Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 19:35:35
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 22 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Flamenco !  (Prečítané 79096 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #120 kedy: 23. November , 2007, 23:07:09 »

ano oni maju vyhodu v tom do kelu...
Ja v ziadnom pripade nechcem nijako zneuctovat nase kutlurne bohatstvo a dedicstvo v podobe ludovych piesni, lenze u nas chytim hocijakz nastroj do ruky a zahram nasu ludovu pesnicku. Hentam ked chce clovek zahrat ich nejake ludove veci tak su na inej technickej urovni a tak je to pre nich samozrejme.
 Asi ako ked ked sa clovek narodi v horach tak prirodzene bude behat po tych kopcoch a ma kondicku jak svina ani si to neuvedomuje. Clovek co sa narodi v meste chodi na rozne sporty a co ja viem co, aby sa udrzal aspon v akej takej kondicii....
Zaznamenané

brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #121 kedy: 08. December , 2007, 20:35:46 »

nejaký fl. fest v USA, ten prvý je vcelku šikovný :)

Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
Prasito
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 127

« Odpoveď #122 kedy: 08. December , 2007, 22:05:19 »

nejaký fl. fest v USA, ten prvý je vcelku šikovný :)

az budes zas triezvy tak si ten prispevok prepis, su to ziaci Gerarda Nuneza a na druhom videu je Maestro osobne. Tak dufam, ze si z nas robis srandu, inak sa na tejto teme uz neukazuj Si píš!!!  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Podľa všetkých známych fyzikálnych zákonov čmeliak nemôže lietať. Našťastie čmeliakovi fyzika nič nehovorí.
brmbolec
stály hosť

« Odpoveď #123 kedy: 09. December , 2007, 12:23:10 »

az budes zas triezvy tak si ten prispevok prepis, su to ziaci Gerarda Nuneza a na druhom videu je Maestro osobne. Tak dufam, ze si z nas robis srandu, inak sa na tejto teme uz neukazuj Si píš!!!  Bavím sa skvele

Gerardo je aj na prvom videu. A žiaka som tam videl len jedného. Jedine že by Gerardo učil aj perkusie  Žmurk  Myslel som že je to z nejakého zákulisia festu podla príspevkov. A kto mi zakáže ukazovať sa v tejto téme Huh! ...bratino, veď sa zas nehraj na majstra sveta   Bavím sa skvele
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #124 kedy: 09. December , 2007, 19:02:29 »

nepochopil som tomu, akoze "gitara z hlinika" Huh!??
Zaznamenané

brmbolec
stály hosť

« Odpoveď #125 kedy: 09. December , 2007, 19:43:35 »

keď sú v miestnosti tak má taký trochu divný zvuk. Ako by to cez niečo prehnali.
Zaznamenané

Prasito
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #126 kedy: 09. December , 2007, 22:21:54 »

2 brmbolec: nemusis byt ziadna vedma aby si pochopil, ze sa jedna o Nunezovych ziakov, zvlast ak si pozries zopar pribuznych videi, je jasne, ze su to bud sukromne flamencove seminare alebo dake fiesty. nakolko vsak su tam neni baby, tipoval by som to prve. A ze chalani vedia aj tlesky a perkusie, to tiez nikoho neprekvapi, ved su to spanieli. Len som nechapal, akoto ze nepoznas Nuneza, ved mas aj jeho instruktazne video. A gitara je z hlinika, tak sa aspon vola to video...
« Posledná zmena: 09. December , 2007, 22:22:58 od Prasito » Zaznamenané

Podľa všetkých známych fyzikálnych zákonov čmeliak nemôže lietať. Našťastie čmeliakovi fyzika nič nehovorí.
brmbolec
stály hosť

« Odpoveď #127 kedy: 09. December , 2007, 23:22:41 »

