Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 16:48:30
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kupa komba  (Prečítané 46993 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #60 kedy: 26. Január , 2012, 12:29:27 »

Problém je často aj v tom, že tu ľuďom radia, buď úplní diletanti, alebo gitaristi, ktorí majú gear za tisíc/tisíce € - a tým pádom aj iné nároky - obe tieto kategória majú často pocit, že majú recept na nejakú univerzálnu pravdu.

Neviem o žiadnom lampovom aparáte do 400€, voči ktorému by niekto nemal výhrady.
Všetko je to subjektívne a generalizácia nie je na mieste + ľudia často radi nafukujú a zveličujú, že áno? :)

Ako to LC30 II a celá značka Laney - ten aparát som mal a bol úplne v poriadku, hlavy od Laney sú podľa mňa tiež v pohode.
Zažil som aj Bugeru, ktorá sa prenášala a bola bez problémov, rovnako Valveking.

Už som to písal:
1.Kazí sa všetko a väčšinou je to záležitosť kus od kusu. Záleží aj od človeka, ako sa o danú vec stará.
Valveking aj LC30 sú jednoduché aparáty, ktoré sa ľahko a lacno dajú opraviť, tak v čom je problém? (Hlavne za tú cenu.)
2. Keď kupuješ niečo používané a za pár rokov sa to predchádzajúcemu majiteľovi nepokazilo, tak je predpoklad nejakej výrobnej chyby minimalizovaný. (Samozrejme treba všetko pri kúpe skontrolovať - pozrieť sa do aparátu a hlavne poriadne počúvať.)

A tie tranzistory, čo Ti tu odporúčajú - ale no tak... píše snáď, že je starý jazz man, alebo chce používať výhradne kryštálovo čistý sterilný clean? Na to sú tie aparáty dobré, ale v rockovej, metalovej a pomaly všetkej inej muzike sa hrá na lampy. A pre niečo asi...
« Posledná zmena: 26. Január , 2012, 12:33:03 od BrokenWings » Zaznamenané
Mirec_-
nováčik
*
Príspevkov: 32

« Odpoveď #61 kedy: 26. Január , 2012, 13:12:13 »

Tak žial to už je namňe, ktorú radu si vezmem k srdcu   Žmurk
« Posledná zmena: 26. Január , 2012, 13:12:48 od Mirec_- » Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #62 kedy: 26. Január , 2012, 13:27:32 »

Problém je často aj v tom, že tu ľuďom radia, buď úplní diletanti

....hlásim sa na pozíciu diletant numero uno Bavím sa skvele keďže tu budím ten dojem....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #63 kedy: 26. Január , 2012, 13:29:02 »

Chlapce, kolko mas rokov, ze za teba musia cudzi ludia rozhodovat, ktori nepoznaju tvoju hru, tvoj vkus, teba vseobecne ? Vsak natankuj auto, chod poskusat a vyber si. Je to dost subjektivne a to, co sa paci niekomu inemu sa nemusi pacit tebe a naopak. Z tychto prditiek to mas uplne jedno. A vlastne ani neviem, co hras, co pocuvas, ci to chces do kapely, atd... A Marshall MG je dost slusny amp, dokonca aj skreslenie ma fasa, len staci pokrutit gombikmi a prisposobit hru k danemu aparatu.

To Laney ma viacero kamosov a vkuse sa stazuju na kazovost, ze nieco brumi, huci, nejde skreslenie, pripadne len chrci, atd... Moze to byt lampami nakoniec. Mne sa cela firma Laney nepaci, ale to je moj nazor.

Napr. ja som mal laney aspon 5x a rozne a nic sa na nich nekazilo a to som sa ku nim nespraval ako  k cukricku. Podla mna su laney spracovane velmi slusne, mozno aj lepsie ako niektore drahsie znacky. Ide uz len o to, ci sa pacia zvukovo, no to je druha vec. Kazdy ma rad nieco ine.

A chalan nema poriadne prachy, tak asi nema moznost chodit cestovat, natankovat plnu a vyskusat co sa da. Ma 200 eur, mozno nieco viac tak tie prachy asi nechce utratit za blbost. Nikdy si na tom nebol tak? Nejako vsetci zacinali  Zdravíčko
« Posledná zmena: 26. Január , 2012, 13:29:33 od PanTau » Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #64 kedy: 26. Január , 2012, 13:44:21 »

Laney je skvela firma, za skvele peniaze. dlho predtym, ako prisla tato nova era skvelych a dostupnych aparatov to bolo cislo jedna vykon/cena. bezohladu na to, ze sa da zohnat za dobre peniaze by som do toho isiel, vsak su to perfektne aparaty. timmons z toho svojho casu tahal sialene zvuky, 'nuff said
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #65 kedy: 26. Január , 2012, 14:04:11 »

Stále ponúkam Marshall S80 8240 Stereo Chorus  Bavím sa skvele
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #66 kedy: 26. Január , 2012, 15:39:58 »

Broken nieje pravda keby si bruzgal zistíš že kopec nahrávok o ktorých si si myslel že su na lampach su na trandakoch ktore sa hlavne v študiach hojne používaju len na margo veci  Zdravíčko
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #67 kedy: 26. Január , 2012, 15:50:42 »

..zistíš že kopec nahrávok o ktorých si si myslel že su na lampach su na trandakoch..

ktore?
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast

« Odpoveď #68 kedy: 26. Január , 2012, 16:00:59 »

ktore?

To je tajomstvo  Bavím sa skvele
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #69 kedy: 26. Január , 2012, 16:19:45 »

Alebo ďalšia možnosť, handmade.
Ak však nepoznáš človeka, ktorý amp vyrobil, je to celkom risk.

Za 200 HM hlava Soldano + box MB Thiele s V30:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=673409&page=4&kategorie=110000&nabpop=vse&region=&ins=50&order=
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=673407&page=4&kategorie=110000&nabpop=vse&region=&ins=50&order=
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast

« Odpoveď #70 kedy: 26. Január , 2012, 16:40:04 »

Pri handmade, resp. homemade nikdy nevies do coho ides, neriesil by som to..
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #71 kedy: 26. Január , 2012, 19:18:45 »

už som písal o Metalice a Korn a to je Rock ,  - tak trocha , a nejdem sa v tom bruzgat ale dobrí mosfet aparat je bežna sučast poriadnych štúdii
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #72 kedy: 26. Január , 2012, 19:23:50 »

mozno tak vlasovych a nechtovych
Zaznamenané

BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #73 kedy: 26. Január , 2012, 19:56:59 »

už som písal o Metalice a Korn a to je Rock ,  - tak trocha , a nejdem sa v tom bruzgat ale dobrí mosfet aparat je bežna sučast poriadnych štúdii

A ty si v nich bol? Alebo si o nich čítal na ich cudzojazyčných stránkach?
Zaznamenané
Mirec_-
nováčik
*
Príspevkov: 32

« Odpoveď #74 kedy: 26. Január , 2012, 20:33:51 »

Bugera 6262-212

Nejaký rozumný názor na toto kombo?
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.036 sekund, 22 otázok.