MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #75 kedy: 24. August , 2009, 13:30:00 » |
|
Takze to mam chapat tak ze mas patent na rozum? nic proti ale nazorov je co sa tyka aparatury plna rit a korunovat ten svoj za ten spravny mi pride dost odvazne, ba az trochu hlupe Keby mali emg taku dynamiku ako pises, tak ich pouzivaju vsetci, ktori vybornu dynamiku vyhladavaju a nie taki, ktori mastia ako zo syntaku. Pocul som vela nazorov na aktivky a vsetko boli o tom istom..HROZNA DYNAMIKA.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #76 kedy: 24. August , 2009, 13:30:47 » |
|
Co sa tyka tej vsestrannosti SG vs Les Paul, myslim, ze stacia nam zas statistiky. Si vezmi pocet gitaristov a roznost zanrov s LP a s SG. Coho je podstatne viac? Uz ked sa teda nechceme chytat za slovicka a chceme vylucit subjektivne postoje. Vari maš štatistiky predaja SG a Les Paul za poslednych 50 rokov? Tak daj nech sa držime faktov a nie slovíčok.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #77 kedy: 24. August , 2009, 13:31:28 » |
|
Cubo, tazsie sa ti mozno hra aj preto, ze je to prave v Epi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #78 kedy: 24. August , 2009, 13:37:16 » |
|
tak potom som asi divny neviem, ta epina praveze pred tym ako mala EMG hrala uplne ako po masle, proste hralo sa na nej lahucko... EMG som tam prasol lebo som chcel aby sa na nej hralo este lahsie... ale vysledok je taky ze sa uplne zmenila, je to jedna tvrda gitara z ktorej treba ton dolovat... najprv som sa toho zlakol ale teraz sa mi to velmi paci ta elektrika co v nej mam je secondhand, takze cisto teoreticky sa v tom uz niekto rypal
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #79 kedy: 24. August , 2009, 14:16:02 » |
|
SG je rovnako vsestranny nastroj ako Les Paul, ved tusim originalne mal byt vylepsenim stareho Les Paulu hraje sa na nom Jazz, Pop, Rock, Metal a to hovorim o klasickych modeloch, dalsie derivacie typu Supreme, Viper a spol ani nepsomenuc, to je fakt. Chapem, ze v detstve si asi zacinal s Jolanou Diamant a tak ti ten tvar prirastol k srdcu, ked uz si mam rypnut. Nuz, to je pruser, ked sa natahuju lespoolista a telecastrista. Dobre, ale idem este... SG podla mna zdaleka nie je tak vsestranny nastroj uz len tym, ze ma mensi objem tonu, slabsi sustain a oproti Les Paulu nic navyse podla mna neziskava (mozno priamejsi attack, ale aj o tom by sa dalo diskutovat). Les Paul ma podstatne vacsi rozdiel vo zvuku medzi kobylkovym a krkovym snimacom tiez, u SG su k sebe blizsie. SG nebolo ziadnym vylepsenim Les Paulu, ved sam Les SGcka neznasal a povazoval ich za nepodarky, preto si dal aj z nich odstranit svoje meno. Sam aj kritizoval ich podla neho horsi zvuk, najma mensi objem a slabsi sustain. Nehovorim, ze SGcka su zle gitary, ale podla mna ani najvydarenejsie z nich sa nemoze vyrovnat dobremu Les Paulu. Jolanu som nikdy nemal, moja prva elektrika bol Epiphone Les Paul Studio.
