Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
03. December , 2024, 00:43:49
Strán: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 35 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Slash  (Prečítané 134361 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #285 kedy: 15. Január , 2009, 11:28:15 »

Tu je ta skladba, obe casti. Klasicka otravna rockova vyblbovacka, ale zabavi to. :) Posudte aj ini.

Tu mate Cactus, rok 1970:

V com je Slash teda dnes zaujimavy?  :)

ty tam nepocujes rozdiel ? potom skoda reci.
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #286 kedy: 15. Január , 2009, 11:32:50 »

Tie gitary maju spravny pivničny zvuk. To Slash nema. Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #287 kedy: 15. Január , 2009, 11:38:32 »

Tie gitary maju spravny pivničny zvuk. To Slash nema. Bavím sa skvele

tak a vieme, v com je jeho prinos. priekopnik nepivnicneho zvuku - chvala mu za to  Bavím sa skvele
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #288 kedy: 15. Január , 2009, 11:40:31 »

blazej: spravne. Teraz uz asi velmi nie, ale pred par rokmi bola "v uliciach" kopa gitaristov, ktori by to zmakli lepsie. Mozno nemali moznosti, nemali ambicie byt hviezdami. Poznam takych osobne...Slava a pozornost medii nehovori nic o tom, kto je aky dobry muzikant. Niekedy sa "slava" a "nadanie" spoja, niekedy nie celkom. NIekedy je dolezite prist v spravnom case, niekedy ine faktory, ale to nic nehovori o nadani a invencii. Casto tu badat, ze sa argumentuje uplne z cesty "lebo on je svetova hviezda", a "ty si kto,ze kritizujes"...a podobne, pritom je merito veci uplne inde.
Udry ...hra v konkretnom vystupeni a tvorba kapely v ktorej gitarista posobi nemusia byt vzdy jedno a to iste. Napr. Gilbertove vystupenie podla mna sedi ako priklad a netahal by som sem tvoru Mr. Big. To, ze sa ti UFO nepaci, vobec nema na veci vplyv. Schenkrove solo som sem dal, aby som uviedol priklad podobnej hry v kontexte na skaly a feeling hry. Nic viac ani menej. To len aby sme si rozumeli.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #289 kedy: 15. Január , 2009, 11:41:11 »

Pocujem, pochopitelne. Ale povedz mi nejaky zasadny. Vsetko otrepana pentatonika, bluesovy podton, podobny feeling, konieckoncov aj zaner. O zvuku sa nema vyznam bavit.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #290 kedy: 15. Január , 2009, 11:48:43 »

Pocujem, pochopitelne. Ale povedz mi nejaky zasadny. Vsetko otrepana pentatonika, bluesovy podton, podobny feeling, konieckoncov aj zaner. O zvuku sa nema vyznam bavit.

o zvuku sa ma vyznam bavit. mna tie hipisacke kapely nebavia, lebo maju srandovny zvuk. Slasha ma bavi pocuvat viac... v tych davnych dobach malo len malo gitaristov nesrandovny zvuk, su to spravidla ti, co ich pozname aj dodnes...
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #291 kedy: 15. Január , 2009, 11:48:49 »

Progi: To áno, lebo SLASH má ten zvuk o 10 tried lepší a to aj subjektívne aj objektívne.....
Slashovi to znie ako gitara a nie ako pokazené rádio...
« Posledná zmena: 15. Január , 2009, 11:49:25 od RobG » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #292 kedy: 15. Január , 2009, 11:50:33 »

v tych davnych dobach malo len malo gitaristov nesrandovny zvuk

Definuj ten srandovny zvuk, nech sa mame o com bavit. Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #293 kedy: 15. Január , 2009, 11:51:16 »

Slashovi to znie ako gitara a nie ako pokazené rádio...

