Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 04:30:06
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Solid state koncaky  (Prečítané 15419 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #75 kedy: 23. Marec , 2012, 18:25:52 »

ale vsak ty si uplne vymyslas rozpravky z brucha  Bavím sa skvele preco by preboha mal principialne mat tranzistotrovy zosilovac o nieco menej stredov a ostrejsie vysky ? to akoze je charakteristicka vlastnost tranzistorovych zosilovacov, ze maju o nieco menej stredov a ostrejsie vysky ?  Fuuha zíram

Ano presne tak, v priemere maju ostrejsie vysky ako lampace, to je zas novinka kks. To Ti potvrdi kazdy, kto ich pocul viac ako jeden. ?§!. Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #76 kedy: 23. Marec , 2012, 18:26:32 »

a je to tu zas  ha ha ha

Bavím sa skvele Na zdravie! Ved treba trochu, opakovanie je matka mudrosti a cigani a hajvoty su uz nuda.
« Posledná zmena: 23. Marec , 2012, 18:27:39 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #77 kedy: 23. Marec , 2012, 19:01:58 »

Ukazte mi tranzistor, ktory ma skreslenie ako lampa. To ma celkom zaujima.

...
U gitarových ampov je to iné - zosík má skreslovať, lampy sú O.K., ale také isté skreslenie sa dá dosiahnuť aj bez nich.
...

« Posledná zmena: 23. Marec , 2012, 19:02:44 od Branko » Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #78 kedy: 23. Marec , 2012, 19:04:07 »

Ukazte mi tranzistor, ktory ma skreslenie ako lampa. To ma celkom zaujima.

brano, to je ako s tym bohom. musis len verit, aj bez toho aby si to videl  Bavím sa skvele
Zaznamenané

stoka!
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #79 kedy: 23. Marec , 2012, 19:17:22 »

brano, to je ako s tym bohom. musis len verit, aj bez toho aby si to videl  Bavím sa skvele
Mam silny dojem, ze pri tych koncakoch som si istejsi.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #80 kedy: 23. Marec , 2012, 22:49:48 »

Nepotrebuju, ale lampy nam skratka casto zneju prirodzenejsie resp. autentickejsie, to je predsa stara znama vec aj u hifistov aj u gitaristov. Rasto, mas o tom kvanta clankov, tak si skus pocitat trosku, tu mas len kratky vycuc.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tube_sound
Našiel som tam toto:

Some individual characteristics of the tube sound, such as the waveshaping on overdrive, are straightforward to produce in a transistor circuit or digital filter. For more complete simulations, engineers have been successful in developing transistor amplifiers that produce a sound quality very similar to the tube sound.

Uveríš, ak to hovorí aj niekto iný, ako ja?
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #81 kedy: 24. Marec , 2012, 07:33:50 »

....veď je to tam napísané "zvuk veľmi podobný"....ako priame gitarové aparáty ich uprednostní veľmi malé percento gitaristov....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #82 kedy: 24. Marec , 2012, 14:53:09 »

Ešte k tvojmu prirovnaniu:

Akoze tu ide niekto dokazat, ze tranzistor > lampa ?
 Bavím sa skvele Ano, embečka ide lepsie nez bavoro. Uz aj take som pocul.  Bavím sa skvele Bavím sa skvele

Lampy sú klasika, boli tu desaťročia pred tranzistormi.
Karburátorový motor je klasika, bol tu desaťročia pred vstrekovacím motorom s katalyzátorom.

Lampy časom menia parametre, občas treba nastaviť predpätie, prečistiť pätice, vymeniť opotrebovanú lampu. Tranzistory nemenia parametre, neodchádzajú opotrebením,nastavené predpätie netreba meniť, nie sú v päticiach.
V Škodovke treba dolievať olej a vodu, občas prečistiť karburátor a rozdelovač, na jar a na jeseň preštelovať voľnobeh. V Bavoráku šťavy neutekajú, nemá karburátor, ani rozdelovač, voľnobeh aj ostatné veci riadi a chráni moderná elektronika.

