Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 03:48:06
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jet City Amplification  (Prečítané 43788 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #60 kedy: 11. December , 2013, 21:59:55 »

aj pred aparatom, aj v slucke vie mat svoje vyuzitie. ak Ti ide primarne o moznost prace s farbou a nie s charakterom skreslenia a ak ho nechces pouzivat na mierne podvihnutie skreslenia (nakopnutie), tak do slucky.
Zaznamenané
pet
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 90

« Odpoveď #61 kedy: 11. December , 2013, 23:39:53 »

X.tommy:  vsak si prid vyskusat, nemam problem. EQ je skor o tom, ako chces ten zvuk upravit po frekvencnej stranke. Samozrejme da sa ovplyvnit aj uroven skreslenia nastavenim urovne hlasitosti na EQ, ale v zasade je jedno, ci uroven zvysis/ resp. potlacis na EQ ak je na vstupe alebo nastavis uroven na potenciometri v preampe. Ak das EQ do slucky, uz je to len v podstate o frekvencnej charakteristike. Da sa spravit aj mod po vzore Soldana na clean channel  - ale v zasade je to o tom, ze ak vycistis signal v preampe, tak sa tento signal "stisi" a musis pridst volume v master sekcii...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #62 kedy: 11. December , 2013, 23:52:32 »

...ale v zasade je jedno, ci uroven zvysis/ resp. potlacis na EQ ak je na vstupe alebo nastavis uroven na potenciometri v preampe. ...

ani celkom nie. su aparaty, ktore pri vacsom vstupnom gaine zacnu blatit - za to je tak oblubeny napriklad Tube Sreamer, ze on nakopava skorej v stredovych frekvenciach, takze zvuk sa okrem nakopnutia akoby aj precisti. podobne mozes pouzit aj EQ, ked na vstupe nezdvihnes cele pasmo, ale len cast...
Zaznamenané
pet
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #63 kedy: 12. December , 2013, 06:33:13 »

ani celkom nie. su aparaty, ktore pri vacsom vstupnom gaine zacnu blatit - za to je tak oblubeny napriklad Tube Sreamer, ze on nakopava skorej v stredovych frekvenciach, takze zvuk sa okrem nakopnutia akoby aj precisti. podobne mozes pouzit aj EQ, ked na vstupe nezdvihnes cele pasmo, ale len cast...
Máš pravdu a navyše to má tú výhodu, že získaš ako keby tretí kanál. Ale to podľa mňa už spadá do kategórie, ktorú považujem za úpravu frekvencie. Bolo by zaujímavé porovnanie aký rozdiely vo zvuku bude ak dáš pred preamp napr. Tube Screamer a zdvihneš úroveň signálu, alebo úroveň signálu nechať na úrovni snímača a podvihnúť ju až potencionetrom v preampe. Pri niektorých zosilňovač to môže byť dosť podobné, lebo potenciometer sa nachádza hneď za prvým stupňom...
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #64 kedy: 12. December , 2013, 06:35:35 »

Ok, tak tech talk: EQ pred vstupom robi to, ze basy ti skreslenie zablatia, vysky mu daju ostrost az skreklavost a stredy to nakopnu. Ak ti ide o to, aby solo preliezlo v kapele (hlavne ked mate druhu gitaru), tak do slucky a dvihnut par dB niekde medzi 250-800 Hz, skusaj.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
x.tommy
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #65 kedy: 12. December , 2013, 22:33:52 »

Má to 2 poťáky (Clean a Overdrive) v preamp sekcii a také isté dva v Master sekcii. Tými v preampe sa nastavuje úroveň skreslenia - čistý zvuk v závislosti od snímačov dosiahneš nastavením potenciometra clean maximálne na 3 (s mojimi snímačmi to už na 3 slušne kreslí). Potenciometrami v časti Master nastavuješ už len hlasitosť. Takže dá sa dosiahnuť čistý zvuk - Clean v preampe max na 2 a v Clean v Master pravdepodobne až za polkou. Čiže ak potrebuješ čistý dosť hlasno, tak by bola vhodnejšia JCA100.
A čo sa týka ovplyvňovania - nastavenie potenciometrov Clean a Overdrive v preamp sekcii ovplyvňujú čiastočne aj druhý kanál.