Ja som vedel že je to Nuňéz, mal to napísané nad videom a videl som ho aj live :)
Len som ho nekomentoval, predpokladal som že je to jasné.
Sa mi inak zdá že ten jeho žiak má o niečo lepší tón ako Gerardo :)
Možno mal obohrané struny alebo to bude tou al gitarou  Beeee
Inak kámoš mi stiahol vcelku fajn flamenkovú súťaž zo Španielska, má názov XXII Certamen Internacional de Guitarra Flamenca. Je to z roku 2005 a je tam cca 5 vcelku šikovných neznámich mládencov :) Je to niekde na torentoch, link je z tej stránky čo som sem dávnejšie dával.
« Posledná zmena: 09. December , 2007, 23:42:42 od brmbolec » Zaznamenané

swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #128 kedy: 10. December , 2007, 13:07:47 »

s tym tonom to bude asi inak, lebo Gerardo ma velmi krasny ton, ked som ho pocul, tak naozaj to   bol jeden z najlepsich tonov  na akustike aky som kedy pocul :) A druha vec gitara, miestnost to su vsetko dost ovplyvnujuce atributy.
A ta skola by ma zaujimala veru;)
Zaznamenané

brmbolec
stály hosť

« Odpoveď #129 kedy: 12. December , 2007, 00:12:02 »

Ozaj, aké tóniny ste si všimli používať sa vo flamencu?
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #130 kedy: 13. December , 2007, 00:56:35 »

no typycke arabske a dalej melodicke, ale kedze flamenco sa vyvyja tak uy sa pouzivaju kadejake, ale stare pure malo viacmenej len tie arabske toniny
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #131 kedy: 13. December , 2007, 14:57:06 »

nie je typickou pre tuto muziku frigicka stupnica ?
Zaznamenané
brmbolec
stály hosť

« Odpoveď #132 kedy: 13. December , 2007, 23:29:55 »

je :)
aj s jedným hiatusom občas :) teda španielska frygická.
Konkrétne po akordoch...
"španielska kadencia" sú akordy Ami, Gdur, Fdur, Edur
Na prvé tri akordy sa hrá štandardne A aiolská tónina.
Posledný-Edur je vlastne od Ami dominanta, ale durová, takže sa tam hrá Ami harmonická.
Ale keďže je Edur v tom postupe tónika, tak je to španielska frýgická-tóny E, F, Gis, A, H, C, D
Zharmonizovanie kadencie do septím by bolo Ami7, G7, Fmaj7, E7
Používa sa občas jedna vec, že sa miesto Fmaj7 v postupe zahrá F7.
Potom taká kadencia vypadá Ami7, G7, F7, E7
Na akord F7 sa potom hrá nejaký mód cigánskej tóniny
F, Gis, A, H, C, Dis, E ...je tam už len polton medzi Dis, E-dodáva to napatie
Zdroj Luboš Andršt
Ešte som si všimol občas dopĺňať  chromatický prechodový akord Fis-.....Gdur, Fis dur, F dur, E dur
Fis dur tam znie dosť disharmonicky, tóny Fis, Cis, Ais-aká tónina sa používa na tento akord? Alebo sa len tóny doplnia do tóniny?

Zaznamenané

brmbolec
stály hosť

« Odpoveď #133 kedy: 13. December , 2007, 23:58:25 »

a ešte som našiel jednu vcelku fajn stránku, je tam niečo písané aj o štvrťtónových tóninách využívaných v orientálnej hudbe :)
http://alikvotni.hu.cz/html/saz.htm
je tam aj návod ako na alikvotný spev s ukážkou.
« Posledná zmena: 14. December , 2007, 00:24:43 od brmbolec » Zaznamenané

Prasito
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #134 kedy: 21. December , 2007, 22:49:09 »

Kto ma zaujem o kvalitnu flamencovu gitaru pre zaciatocnika, mozno i mierne pokrocileho objavil som dnes v Prahe v predajni kytary.cz super nastroj - vola sa to Admira Artesania za este viac super cenu 5290Kc. Masivny smrek a kvalitne prevedenie, bezchybne ladenie, spodny golpeador, hrala uplne squele, jasne zvonivo ako ma flamencova gitara zniet. Ani o 10litrov  drahsi nastroj sa na nu nechytal. Tak hura do Prahy, flamencovy nadsenci, mozno este nie je neskoro na darceky...
Zaznamenané

Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 22 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.041 sekund, 22 otázok.