Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
14. November , 2024, 19:14:13
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kvalita signalu  (Prečítané 1437 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Puky
okukávač

Príspevkov: 2

« kedy: 19. August , 2012, 13:45:17 »

Zdravim vas,

mam na vas prosbu, ci by ste mi niekto vedel poradit.. Moj problem je, ze ked zapojim hocijaku krabicku, ktora nie je true bypass, strasne mi to znizuje kvalitu signalu, teda vysledneho zvuku. Je fakt jedno co, mam nejake bossy, Dunlop kvakadlo (to najlacnejsie). Zapojim to Gitara-krabicka-aparat a znie to skoro tranzistor. Hram na Ibaneze AS 93 + VOX AC 15. Dlhsi cas som si myslel, ze to tak ma byt, ze proste tie nie true bypass lacne krabicky to proste sposobuju. Ale ako som sam zistil, nie je to tak, kedze mnohi velki hraci s dobrym zvukom pouzivaju aj take, aj take (Stern, Mayer, Bugala a X dalsich, na ktorych si teraz nespomeniem). Nehravam tych krabiciek vela, ale ani neviem ake si zohnat, kedze neviem co s tymto robit.

Dakujem velmi pekne za akukolvek radu.
Zaznamenané
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #1 kedy: 19. August , 2012, 13:53:06 »

bud by som vyskušal zapojiť na začiatok pedalbordu buffer  ,

alebo si kupiť trueby apss lištu alebo efekty kt su true by pass

a za 3. aj prepojovacie káble su dôležité , kvalita poletovania atd ....

aj adapter ked máš slaby a zapojiš vela krabičiek može to robiť blbosti ,

a to kvákadlo ti žere najviacej vyšok teda signálu .. skus bez kvákadla pozapájať efekty , čo to bude robiť
« Posledná zmena: 19. August , 2012, 13:54:05 od tipek » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 19. August , 2012, 17:27:01 »

Zdravim vas,

mam na vas prosbu, ci by ste mi niekto vedel poradit.. Moj problem je, ze ked zapojim hocijaku krabicku, ktora nie je true bypass, strasne mi to znizuje kvalitu signalu, teda vysledneho zvuku. Je fakt jedno co, mam nejake bossy, Dunlop kvakadlo (to najlacnejsie). Zapojim to Gitara-krabicka-aparat a znie to skoro tranzistor. Hram na Ibaneze AS 93 + VOX AC 15. Dlhsi cas som si myslel, ze to tak ma byt, ze proste tie nie true bypass lacne krabicky to proste sposobuju. Ale ako som sam zistil, nie je to tak, kedze mnohi velki hraci s dobrym zvukom pouzivaju aj take, aj take (Stern, Mayer, Bugala a X dalsich, na ktorych si teraz nespomeniem). Nehravam tych krabiciek vela, ale ani neviem ake si zohnat, kedze neviem co s tymto robit.

Dakujem velmi pekne za akukolvek radu.

tvoj problem bude skorej psychologickeho razu. pouzivam obcas najlacnejsi Dunlop, aj bezny Boss pedal, kable zvacsa jake najdem... samozrejme ze rozdiely sa pocuju, hlavne tie kable vedia zvuk aj dokurvit, ale v zivote som nemal pocit, ze s pedalom alebo kvakadlom v ceste znie lampovy aparat skoro ako tranzistor... ak to takto vnimas, tak mas fakt problem  Popiskujem si
Zaznamenané
bubucci
pravidelný návštevník
Príspevkov: 427

« Odpoveď #3 kedy: 19. August , 2012, 19:16:07 »

co jsem mel doma Crybaby GCB-95, tak to slo dost slyset, jak to kurvi zvuk. Ty boss krabicky taky, ale uz ne tak znatelne jak to kvakadlo. Napr. Morley kvakadla maji ty buffery vyresene dobre, tam to nepoznas...
Kvalitni kabely jsou zaklad a ten vliv trafa muzes vyzkusat treba napajenim baterkama...
Zaznamenané

negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #4 kedy: 19. August , 2012, 22:30:00 »

