rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 31. Marec , 2010, 10:02:59 » |
|
ak na base pravidelne solujes, tak preco nie. do podkladu radsej nie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 31. Marec , 2010, 10:05:20 » |
|
....rád by som sa spýtal.....má reverb opodstatnenie aj v prípade basy ak hej tak skôr klasický pružinový alebo radšej simuláciu......viem, že veľa možností pre basu nie je.....no ale predsa by ma to zaujímalo..... nikde nie je napisane, ze sa reverb na basu nemoze pouzit. Ak zalezi na type, tak to zalezi len od vkusu
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 31. Marec , 2010, 10:12:23 » |
|
....rád by som sa spýtal.....má reverb opodstatnenie aj v prípade basy ... si to vyskušaj a zistíš čo to robí,či sa ti to pači,či to využiješ,či to potrebuješ alebo nie-to je individualna záležitost ... tiež je rozdiel použitia live a v nahrávke...
|
|
« Posledná zmena: 31. Marec , 2010, 10:15:57 od udry »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 31. Marec , 2010, 10:15:34 » |
|
individualna do tej miery, ze v praxi sa basa nereverbuje v beznej basovej hre nikdy a nikde
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 31. Marec , 2010, 10:16:12 » |
|
... si to vyskušaj a zistíš čo to robí,či sa ti to pači,či to využiješ,či to potrebuješ alebo nie-to je individualna záležitost
.....zrejme toto bude cesta......a nemám problém s dozvukom jednotlivých tónov, len cítim, že by to možno mohlo byť bohatšie......chorus, ani octaver by som však nechcel......práve ten reverb by mohol byť riešením.....ide hlavne o basu v pesničkách ako je Creep alebo Plush
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 31. Marec , 2010, 10:30:31 » |
|
individualna do tej miery, ze v praxi sa basa nereverbuje v beznej basovej hre nikdy a nikde presne na čo mu tu hned vypisuju k.......y to sa nepouživa zvukar ta s tym pošle do prdele v študiu možeš použit na basu aj tlakomer ak cceš
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 31. Marec , 2010, 10:38:39 » |
|
.....zrejme toto bude cesta......a nemám problém s dozvukom jednotlivých tónov, len cítim, že by to možno mohlo byť bohatšie......chorus, ani octaver by som však nechcel......práve ten reverb by mohol byť riešením.....ide hlavne o basu v pesničkách ako je Creep alebo Plush
chorus a octaver su ok
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 31. Marec , 2010, 10:40:25 » |
|
individualna do tej miery, ze v praxi sa basa nereverbuje v beznej basovej hre nikdy a nikde ... potom ale nechápem,prečo fy EBS vyraba taketo veci http://www.bass.se/2009/dynaverb.htm
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 31. Marec , 2010, 10:55:37 » |
|
to ani oni nechapu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 31. Marec , 2010, 11:01:46 » |
|
pre basovych solistov - onanistov. inak kopec veci firmy vyrabaju a mozme sa divit, ze naco... pokial sa najdu ludia, co ich kupuju, tak firmy ich budu vyrabat, aj ked v beznej praxi sa fakt nepouziju
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 31. Marec , 2010, 11:04:30 » |
|
pre basovych solistov - onanistov. inak kopec veci firmy vyrabaju a mozme sa divit, ze naco... pokial sa najdu ludia, co ich kupuju, tak firmy ich budu vyrabat, aj ked v beznej praxi sa fakt nepouziju ... šak jasne,ako ináč..... ... treba sa chodit pytat slov. odborníkov....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 31. Marec , 2010, 11:12:20 » |
|
co ja viem, podla mna v studiovej nahravke sa moze dat na basu trochu roomu, aby to bolo priblizne v rovnakom priestore ako bicie a gitary, ale to je len moja domnienka, nekonzultoval som to s profi sound engineermi
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 31. Marec , 2010, 11:13:50 » |
|
aj borovička je dobra ked sa nahrava nielen rum
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 31. Marec , 2010, 11:19:39 » |
|
co ja viem, podla mna v studiovej nahravke sa moze dat na basu trochu roomu, aby to bolo priblizne v rovnakom priestore ako bicie a gitary, ale to je len moja domnienka, nekonzultoval som to s profi sound engineermi vsak to je v pohode, v nahravke v nejakom reverbe nakoniec asi ta basa bude, ale to je asi trochu iny typ prace s takymto reverbovanim, ako ked sa basgitarista pyta, ci ma pouzivat na basu reverb - podla mna ak chce basovat a ne solovat, tak nech reverb urcite nepouziva.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 31. Marec , 2010, 11:22:57 » |
|
podla mna ak chce basovat a ne solovat, tak nech reverb urcite nepouziva.
podla mna či chce basovat alebo solovat, nech reverb kludne používa.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|