Úvodná stránka
Novinky
Testy
Rozhovory
Lekcie
Metronóm
Fórum
RSS
Vitajte,
Hosť
. Prosím
prihláste sa
alebo
sa zaregistrujte
.
Nedostali ste váš
aktivačný email?
1 hodina
1 deň
1 týždeň
1 mesiac
navždy
Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky
:
VENUJTE 2% z daní
aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 08:28:43
Domov
Nápoveda
Vyhľadávanie
Kalendár
Prihlásiť
Registrovať
Gitarové fórum A.D. 9.1.2004
>
technika & teória
>
gitarová teória
>
otazka ohladom jedneho siloveho akordu
Strán:
1
2
[
3
]
4
|
Dole
Tlačiť
Autor
Téma: otazka ohladom jedneho siloveho akordu (Prečítané 13254 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Hosť
Re:otazka ohladom jedneho siloveho akordu
«
Odpoveď #30 kedy:
24. Január , 2005, 15:35:08 »
Jurixon: Tá kniha je fakt, super, ale toto by som zvládol aj bez nej. Teda dúfam:laugh: Martin M: To je asi najlepsi film Boha tu sa nic neutaji. Dneska by mali byt vysledky.
Zaznamenané
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908
-- JAZZ --
«
Odpoveď #31 kedy:
25. Január , 2005, 10:16:50 »
Nie martinLM ten co si pisal ze 4 7 akord ci ako bol ten hmat to sa nechape ako 5+.Ked si predstavish ten postup ze zahras kvintu 5 7 a potom zakladny ton znizis na 4.tak dostanes ten tvoj 4 7. Prvy akord: a - 5 d -7 .Mas tony d a,ked tam este doplnish daku terciu tak ziskas d dur alebo d mol. Druhy: a - 4 d - 7 .Mas tony cis a.dalo by sa to pochopit aj ako cis 5+ ale to neni dobry sposob iba ta to pomyli.Ked si pozres ake ma tony A dur tak su to (a cis e) ty mas cis a.Takze v podstate ten tvoj 47 je obrat a dur zacinajuci od cis(sextakord) ale s vynechanou kvintou (e) Skus si zahrat tieto powerchordy za sebou a potom si zahraj za sebou plne akordy Ddur a Adur. Keby si to mal chapat ako 5+ cize zvacseny,cely akord by bol cis eis gisis.Ale ton eis(F) v Ddur nemas,takze by to bol nedoskalny akord a navise by to asi moc dobre neznelo lebo F je molova tercia k D a v Dur je Fis.Tak keby si to kombinoval asi by si moc lubozvucny vysledok nedosiahol
Zaznamenané
www.lubosbrtan.com
Hosť
«
Odpoveď #32 kedy:
25. Január , 2005, 12:41:45 »
Po piatom prečítaní som tvoj príspevok tak z 90% pochopil:laugh:. Nie je moc bežné, aby sa základný tóny znižoval ale to je jedno. K tomu Druhému: Máš pravdu záleží ako to chápeš. Dá sa to zapísať viacerými spôsobmi. K tým zmänšeným: neviem prečo hovoríš o D dure. No tak na začiatku som klamal čítal som to aspon pätnásť krát
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
«
Odpoveď #33 kedy:
25. Január , 2005, 15:36:58 »
lubo -- ? Prvy akord: a - 5 d -7 ?
A-7- E-5-[i/] v tom mojom je
a
a
e
. v tom tvojom je
d
a
a
. takze asi si sa pomylil. ale ako priklad to staci. teraz si toho na mna napisal privela. skus mi povedat, aky akord to teda definitivne je - aj ked moze mat viac oznaceni
Zaznamenané
Nas
videoklip
:
http://www.youtube.com/watch?v=uzF8yaFxrcw
| Kapela Striguli:
http://www.facebook.com/pages/STRIGULI
Lubo
stály hosť
-- JAZZ --
«
Odpoveď #34 kedy:
26. Január , 2005, 06:45:14 »
No ja som pisal o akorde o strunu vyssie
to je problem? V podstade tie dvojhmaty niesu akordy,lebo akord je suzvuk aspon 3 tonov v terciovom vztahu.Je to len akasi cast toho akordu. Takze tvoj pripad e-5 a-7 je A.Bez tercie takze to moze byt aj A dur aj a mol.Ked pridas este C je to mol ked Cis je to dur. A teraz za tym E - 4 A - 7. To su tony Gis E.E dur akord ma tony (E Gis H) Takze tam mas dva tony z E duru.Je to E dur.Keby si zahral E-3 A-7 mal by si tony G E a bol by to e mol.Teda neuplny bez toho tonu H.Uz je to jasnejsie? Ci ee? Tak si zahraj za sebou tieto dva powery a potom si zahraj plne akordy Adur/mol Edur
Zaznamenané
www.lubosbrtan.com
Lubo
stály hosť
-- JAZZ --
«
Odpoveď #35 kedy:
26. Január , 2005, 06:49:31 »
Ale neucil by som sa to taktymto tablaturovym sposobom.Je to maximalne neprehladne a iba sa da na tom pomylit podla mna.Prvy zaklad bez ktoreho sa neda pochopit problematika akordov su intervaly.Garm dakedy dobehni Ti to vysvetlim
Zaznamenané
www.lubosbrtan.com
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
«
Odpoveď #36 kedy:
26. Január , 2005, 12:26:30 »
z toho, co si pisal, sa mi to zda zrozumitelne. s intervalmi sa rad oboznamim, rad pridem, ale este mam skusky.
