apríl , 2015, 09:36:00 »

Vyborne aspon uz teda viem co hladam. :)

Zatial som ale nikde v obchode nenasiel les Paul Custom 1970-74, tak snad sa mi podari niekde mimo Berlina, kam casto chodim.
Pozeral som aj ponuky v predajniach na internete ale tam su podstatne drahsie ako 3000 EUR - vacsinou nad 4000. Nic ine aktualne na predaj som nenasiel.

Tu: http://www.westend-music.de/detail/gibson/gibson_les_paul_custom_1970/
a tu: http://shop.guitarpoint.de/de/Gibson/1971-Gibson-Les-Paul-Custom-Cherry-Sunburst1

No vsetko predrazene a navyse ojebavaju aj Nemci kua, by clovek nepovedal. Ten prvy akoze 70ka je sila za tu cenu, je to inak 72, mal miniswitch vyvrtany navyse, kopec veci nepovodnych, sila kks ze si toto dovolia za taku cenu. Este sa zda aj lemravo preprazcovany. Bleee

Ten druhy v Guitarpointe je fajn, povodny, ale drahy. Mozno by aspon 5 kilo zlavili ale. Cakaj dalej, nieco sa objavi urcite. :)
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #41 kedy: 10. Apríl , 2015, 09:37:25 »

Meneny mostik, miniswitch, refret - ziadne dalsie fotky a velmi vysoka cena na taky stav. :)
Zaznamenané

Pekar
nováčik
*

« Odpoveď #42 kedy: 10. Apríl , 2015, 09:51:04 »

Je mi jasne, ze to bude dlhy boj. Budem vas prosit o rady,ked daco dalsie najdem.

Detaily mi u tychto gitarach bohuzial unikaju, takze ma kdekto lahko dobehne. Smútim
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #43 kedy: 10. Apríl , 2015, 10:39:14 »

Si si inak nevybral moc dobry cas - slabe EURO, neoplati sa nic z USA a pokial to limitujes len na osobne vyskusanie a kupa z ruky do ruky, tak to dlho potrva. Pokial mas cas, chod do toho Guitarpointu, tam si mozes skusat kolko chces, su tam velmi ochotni. Len je v Nemecku kua vsetko velmi predrazene...
Zaznamenané

Pekar
nováčik
*

« Odpoveď #44 kedy: 16. Apríl , 2015, 12:34:08 »

Mal som nakoniec paradny zazitok ,bol som v tom Guitarpointe a musim ten obchod a jeho sefa Detlefa ozaj velmi pochvalit.Ochotne sa mi venovali aj ked vedeli, ze si idem zatial len skusat a mozno nic nekupim. Da sa tam bez tlaku a kontrolovania dlhsie skusat aj nahlas vedla v separe miestnosti.

Ked som tam videl vsetky tie stare nastroje aj z rokov 1957 a podobne,som bol uplne hotovy. Bavím sa skvele

Skusal som na starej plexi Marshall a az sa mi zatocila hlava zo zvuku viacerych gitar. Budem strucny, skusal som 6 Customov-rocnik 71, potom 74, dve 77 a jednu 79 a jeden Standard 75.

Z nich sa mi najviac pacili ta 71,74 a este pripadne kvoli nizsej cene 79:

Prvy by mi zlavili na 4200 http://shop.guitarpoint.de/de/Gibson/1971-Gibson-Les-Paul-Custom-Cherry-Sunburst1
druhy na 3700 http://shop.guitarpoint.de/de/Gibson/1974-Gibson-Les-Paul-Custom-Tobacco-Sunburst-
a tu 79 na 2800 http://shop.guitarpoint.de/de/Gibson/1979-Gibson-Les-Paul-Custom-Natural

Som teraz vo velkom zmatku, ze co robit, lebo na prve dve by som musel doplatit riadne nad moj strop (3000). Ta 71 aj 74 boli zvukovo obe uzasne a dost podobne, 71 trochu ostrejsia a s trochu lepsim sustainom a hrubsim krkom. 74 tiez skvela a ma velmi pohodlny krk a ta 79 sa mi tiez dost pacila, mala dobry zvuk, aj ked bola oproti 71 aj 74 menej dynamicka a mala menej stredov a plochsi krk. Tie tensie prazce na tych starsich mi inak velmi nevadili, dokonca sa mi na nich hralo celkom pohodlne - zaujimavy pocit pri hre.

Co sa mi fakt pacilo na vsetkych ze su vsetky velmi ciste a konkretne- ozaj maju ten staromodny dravy rockovy crunch a krasne spievaju. Oproti novsim Standardom ktorych som viacere skusal v Cechach uplne neporovnatelne nastroje na ktorych sa da ovela viac hudobne vyjadrit.Vyborne ste ma naviedli, dakujem najma proghopikovi, ktory mi aj pomimo radil. :)

Pozrite este prosim tie odkazy, ci su v povodnom stave ci vam tam vsetko sedi.....

Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.034 sekund, 21 otázok.