Rozhodujem sa medzi Jet City JCA50H a 100H, medzi 50 a 100W verziou. Tá 100-ka má určite tú výhodu, že dosiahnem čistý kanál dosť hlasno aj bez skreslenia. Na druhej strane som niekde zahliadol, že u lampových aparátov je lepšie mať slabší aparát a vypeckovať ho, než silnejší so slabším volume. Vraj vypeckovaný slabší aparát má lepší zvuk. Tak neviem ktorý.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #66 kedy: 13. December , 2013, 00:19:47 »

Na druhej strane som niekde zahliadol, že u lampových aparátov je lepšie mať slabší aparát a vypeckovať ho, než silnejší so slabším volume. Vraj vypeckovaný slabší aparát má lepší zvuk. Tak neviem ktorý.

Nie je pravda. Skor plati, ze vypeckovany silnejsi aparat hra lepsie (alebo skor konkretnejsie a trosku "objemnejsie"), ale "peckuje" neskor a pri vacsej hlasitosti. Na druhej strane ma ale vacsiu rezervu (headroom) cisteho zvuku, cize treba si zvazit, na co ho budes pouzivat. Tiez vymena 4 koncovych lamp je drahsia ako 2, ze.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #67 kedy: 13. December , 2013, 10:30:04 »

nejako trocha to platí, a ide o to že 100W vysoliť je menšia šanca než 50W, aj to 15WTSAčko keď sa vytočí nad 2/3 svojho výkonu nadobudne objem ako keby si hral do sterea, jednoducho sa ten zvuk rozšíri, ak je to pod tak to nehrá tak ohromujúco človek by to ani nekúpil a to je 15W a Frakos sa aj tak sťažuje že hráme nahlas, 100W lampu dostať na tú úroveň si neviem a ani nechcem predstaviť vytavenú rovnako napr. na 2/3 výkonu ak tam dochádza k tomu skoku a 50W lampáč s412 bedňou to Ti musí stačiť v puboch okolo 50 ľudí na dosť hlasný clean, na druhej strane 100W stojí len o 100,- Eur viac

pet odkiaľ si, rád by som to vyskúšal, ak nebudeš z opačného konca republiky.
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
pet
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #68 kedy: 13. December , 2013, 13:43:21 »

pet odkiaľ si, rád by som to vyskúšal, ak nebudeš z opačného konca republiky.

BB
Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #69 kedy: 13. December , 2013, 16:06:53 »

ty kokos to budú mať v Thomane až 10.2.2014 Bavím sa skvele no nebudem mať tohto roku vianoce ha ha ha
Zaznamenané

pet
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #70 kedy: 13. December , 2013, 18:03:13 »

Však sa zastav, možno sa zahrám na ježiška  :)
Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #71 kedy: 13. December , 2013, 19:29:17 »

predal by si to?
Zaznamenané

pet
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #72 kedy: 13. December , 2013, 20:52:39 »

predal by si to?

A možno aj hej.
Zaznamenané
x.tommy
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #73 kedy: 20. December , 2013, 16:12:46 »

Prišiel mi Jet City 100HDM. Čo sa týka efektovej slučky, tak má SEND a RETURN, iste ako aj väčšina ostatných aparátov. Chcel by som sa opýtať, keďže nie som v tomto veľmi zbehlý: Keď mám nejaký efekt, SEND ide do INPUTu a z OUTPUTu do RETURN?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #74 kedy: 20. December , 2013, 16:42:15 »

jj
Zaznamenané

Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.036 sekund, 22 otázok.