Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 04:39:23
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: adamova vybava  (Prečítané 27033 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Srnac
pravidelný návštevník
Príspevkov: 322

« Odpoveď #90 kedy: 28. Júl , 2009, 08:39:39 »

...menzurou.

To si mi vela nepovedal...Vyznie to blbo...ale netusim moc co ej to menzura No hanbím sa.. No hanbím sa.. No hanbím sa..
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13057

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #91 kedy: 28. Júl , 2009, 08:41:04 »

To si mi vela nepovedal...Vyznie to blbo...ale netusim moc co ej to menzura No hanbím sa.. No hanbím sa.. No hanbím sa..
Dlzka hmatnika, resp. krku.
Zaznamenané

Srnac
pravidelný návštevník
Príspevkov: 322

« Odpoveď #92 kedy: 28. Júl , 2009, 08:41:59 »

JJ to je logicke tak uz mi je jasne preco sa na LP tak lahko hra :)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11901

« Odpoveď #93 kedy: 28. Júl , 2009, 10:01:39 »

nie tak celkom Žmurk

menzura je aktivna dlzka stuny, cize cast struny, ktora kmita - od nulteho prazca po kobylku. Ale kedze asi ani jedna struna nema aktivnu dlzku rovnu presne menzure (kvoli ladeniu oktav), tak uplne najpresnejsie je povedat, ze menzura je vzdialenost od nulteho prazca po 12. prazec vynasobena dvomi. (kedze 12. prazec sa nachadza v presnej polovici menzury)

a ten rozdiel v tuhosti strun je dany aj menzurou, ale moze mat na to vplyv aj typ a nastavenie kobylky (napr vyska strunnika pri tune-o-matci kobyle) alebo uhol hlavy na krku.
« Posledná zmena: 28. Júl , 2009, 10:03:08 od styrioci » Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #94 kedy: 28. Júl , 2009, 10:12:58 »

nie tak celkom Žmurk

menzura je aktivna dlzka stuny, cize cast struny, ktora kmita - od nulteho prazca po kobylku. Ale kedze asi ani jedna struna nema aktivnu dlzku rovnu presne menzure (kvoli ladeniu oktav), tak uplne najpresnejsie je povedat, ze menzura je vzdialenost od nulteho prazca po 12. prazec vynasobena dvomi. (kedze 12. prazec sa nachadza v presnej polovici menzury)

a ten rozdiel v tuhosti strun je dany aj menzurou, ale moze mat na to vplyv aj typ a nastavenie kobylky (napr vyska strunnika pri tune-o-matci kobyle) alebo uhol hlavy na krku.

pocuj predator junior sak uz daj aj diakritiku  Bavím sa skvele
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11901

« Odpoveď #95 kedy: 28. Júl , 2009, 10:27:24 »

pocuj predator junior sak uz daj aj diakritiku  Bavím sa skvele
to je prilis gay Žmurk
Zaznamenané
lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #96 kedy: 28. Júl , 2009, 12:43:10 »

ja mam na strate 11 a nemam absolutny problem...teraz som nahodil na lp 11stky a skoro som sa posral..tak ma prsty este neboleli ha ha ha ....to znamena ze napr mozem pouzivat ze do stratu 11stky a do lp 10?..robi sa to tak?
Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #97 kedy: 28. Júl , 2009, 12:45:58 »

ja mam na strate 11 a nemam absolutny problem...teraz som nahodil na lp 11stky a skoro som sa posral..tak ma prsty este neboleli ha ha ha ....to znamena ze napr mozem pouzivat ze do stratu 11stky a do lp 10?..robi sa to tak?

skôr naopak. na kratšej menzúre bude pnutie menšie ako na dlhšej. ale zas ide aj o geometriu krku jak tu niekto spomínal.
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
lacrosse
miestny štamgast

« Odpoveď #98 kedy: 28. Júl , 2009, 12:49:52 »

skôr naopak. na kratšej menzúre bude pnutie menšie ako na dlhšej. ale zas ide aj o geometriu krku jak tu niekto spomínal.
preco naopak?.-..mne sa hra na strate dobre s 11stkami..no a na lp 11 co tam mam teraz su otrasne...resp mne osobne je to az moc tvrde a bolia ma s toho prsty...cize ak by som si nechal na strate 11 a na lp daval 10..malo by to pnutie byt podobne nie?
Zaznamenané

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
johnzo
stály hosť

« Odpoveď #99 kedy: 28. Júl , 2009, 12:51:24 »

preco naopak?.-..mne sa hra na strate dobre s 11stkami..no a na lp 11 co tam mam teraz su otrasne...resp mne osobne je to az moc tvrde a bolia ma s toho prsty...cize ak by som si nechal na strate 11 a na lp daval 10..malo by to pnutie byt podobne nie?

fyzika.

resp. po nejakom odmeraní pnutia by bolo pnutie na LoPate menšie ako na strate. iná je už pocitová časť veci.
« Posledná zmena: 28. Júl , 2009, 12:52:22 od johnzo » Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
[/quot
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #100 kedy: 28. Júl , 2009, 12:51:56 »

pri kratsej menzure nude pnutie vyssie nie ? aspon tak mi to pride, ekd si to predstavim...
« Posledná zmena: 28. Júl , 2009, 12:52:37 od mario bross » Zaznamenané

johnzo
stály hosť

« Odpoveď #101 kedy: 28. Júl , 2009, 12:52:49 »

pri kratsej menzure nude pnutie vyssie nie ? aspon tak mi to pride, ekd si to predstavim...

isto?  Žmurk
Zaznamenané

[/quot
lacrosse
miestny štamgast

« Odpoveď #102 kedy: 28. Júl , 2009, 12:53:33 »

neviem o com howorite ha ha ha ...ja pisem len fakty...moje prsty neojebes Bavím sa skvele
Zaznamenané

www.mkmb.sk/adamnoska
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #103 kedy: 28. Júl , 2009, 12:54:55 »

si predstav ked uchopis lano aby bolo napnute na metrovej vzdialenosti a predstav si ho napnute na 10m vzdialenosti. ktorym lanom lahsie pohybes a s vacsiou amplitudou ?
Zaznamenané

johnzo
stály hosť

« Odpoveď #104 kedy: 28. Júl , 2009, 12:58:24 »

si predstav ked uchopis lano aby bolo napnute na metrovej vzdialenosti a predstav si ho napnute na 10m vzdialenosti. ktorym lanom lahsie pohybes a s vacsiou amplitudou ?

zle si to napísal. máš 10m a 5m máš dve rovnaké struny musíš ich napnúť na rovnaký tón, dajme tomu fis. na ktorej budeš musieť viac krútiť ladiacim kolíkom?

EDIT: skús naladiť baritonku do Ečka s 9 strunami a porovnaj s barčim iným :)
« Posledná zmena: 28. Júl , 2009, 12:59:01 od johnzo » Zaznamenané

[/quot
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.033 sekund, 22 otázok.