Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 12:42:44
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: MUSIC MAN SILHOUETTE - MADA  (Prečítané 10808 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
MMM
Hosť
« Odpoveď #15 kedy: 14. Jún , 2010, 20:48:57 »

MMM - kebyze chcem detailne fotky hmatnika, hoc aj mobilom, ale nech to nie je rozmazane. Dalo by sa ? :)

Viem, ze si mozem najst na nete, ale z fotiek sa to vsetko leskne.
 Zdravíčko

Odfotim a hodim to sem. Ten hmatnik je nejako osetreny, ale lak tam nie je.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #16 kedy: 14. Jún , 2010, 20:56:26 »

je to olejovane a voskovane.. a odporuca satak 4krat do roka vycistit to mydlovou vodou - teplou aby to vydrzalo aspon 5 rokov posobi vcelku cisto...  a po takomto cisteni treba zaolejovat to tzv tung oil (cinsky drevny olej.. pozor nie linseed ani lemon oil .. linseed je lanove semienko a lemon oil preto nie lebo je agresivny vysususje a moze to popraskat cely ten hmatnik.. nehvoriac o tom ze kvalitny lemon oil u nas nezozenies vsetko obsahuje synteticke polymery) a po 24 hodinach dalsia vrstva a ked to je zaolejovane tak potom sa to zavoskuje.. tolko k udrzbe.. (robil som si sovj vlatny research kedze mi nikto na podobnu otazku odpovedat nevedel resp ludia tu vedia kecat len o volbach a potom este pobavit sa ze sem niekto dal fotky nejakej gitary)
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #17 kedy: 14. Jún , 2010, 20:56:29 »

Odfotim a hodim to sem. Ten hmatnik je nejako osetreny, ale lak tam nie je.
Na zdravie!
Mna len zaujima, ci je taky ako na Tele Deluxe 72. :)
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #18 kedy: 14. Jún , 2010, 20:57:22 »

je to olejovane a voskovane.. a odporuca satak 4krat do roka vycistit to mydlovou vodou - teplou aby to vydrzalo aspon 5 rokov posobi vcelku cisto...  a po takomto cisteni treba zaolejovat to tzv tung oil (cinsky drevny olej.. pozor nie linseed ani lemon oil .. linseed je lanove semienko a lemon oil preto nie lebo je agresivny vysususje a moze to popraskat cely ten hmatnik.. nehvoriac o tom ze kvalitny lemon oil u nas nezozenies vsetko obsahuje synteticke polymery) a po 24 hodinach dalsia vrstva a ked to je zaolejovane tak potom sa to zavoskuje.. tolko k udrzbe.. (robil som si sovj vlatny research kedze mi nikto na podobnu otazku odpovedat nevedel resp ludia tu vedia kecat len o volbach a potom este pobavit sa ze sem niekto dal fotky nejakej gitary)
Diky moc, toto su pre mna uzitocne informacie.  Zdravíčko
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #19 kedy: 14. Jún , 2010, 20:58:28 »

o a.. ono tym ze to nie je lakovane tak pri hrani sa ten olej s voskom narusa solou z ruk a v kombinacii so spinou vytvara taky ten filmecek co sa zazerie do dreva.. jediny sposob ako sa to naozaj da dat dokopy je ocelova vata 0000 a jemny bruny papier a natvrdo odjebat z tej vrstvy.. horsie je ked tam ma clovek inlay je to tazsie
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #20 kedy: 14. Jún , 2010, 21:00:42 »

o a.. ono tym ze to nie je lakovane tak pri hrani sa ten olej s voskom narusa solou z ruk a v kombinacii so spinou vytvara taky ten filmecek co sa zazerie do dreva.. jediny sposob ako sa to naozaj da dat dokopy je ocelova vata 0000 a jemny bruny papier a natvrdo odjebat z tej vrstvy.. horsie je ked tam ma clovek inlay je to tazsie

preto je lepsie si kupit rozjebany fender a tvarit sa, ze to tak ma byt. asi by ma nebavilo takto laborovat nad hmatnikom v ramci udrzby
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
MMM
Hosť
« Odpoveď #21 kedy: 14. Jún , 2010, 21:03:48 »

Na zdravie!
Mna len zaujima, ci je taky ako na Tele Deluxe 72. :)

Ale na 72 je taky satenovy lak, nie je to uplne bez povrchovky. Teda aspon co som mal ja.
Zaznamenané
MMM
Hosť
« Odpoveď #22 kedy: 14. Jún , 2010, 21:04:58 »

asi by ma nebavilo takto laborovat nad hmatnikom v ramci udrzby

TAK TOMU VER. Preto radsej lakovane hmatniky. 

Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #23 kedy: 14. Jún , 2010, 21:06:15 »

Ale na 72 je taky satenovy lak, nie je to uplne bez povrchovky. Teda aspon co som mal ja.
Na 72 mam lakovany hmatnik, uplne leskly. Preto nechcem dalsiu gitaru s hmatnikom rovnakym 72ke.
Zaznamenané

MMM
Hosť
« Odpoveď #24 kedy: 14. Jún , 2010, 21:11:02 »

Na 72 mam lakovany hmatnik, uplne leskly. Preto nechcem dalsiu gitaru s hmatnikom rovnakym 72ke.

Leskly? Aha, no ja som mal 72ku, ale nemala leskly ako napr 57strat. Bol to taky ako na HW1, matny. Tak asi sa to pomenilo.

Tak ak je tam tento lak, tak na MM je absolutne nieco ine, resp. nie je tam nic.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #25 kedy: 14. Jún , 2010, 21:12:51 »

Leskly? Aha, no ja som mal 72ku, ale nemala leskly ako napr 57strat. Bol to taky ako na HW1, matny. Tak asi sa to pomenilo.

Tak ak je tam tento lak, tak na MM je absolutne nieco ine, resp. nie je tam nic.
Okeej, to som potreboval vediet, lebo napr. z tejto fotky si myslim, ze toho laku na hmatniku je tam az az:
http://www.chorder.com/images/electric-guitars/full/611_1.jpg
http://www.qguitars.nl/shop/images/5474.jpg
Mozno len zla fotka...
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #26 kedy: 14. Jún , 2010, 21:15:02 »

TAK TOMU VER. Preto radsej lakovane hmatniky. 

Treba palisandrove alebo ebenove a mate pokoj.  Beeee
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
MMM
Hosť
« Odpoveď #27 kedy: 14. Jún , 2010, 21:15:53 »

Okeej, to som potreboval vediet, lebo napr. z tejto fotky si myslim, ze toho laku na hmatniku je tam az az:
http://www.chorder.com/images/electric-guitars/full/611_1.jpg
http://www.qguitars.nl/shop/images/5474.jpg
Mozno len zla fotka...

Ja ti to cvaknem a uvidis, nie je tam vobec lak. Poznam fendracke lakovane krky, je to na mile daleko od MM.
Zaznamenané
MMM
Hosť
« Odpoveď #28 kedy: 14. Jún , 2010, 21:16:49 »

Gitarista má HW1 s javorovým hmatníkom a uplne lesklý lakovaný :)

HW1 nema lak ako 57ka, alebo 50ka classic. Je to uplne nieco ine. Ja myslim lak ako sklo.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #29 kedy: 14. Jún , 2010, 21:18:02 »

Treba palisandrove alebo ebenove a mate pokoj.  Beeee
Vsak aj nad tym rozmyslam.. Ked uz, tak eben. Len neviem, ci sa Silhouette vyrabaju s ebenovym hmatnikom.
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.032 sekund, 21 otázok.