Zaznamenané
Nas
videoklip
:
| Kapela Striguli:
Lubo
stály hosť
-- JAZZ --
«
Odpoveď #37 kedy:
26. Január , 2005, 17:41:14 »
Ja som sa zo zaciatku ucil tak intervaly ze som si ich predstavil na hmatniku.Len musite mat dobru orientaciu na hmatniku aj bez gitary v ruke. Kazdy interval sa da zapamatat ako keby graficky ako dvojhmat.Napr cista kvinta je lahka,je o strunu vyssie a o dva prazce dalej.Cista kvinta od A si predstavis A - 7 (?) E - 5 (a) No a vies ze tam je E takze cista kvinta od a je E. Velka sekunda sekunda je len o ton vyssie.Je to sekunda takze nazov tonu musi byt vlastne o jedno pismenko dalej ako A.Takze to bude H. Mala Sekunda o polton vyssie -> Hes. Tercia je vzdialena o dva tony takze nazov tonu musi byt dalej o dva pismenka a..h..C Teraz len zistit ake C. Na gitare je mala tercia o strunu vyssie a o dva prazce nizzsie.Takze A - 3 (?) E - 5 (a) No a vieme ze tam je C. Velka tercia je o strunu vyssie a o prazec nizsie.Takze A - 4 (?) E - 5 (a) No a tam je Cis. Cista kvarta len o strunu vyssie. A - 5 (?) E - 5 (a) ...takze D.Zvecsena kvarta by bola o prazec vyssie takze dis.Zmensena nizsie takze des. Vsimnite si zas ze kvarta je vzdialenost troch "pismneniek" a..h..c..d!!! Takze hocijaka kvarta bude narabat s tymto pismenkom D.Napr aj dvojzvecsena kvarta aj ked je to znejuca cista kvinta je Disis. Velka sexta je o strunu vyssie a 4 prazce dalej. A - 9 (?) E - 5 (a) Zasa sexta je vzdialenost 5 tonov takze to bude dake F.V nasom pripade velka sexta je Fis.Mala sexta by bola F.Zmensena Fes.Zvecsena Fisis a dvojzvecsena Fisisis.
To uz je skor teoreticke. Septima je uz dost velky interval ale ak si ju prelozim o oktavu nizsie tak bude o sekundu(jeden ton) nizsie ako ton od ktoreho ju hladam.Takze Velka septima je vlastne o pol ton nizsie ako zakladny ton.Ale zas to musim byt o jedno "nizsie" pismeno.Takze velka septima od A je Gis.Mala septima od A je G.
Zaznamenané
www.lubosbrtan.com
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
«
Odpoveď #38 kedy:
26. Január , 2005, 17:54:00 »
este sa k tomuto prispevku vratim, najvacsia chyba, co si spravil je, ze si vymenil zauzivane poradie strun. chvilku mi trvalo, kym som si to vsimol.
Zaznamenané
Nas
videoklip
:
| Kapela Striguli:
Lubo
stály hosť
-- JAZZ --
«
Odpoveď #39 kedy:
26. Január , 2005, 22:17:44 »
No uz som to zmenil
Zaznamenané
www.lubosbrtan.com
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
«
Odpoveď #40 kedy:
26. Január , 2005, 22:31:27 »
Pekne prehžadne si to napísal źubo. Kto neovláda intervaly, nech sa to naučí presne podža toho, ako to napísal źubo. Všetky ďalšie otázky tu budú určite zodpovedané.
Zaznamenané
peterluha.com
youtube.com/peterluha
facebook.com/peterluha.guitart
instagram.com/peterluha
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986
guitman
«
Odpoveď #41 kedy:
27. Január , 2005, 06:16:48 »
No snáď k dôchodku budem aj ja prispievať v tejto téme ale teraz dá sa povedať že som z nej jeleň ale moc ma to netrápi.
Zaznamenané
tatko fóra
Gunner
pravidelný návštevník
Príspevkov: 575
«
Odpoveď #42 kedy:
27. Január , 2005, 12:55:33 »
Ja som este vacsi:) a netrapi ma to vobec:)
Zaznamenané
Keep rockin´
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
«
Odpoveď #43 kedy:
27. Január , 2005, 14:09:29 »
To je škoda, že ťa to netrápi vôbec. Mňa skôr trápi to, že si toto dokáže niekto vôbec povedať.
Zaznamenané
peterluha.com
youtube.com/peterluha
facebook.com/peterluha.guitart
instagram.com/peterluha
katarina
pravidelný návštevník
Príspevkov: 725
spanilá deva
«
Odpoveď #44 kedy:
20. Marec , 2005, 01:18:28 »
Vsak toto. Teoria je predsa zaklad. Ked ovladame intervaly (nielen) vramci akordu a jeho obratov, tak potom nie je problem odvodit si hocijaky akord a nemusime sa sprtat naspamat graficke znazornenia akordov. Moj nazor.
Zaznamenané
www.margot.sk
Strán:
1
2
[
3
]
4
|
Tlačiť
Skočiť na: