Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 20:41:00
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jan Hammer  (Prečítané 10209 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #15 kedy: 10. Január , 2008, 16:29:44 »

ajajaj...lydicka stupnica je len napoveda..myslim konkretny prstoklad...ta lydicka neni jeho...

tak si najdi
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #16 kedy: 10. Január , 2008, 16:34:59 »

ajajaj...lydicka stupnica je len napoveda..myslim konkretny prstoklad...ta lydicka neni jeho...

nema ziadnu svoju vlastnu stupnicu. ma svoje oblubene melodicke postupy, ako kazdy iny muzikant. vela komponuje v lydickej stupnici.

lydicku stupnica neni o prstoklade. zahraj si cele tony od F po E a zazneje Ti lydicka stupnica - nechaj si to vysvetlit od Vadima.

treba si uvedomit, ze na to ze prerazil v Amerike mu nestacilo, ze bol dobry muzikant a virtuozny hrac. takych tam mali a maju 1000cky. on musel byt dobry muzikant, virtuozny hrac a musel byt INY, ako vsetci tamojsi, aby mal cim zaujat. a to sa mu podarilo prave vdaka jeho silnej slovanskej melodike. to tam dovtedy nikto nepocul a vsetci vtedajsi jazzrockeri a fusioni sa z toho posrali. vsetci si ho volalali hned na platne...
« Posledná zmena: 10. Január , 2008, 16:36:05 od rastis » Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #17 kedy: 10. Január , 2008, 16:42:48 »

vobec nejde o to, ci sa Ti to paci alebo nie, to je Tvoja cisto subjektivna vec. islo mi len a len o to, ze ked som ho v inej teme spomenul ako priklad CS muzikanta, ktory vyrazne prerazil v USA, tak si ho zotrel hlupym a povrchnym hodnotenim, ktore jednoducho nie je ani zdaleka pravdive ci vystizne. postupne z Teba vyslo, ze vlastne ho az tak velmi zmapovaneho nemas  a vlastne to nebolo Tvoje hodnotenie, ale si ho pocul v TV Nova. pritom ta prva Tvoja zmienka ale nevyzerala, ako by si citoval TV Nova, mozem Ti to tu odcitovat.

este raz - ze sa Ti nepaci je uplne Tvoja vec, o tom tu s Tebou vobec nediskutujem
to hodnotenie je dlhodobo nasa "interna kultova hlaska" - nazyvam tak mix zlej neprogresivnej hudby, ktora sa tvari jedinecne a kvalitne. pocul som teda ten album co vravis a este nieco, pretoze ho foter jeden cas celkom vyhladaval plus mahavishnu. na druhej strane je nelogicke aby som mal vyborne zmapovaneho interpreta ktory sa mi nepaci. na to aky mam k nemu vztah ho myslim  celkom poznam. no a k tej predoslej teme, ked to zas tak strasne chces rozpitvat... jan hammer ameriku nedobil, a nie je v nom citit slovanskeho ducha. o toto islo myslim nie? to ze ta urazilo (to je tusim  hlavna pointa tuto  :)), ze niekto nezdiela tvoje postoje k nemu a nie je to jeho milacik je druha vec..

btw. co znamena "hlupe a povrchne" hodnotenie? kolko tvorby musis od interpreta poznat aby si sa k nemu nevyjadril hlupo a povrchne? malo, vela, stredne vela, 82%, 44? toto mi vysvetli pls..
« Posledná zmena: 10. Január , 2008, 17:16:38 od palii » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #18 kedy: 10. Január , 2008, 17:15:03 »

...a nie je v nom citit slovanskeho ducha. o toto islo myslim nie? to ze ta urazilo ...

Ty ho necitis.

Urazilo ? Urazis ma, ked mi nezicnes frajerku akurat tak  Žmurk
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 10. Január , 2008, 17:18:46 »

Ty ho necitis.