No asi si treba ujasnit pojmy najprv.
1.) skusal si kazdu jednu krabicu zvlast?
2.) to domrvenie zvuku sa deje pri zapnutej ci vypnutej (alebo ano aj) krabici?
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433

« Odpoveď #5 kedy: 20. August , 2012, 09:35:12 »

No asi si treba ujasnit pojmy najprv.
1.) skusal si kazdu jednu krabicu zvlast?
2.) to domrvenie zvuku sa deje pri zapnutej ci vypnutej (alebo ano aj) krabici?

Citácia
Zapojim to Gitara-krabicka-aparat a znie to skoro tranzistor.

Citácia: tiper
bud by som vyskušal zapojiť na začiatok pedalbordu buffer  ,

alebo si kupiť trueby apss lištu alebo efekty kt su true by pass

Tak toto su dva uplne odlisne pristupy, ktore eliminuju dva podobne problemy:
Buffer bojuje proti prolemu straty vysok pri prilis dlhom kable (alebo mnohych TB krabickac zapojenych za sebou pred aparatom) - pedale ktore spominal maju vsetky v sebe buffer.

TB lista zasa obchadza vypnute krabicky, aby buffer pouzity v krabickach neovplyvnoval zvuk, resp moze aj "skratit dlzku kabla" a tym zamedzit strate signalu.

Buffer v GCB95 trocha stiahne vysky ale v principe suhlasim s rastis-om
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Puky
okukávač

Príspevkov: 2

« Odpoveď #6 kedy: 20. August , 2012, 09:57:13 »

Okej, v prvom rade vdaka za napady :)

dalej.. trosku som sa sekol, neznie to jak tranzistor, uznavam. ale znie to proste citelne horsie. nie som elektrikar, ani technik, ale ked nieco hra zle tak to pocujem. hram vela jazz, kde pocut takmer vsetko, lebo sound je casto velmi jemny a s detailnymi rozdielmi.

Krabicky som skusal aj zvlast, ja presne neviem povedat co sa deje. Faktom ostava, ze ked nehram cisto true bypass, zvuk je tvrdsi, horsie funguje dynamika, pocutelne to straca ten lampovy nadych. Neviem ci vam to staci na diagnozu, ja som len myslel ze na to je nejaka bezna finta v zapojeni, alebo nieco. Napr skuste povedat, ako to robite vy, ked hrate taketo krabicky? Funguje vam to OK?

Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 20. August , 2012, 10:27:06 »

bezne sa to riesi tak, ze na zaciatok rerazca das krabicku s dobry buffrom, aby sa zanou eliminovali straty sposobene dlhym kablom. zvysok potom uz moze byt TB alebo krabicky poriesene cez TB listu (tam je vyhoda, ze si mozes vytvorit loopy s roznymi krabickami)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #8 kedy: 20. August , 2012, 12:26:13 »

a nebude problem, ze tam davas ten druhy kabel nejaky nahovno ?
Zaznamenané
tibor7
stály hosť
Príspevkov: 962

« Odpoveď #9 kedy: 20. August , 2012, 12:29:16 »

Pokiaľ máš dobrý lampový zvuk a zapojíš tam krabičky - je to vždy rozdiel bohužiaľ. Mne to vadí tiež . Dá sa to ovšem znížiť na minimum použitím kvalitných káblov a efektov ktoré ti zapasujú - je to ale dosť špekulácia. Viem na isto že napr. delay Digitech Hardwire DL-8  je v signálovej ceste úplne neutrálny.
Zaznamenané
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #10 kedy: 20. August , 2012, 20:47:32 »

Vedecka metoda je, nahrat do PC a porovnat :). Idealne s 1kHz sinus generatorom :D.
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 22 otázok.