|
|
« Posledná zmena: 24. August , 2009, 14:24:19 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #80 kedy: 24. August , 2009, 14:16:50 » |
|
Vari maš štatistiky predaja SG a Les Paul za poslednych 50 rokov? Tak daj nech sa držime faktov a nie slovíčok. Nuz, ked si uz len vezmes kvazi zasadne rockove albumy z historie, tak asi vies aky model je neporovnatelne viac zastupeny.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #81 kedy: 24. August , 2009, 14:31:50 » |
|
Nuz, ked si uz len vezmes kvazi zasadne rockove albumy z historie, tak asi vies aky model je neporovnatelne viac zastupeny. No, aj ked tí gitaristi nahravali na LP-možno,tak v kute bolo oprete aj dake SG-možno. /o Fender ani nehovorím/. Takže,ked nemame fakty,tak sa môžeme len domnievat,že vitazom je LP.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #82 kedy: 24. August , 2009, 14:38:42 » |
|
No, aj ked tí gitaristi nahravali na LP-možno,tak v kute bolo oprete aj dake SG-možno. /o Fender ani nehovorím/. Takže,ked nemame fakty,tak sa môžeme len domnievat,že vitazom je LP. Tiez si myslim. Nevravel by som co je lepsie a pouzitelnejsie , kazda z nich je dobra na hocico. To, ze LP ma dlhsi sustain a pevnejsi ton z neho nerobi univerzalnejsiu gitaru.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #83 kedy: 24. August , 2009, 14:40:00 » |
|
No, aj ked tí gitaristi nahravali na LP-možno,tak v kute bolo oprete aj dake SG-možno. /o Fender ani nehovorím/. Takže,ked nemame fakty,tak sa môžeme len domnievat,že vitazom je LP. Ale no. V kute nech mali oprete aj styri nadrzane cernosky , podstatne je na com sa nahravalo a koncertovalo. Tam je LP drvivy vitaz, nech si tu vypravate co chcete. Teraz sa bavim o cisto znamych rockovych/hardrockovych albumoch od 60tych rokov po sucasnost, aby mi tu Spyros nezacal porovnavat neporovnatelne ako vyssie Marshall MG a Bluesbreaker. SG mala vzdy povest lacnejsej (az kvazi studentskej gitary), popularna bola najviac este v 60tych rokoch, ked bolo malo Les Paulov. Akonahle isli znovu do vyroby lespooly, tak SGcka velmi stratili aj na predajnosti, aj na popularite. Samozrejme tomu "pomohlo" aj poriadne zbastardizovanie tohto modelu pocas Norlin ery najma v rokoch 1971-1984 asi. Toto su fakty pani.
|
|
« Posledná zmena: 24. August , 2009, 14:43:15 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #84 kedy: 24. August , 2009, 17:31:37 » |
|
Nuz, ked si uz len vezmes kvazi zasadne rockove albumy z historie, tak asi vies aky model je neporovnatelne viac zastupeny. No jo prvy metalovy album bol na SGecku... Inak pre mna najepsi album Zepelinov, hned prvy je na Telecastri nahrany a potom uplne bez podrypovania si myslim, ze prechodom na Les Paul, isla pre mna osobne zvukova kvalita gitary dole... ale jasne, ze bolo vela fasa veci nahranych na Les Paule, rovnako aj na SG, Tele, ES etc... to su take porovnania.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #85 kedy: 24. August , 2009, 17:38:11 » |
|
Inak pre mna najepsi album Zepelinov, hned prvy je na Telecastri nahrany a potom uplne bez podrypovania si myslim, ze prechodom na Les Paul, isla pre mna osobne zvukova kvalita gitary dole
No aspon je tu nejaky iny fil. Ty si pre zmenu Telefil. Ja zvuk na prvom Led Zeppelin albume moc nemam rad, dost vtedy pouzival fuzz a na tie som dost alergicky. Pageov zvuk mi nikdy nic nehovoril celkovo, to je jedno na com hral.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #87 kedy: 24. August , 2009, 19:08:04 » |
|
Ja keď mám doma 1-2 kvalitných Les Paulov, nepátram po žiadnych ďalších gitarách. Keď mám výborné Tele alebo SG, vždy, vždy pátram po Les Paule
To si paradne vystihol. Presne moj pripad.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #88 kedy: 24. August , 2009, 20:38:10 » |
|
Ale no. V kute nech mali oprete aj styri nadrzane cernosky , podstatne je na com sa nahravalo a koncertovalo. Tam je LP drvivy vitaz, nech si tu vypravate co chcete. Teraz sa bavim o cisto znamych rockovych/hardrockovych albumoch od 60tych rokov po sucasnost, aby mi tu Spyros nezacal porovnavat neporovnatelne ako vyssie Marshall MG a Bluesbreaker. SG mala vzdy povest lacnejsej (az kvazi studentskej gitary), popularna bola najviac este v 60tych rokoch, ked bolo malo Les Paulov. Akonahle isli znovu do vyroby lespooly, tak SGcka velmi stratili aj na predajnosti, aj na popularite. Samozrejme tomu "pomohlo" aj poriadne zbastardizovanie tohto modelu pocas Norlin ery najma v rokoch 1971-1984 asi. Toto su fakty pani. Jake fakty Progy. Len stale pišeš,že na LP sa nahravalo,koncertovalo,spominaš bezmenne rockovo/hardrockove albumy,LP je drvivy vitaz ale žiadne fakty si neuviedol.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #89 kedy: 24. August , 2009, 20:45:06 » |
|
Kua, kde ste nechali Véčka ? v ... doctor doctor pleeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaseeee ....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|