Lampy treba žhaviť a kŕmiť vyšším príkonom, energetická účinnosť tranzistorov je vyššia.
Škoda MB žerie viac benzínu v prepočte na kilogram váhy a kilometer, ako Bavorák.

Lampy vnášajú do signálu viac šumu, brumu a rôznych skreslení, ako tranzistory.
Škoda MB vyrába viac škodlivých emisií, ako moderné autá s katalyzátorom.

V elektrónkových zosíkoch je vyššia teplota aj vyššie elektrické napätie. V prípade poruchy je väčšia pravdepodobnosť požiaru, alebo úrazu elektrickým prúdom.
Staré Škodovky nemajú bezpečnostné prvky (airbagy, ABS, atď). V prípade havárie predstavujú väčšie riziko pre posádku.

Toto si chcel povedať ?  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #83 kedy: 24. Marec , 2012, 15:08:16 »

Zvukár Andrej +1 za trolling na úrovni  Bavím sa skvele
Ale tiež by som bol fakt zvedavý ako progáč hovorí, keď sa dá spraviť taký tranďák aby bol na nerozoznanie, tak prečo som ešte taký nepočul nevidel :)?
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #84 kedy: 24. Marec , 2012, 19:57:46 »

....ak chcem Hemi, GTO, Camaro alebo Mustanga tak si ho kúpim a nebudem ho nahrádzať instatnými náhradami a bude mi jedno koľko musím do nádrže naliať aby som mohol dať pedál na podlahu....detto to isté s lampou....

....nikto tu netvrdí že to čo hovoríš o tranďákoch nie je pravda, okrem jedného....zvuk....a terajšia móda medzi basovými ampmi je Class D 500W pri váhe 1,7kg napríklad, pre audiofilných basgitaristov čisté nebesá, ja radšej ostávam pri solid state zosíkoch aj napriek 10násobnej váhe lezie z toho niečo viac než z Class D zosíkov....a môžeme sa hádať Bavím sa skvele ....
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #85 kedy: 24. Marec , 2012, 20:58:25 »

....ak chcem Hemi, GTO, Camaro alebo Mustanga tak si ho kúpim a nebudem ho nahrádzať instatnými náhradami a bude mi jedno koľko musím do nádrže naliať aby som mohol dať pedál na podlahu....detto to isté s lampou....

....nikto tu netvrdí že to čo hovoríš o tranďákoch nie je pravda, okrem jedného....zvuk....a terajšia móda medzi basovými ampmi je Class D 500W pri váhe 1,7kg napríklad, pre audiofilných basgitaristov čisté nebesá, ja radšej ostávam pri solid state zosíkoch aj napriek 10násobnej váhe lezie z toho niečo viac než z Class D zosíkov....a môžeme sa hádať Bavím sa skvele ....
O zosíkoch v triede D sa nebudem hádať, mám ten istý názor, ako ty. Zosíky v triede D majú zvuk "tranzistorovejší, ako tranzistorové". V triede D si vôbec neviem predstaviť, aby sa ten zvuk podobal lampovému. Ale v lineárnom režime to možné podľa mňa je.
Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #86 kedy: 25. Marec , 2012, 09:34:58 »

....Andrej veď Ty si audiofil, Class D sú strašne sterilné zosíky....
Zaznamenané

midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #87 kedy: 25. Marec , 2012, 12:06:47 »

Zvukár Andrej +1 za trolling na úrovni  Bavím sa skvele
Ale tiež by som bol fakt zvedavý ako progáč hovorí, keď sa dá spraviť taký tranďák aby bol na nerozoznanie, tak prečo som ešte taký nepočul nevidel :)?
vygugli si mosvalve a mozes povedat ze si uz pocul aj videl..
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #88 kedy: 27. Marec , 2012, 20:38:18 »

Neviem, či to tu už bolo, ale vôbec to nehrá zle:

Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #89 kedy: 27. Marec , 2012, 20:48:46 »

vobec sa mi to nepaci, taky zahuhlany bzuciak
Zaznamenané

stoka!
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.032 sekund, 22 otázok.