Dugo
Hosť
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 24. Január , 2008, 18:42:21 » |
|
stevie je dávač
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kato
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 26. Január , 2008, 11:16:57 » |
|
Nech zije na veky / aspom v nasich / pametiach genius pokracovatela stradivariho tonu LEO FENDER.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RiZz0
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 28. Január , 2008, 23:08:07 » |
|
Stevie, nieje to obycajna pecka aku vidime hocikde ... a je este lepsie sa kukat ako niekto tieto skladby odneho hra
|
|
|
Zaznamenané
|
Ten kto chce příliš moc, může ztratit úplne všechno, a kto chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic.
|
|
|
kato
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 31. Január , 2008, 11:38:37 » |
|
Presne s tebov suhlasim.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727
His spirit and music live on!
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 22. Máj , 2008, 22:11:29 » |
|
Som rad, ze na tomto fore som nasiel aj hudobnika, ktory je mojmu srdcu najblizsi. Aj ked odisiel velmi skoro, odisiel na vrchole svojej kariery v case najvacsich uspechov. Precital som si vsetky prispevky a s niektorymi mozem suhlasit a s niektorymi nie. Hram na gitaru uz dost dlhy cas aj ked mam len 21...a presiel som roznymi stadiami, ale vzdy sa mi pacila len kvalitna hudba za ktorou sa skryval vynimocny gitarista. Bluesovu hudbu som mal vzdy rad. Ked som mal 15, tak som sa nahodou dostal k jeho hudbe a od tych cias je to nieco ako ikona. Nie som fanatik ani nic podobne. Ale jeho styl a hudobny prejav ma nadchol natolko, ze som od prveho momentu vedel akou cestu by som chcel ist. Som toho nazoru, ze nikto nedokaze napodobnit tohto genialneho gitaristu. To, co hral vychadzalo z jeho prstov a hlavne z jeho vnutra. Nebol to len genialny gitarista a vynikajuci spevak so skvelym hlasom. Bol to hlavne skvely clovek...aspon co viem z rozpravania jeho blizkych a ludi, ktori sa s nim stretli. Rene Lacko je skvely, to co robi, robi perfektne. Vzdy rad zajdem na jeho koncert a s uzasom sledujem co hra. Ale predsa to nie je Stevie. Moze byt milion jeho kopirovacov s rovnakou gitarou, efektami a kombami, ale nikdy to nebude zniet ako on. Stevie bol naozaj len jeden...a skoda ho...velka osobnost, ktora sa nezmazatelnymi pismenami zapisala do dejin nielen blues-rockovej hudby, ale aj hudby ako takej. Ovplyvnil nespocetne mnozstvo gitaristov a nespocetne mnozstvo este ovplyvni. Aj na mna mal vplyv a aj ked sa nesnazim zniet na vlas rovnako ako on, stale si na koncerte s velkym odusevnenim a radostou zahram jeho piesne...a naplna ma pocit, ze 95% divakov sa hybe v rytme Pride and joy alebo Mary had a little lamb...alebo hociktorej inej piesne, ktoru od neho hram...Jeho sila tkvela v zivych vystupeniach a ja velmi lutujem, ze som nikdy nemal moznost ist na jeho koncert. Cest jeho pamiatke...
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16 -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5 '78.
|
|
|
duro
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 27. Jún , 2008, 21:55:25 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
TONE IS IN FINGERS Fender stratocaster,OLP Luke model EMG-pickups,Marshall plexi 1987 x,1960 AX, Dunlop cry baby, Ibanez ts-9, Maxon sd-9,Arion stereo chorus,T.C Nova delay
|
|
|
BB
náhodný pocestný
Príspevkov: 122
Ready to B.L.U.E.S.
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 29. December , 2008, 16:11:06 » |
|
počul som jeden album nejaku Livku kde hral hendrixove veci aj nejake svoje a bolo to vyborne. patri medzi gitaristov z ktorych mi pada sánka
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Telecaster Custom Shop Fender Twin Reverb
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 29. December , 2008, 16:24:22 » |
|
ja mám výberovku 2CD: The Essential SRV & DTr a je to výborné
|
|
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 30. December , 2008, 02:49:37 » |
|
používal 11stky až 13stky. skoro ako ja akurát nemám gule dať struny hrubšie ako 11 do Ečka... jeho hra sa mi veľmi páči, má geniálny zvuk
|
|
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 01. Máj , 2009, 19:35:37 » |
|
Áno, používal hrubé struny. Ja som našiel, že mal na svojich gitarách tieto hrúbky: e 0.011", 0.012" alebo 0.013" B 0.015" alebo 0.016" G 0.019" alebo 0.020" D 0.028" A 0.038" E 0.054", 0.056" alebo 0.058"
|
|
|
Zaznamenané
|
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
|
|
|
duro
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 02. Máj , 2009, 12:09:14 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
TONE IS IN FINGERS Fender stratocaster,OLP Luke model EMG-pickups,Marshall plexi 1987 x,1960 AX, Dunlop cry baby, Ibanez ts-9, Maxon sd-9,Arion stereo chorus,T.C Nova delay
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 02. Máj , 2009, 12:21:24 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 02. Máj , 2009, 14:41:21 » |
|
live Germany mam tieto nemecke koncerty na vhs a je to parada
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Spago
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 02. Máj , 2009, 15:08:09 » |
|
používal 11stky až 13stky. skoro ako ja akurát nemám gule dať struny hrubšie ako 11 do Ečka... jeho hra sa mi veľmi páči, má geniálny zvuk Ale podladoval ich dole o pol ton.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727
His spirit and music live on!
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 03. Máj , 2009, 09:04:20 » |
|
live Germany http://www.youtube.com/watch?v=mfSucIun8GA&feature=related mam tieto nemecke koncerty na vhs a je to parada Ten koncert mam aj ja a je ozaj skvely....ta Tin pan alley co si poslal je uzasne zahrata...
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16 -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5 '78.
|
|
|
|