Ved to mas same Plexiny a stare lespooly, co sa Ti nelubi?  Žmurk
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #294 kedy: 15. Január , 2009, 11:55:06 »

progi: jasne, mas pravdu. V tom zvuku bolo na rozdiel od Slasha menej polovodicov a aj menej gainu. Napriek tomu bola farba zvuku prirodzenejsia aj ked mala menej "stavy".
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #295 kedy: 15. Január , 2009, 11:56:29 »

blazej: spravne. Teraz uz asi velmi nie, ale pred par rokmi bola "v uliciach" kopa gitaristov, ktori by to zmakli lepsie. Mozno nemali moznosti, nemali ambicie byt hviezdami. Poznam takych osobne...Slava a pozornost medii nehovori nic o tom, kto je aky dobry muzikant. Niekedy sa "slava" a "nadanie" spoja, niekedy nie celkom. NIekedy je dolezite prist v spravnom case, niekedy ine faktory, ale to nic nehovori o nadani a invencii. Casto tu badat, ze sa argumentuje uplne z cesty "lebo on je svetova hviezda", a "ty si kto,ze kritizujes"...a podobne, pritom je merito veci uplne inde.
Udry ...hra v konkretnom vystupeni a tvorba kapely v ktorej gitarista posobi nemusia byt vzdy jedno a to iste. Napr. Gilbertove vystupenie podla mna sedi ako priklad a netahal by som sem tvoru Mr. Big. To, ze sa ti UFO nepaci, vobec nema na veci vplyv. Schenkrove solo som sem dal, aby som uviedol priklad podobnej hry v kontexte na skaly a feeling hry. Nic viac ani menej. To len aby sme si rozumeli.
Kua s tebou je debata.  Každy gitarista ma svoj štyl. Každy zahra solo podla seba. Každy ho zahra tak ako ho  k danej skladbe citi.Nechcime predsa aby všetci gitaristi hrali rovnako alebo podobne.Alebo aby gitarista povedal: " Aaaaa,Gilbert použil taku fintu,tak to použijem aj ja. Aaaaaa  ,henten  použil taku postupnost tonov,tak to použijem aj ja. Aaaaa,tamten tam šlaha take arpegia,tak ich tam šlahnem aj ja. Aaaaaa onen tam hra zmenšenu stupnicu,tak budem aj ja. Aaaa ten hra tapping tak budem aj ja. A stane sa z neho cvičena opica. Už ma nebavia taketo debaty. Jebem na to. Hrajte si,počuvajte,kritizujte koho chcete.  Občas mi pošlite dake vaše CD nech možem aj ja popičovat a hodnotit  kto je priemerny a kto nie. Zdravíčko
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #296 kedy: 15. Január , 2009, 11:57:31 »

Slash sa mi pači aj tak viac ma vačši gain a krajši klobuk s cigaretou
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #297 kedy: 15. Január , 2009, 11:58:34 »

A hentí Progiho favoriti vo flanelkách sa tvária ako keby trpeli pri tej hre....
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #298 kedy: 15. Január , 2009, 12:01:24 »

A hentí Progiho favoriti vo flanelkách sa tvária ako keby trpeli pri tej hre....
oni aj trpia preto už radšej nehraju,Slash je ina šalka kavy že robo..som napisal každy je tam kde patri ,hentych nik nepozna a slash je hviezda..ako sa vola menom sleš dušan?Huh!?
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #299 kedy: 15. Január , 2009, 12:01:42 »

udry: ved jasne, kazdy nech si pocuva, co chce, ved o tom to je. Mozno su poniektori clenovia fora prilis mladi na to, aby mali sirsi prehlad (cim nechcem nikoho urazit), preto ak pride nejaky gitarista, tak je snaha oznacovat ho za poloboha, pritom je to tak, ze ak by mali napocuvane aj ine veci z inych dôb, zistili by, ze konkretne Slash sa nechava inspirovat mnohymi lepsimi a starsimi gitaristami. Samozrejme, hodnotenie je vzdy do istej miery subjektivne, ja to chapem, cestou asi bude vzdy len neustale rozsirovanie nasich obzorov. Vyrabat modly a padat na zadok len preto, lebo dotycny/na je hviezda nema zmysel. Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 35 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.031 sekund, 21 otázok.