Urazilo ? Urazis ma, ked mi nezicnes frajerku akurat tak  Žmurk
teba sa neda urazit, sak ty mas nepriestrelne argumenty ha ha ha
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 10. Január , 2008, 17:23:14 »

btw. co znamena "hlupe a povrchne" hodnotenie? kolko tvorby musis od interpreta poznat aby si sa k nemu nevyjadril hlupo a povrchne? malo, vela, stredne vela, 82%, 44? toto mi vysvetli pls..

zostanme pri tom, ze poznas 1 album - Drive zo zaciatku 90-tych rokov. v pohode, nemusis poznat viac, aj ja robim niekedy hodnotenia z 3 sekund skladby. teda ak zostaneme pri tom, ze poznas tento album, tak urcite sa ani v pripade tohto albumu nejedna o akusticky jazz ... atd. atd. ... cize stale to hodnotenie je povrchne a hlupe.
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 10. Január , 2008, 17:31:42 »

zostanme pri tom, ze poznas 1 album - Drive zo zaciatku 90-tych rokov. v pohode, nemusis poznat viac, aj ja robim niekedy hodnotenia z 3 sekund skladby. teda ak zostaneme pri tom, ze poznas tento album, tak urcite sa ani v pripade tohto albumu nejedna o akusticky jazz ... atd. atd. ... cize stale to hodnotenie je povrchne a hlupe.
no a ked si naklikam tie vsetky linky co si dal, uvidim ho s onanovat s beckom, lukatherom, van halenom a nevieakym frasom.... tak sa ocitam v akej faze hodnotenia...? uz mozem?
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #22 kedy: 10. Január , 2008, 17:33:54 »

mne kedysi pustal kamos veci od hammera,asi to bola nejaka jeho solovka,niektore veci boli fajn a aj som ich poznal z pocutia. Ale tieto videa,co som si pozrel,tak to sa mi vobec nepaclo ani jedno  Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 10. Január , 2008, 17:35:45 »

vlado hudec - jeeezis. ty co tu robis... presla ma chut k pisaniu...

palii - mas stastie, Vlado Ta zachranil...
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 10. Január , 2008, 17:36:49 »

Inac pocuj, jedna vec ma napada... udajne robil tej Nove  vsetky zvucky, dzingle a tak som sa dozvedel. cize nie je od veci sa domnievat, ze on sam odklepol opis jeho albumu v tej reklame ako: akustickej jazzovej muziky s prvkami rocku a popu" ... nemam pravdu? nemusi byt ale je to mozne...
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #25 kedy: 10. Január , 2008, 17:42:45 »

a co myslis,o co mi islo?  Žmurk
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #26 kedy: 10. Január , 2008, 17:48:35 »

Zaloz radsej nejaku tazku progrockovu temu. Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 11. Január , 2008, 00:58:48 »

Toto je skladba, co som spominal a takto hral Jan Hammer na Minimoog (doporucujem na sluchatka a vypeckovat). fajnsmekri ocenia platnovy filing :) :

http://gitaristi.sk/files/rastis/02_NoFear.mp3

Progy - ideme teda do toho ? kupime si Minimoogy  ? ha ha ha  Som frajer Som frajer Som frajer
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #28 kedy: 11. Január , 2008, 09:04:26 »

Progy - ideme teda do toho ? kupime si Minimoogy  ? ha ha ha  Som frajer Som frajer Som frajer

Kukni toto a ver mi, ze budes tazko odolavat.  Som frajer
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #29 kedy: 11. Január , 2008, 09:13:18 »

Toto je skladba, co som spominal a takto hral Jan Hammer na Minimoog (doporucujem na sluchatka a vypeckovat). fajnsmekri ocenia platnovy filing :) :

http://gitaristi.sk/files/rastis/02_NoFear.mp3

Si si isty, ze to je Minimoog? Ja by som skor tipol taky predpotopny sekvencer VCS3. S tym sa robili taketo kvazi elektronicke zvuky. Najma nemecke kapelky ako Tangerine Dream, Klaus Schulze atd.
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.052 sekund, 21 otázok.