garde
|
|
« Odpoveď #90 kedy: 27. Apríl , 2010, 07:50:59 » |
|
.....vieš okno, plot, nejaký drevený obklad je niečo diametrálne odlišné..... .....aj fundovanejší majstri to skôr brúsia......
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #91 kedy: 27. Apríl , 2010, 09:24:08 » |
|
pozrel som je to mahagon...takze coskoro sa do toho pustim a uvidime co sa podari
este sa Ti moze stat, ze 90% povrchu bude tvorit tmel, lebo vsak pri lacnych gitarach to robia z coho najdu a pod hrubymi lakmi je jedno, jak to vypatlaju, nech to je rovne. takze fakt sa aj priklanam k tomu, ze sa pustas do blbosti. inak odstranovacu by som sa osobne nebranil. pri troche opatrnosti sa to predsa spachtlou nahrubo zotre a nemusi sa nutne doskrabat drevo. ci mylim sa ? s teplovzdusnou pistolou som nepracoval, ale na gitaru sa mi to zda moc hardkor...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
korn24
|
|
« Odpoveď #92 kedy: 27. Apríl , 2010, 11:15:29 » |
|
este sa Ti moze stat, ze 90% povrchu bude tvorit tmel, lebo vsak pri lacnych gitarach to robia z coho najdu a pod hrubymi lakmi je jedno, jak to vypatlaju, nech to je rovne. takze fakt sa aj priklanam k tomu, ze sa pustas do blbosti.
inak odstranovacu by som sa osobne nebranil. pri troche opatrnosti sa to predsa spachtlou nahrubo zotre a nemusi sa nutne doskrabat drevo. ci mylim sa ? s teplovzdusnou pistolou som nepracoval, ale na gitaru sa mi to zda moc hardkor...
Ja sa obetujem a uvidime ako to pod lacnou gitarou vyzera aj ked je to samozrejme kus od kusu. Mna to laka mat ako zaloznu gitaru proste surove drevo.
|
|
|
Zaznamenané
|
nechcelo sa mi ale uz som.
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #93 kedy: 28. Apríl , 2010, 10:22:23 » |
|
korn este by som chapal, ak by si chcel miesto ciernej pouzit inu farbu. Tak zakryjes vsetky nedostatky dreva, ktore tam budu (hrce, zatmelene miesta, nepekna kresba). Cistym lakom sa lakuju len gitary, ktore maju starostlivo vybrane drevo. Ale aby som ti dal nejaku predstavu o tom, aky je postup lakovania cirym lakom (co je podla mna ovela narocnejsie koli konecnemu vzhladu ako farebnym lakom), tak tu zavesim postup, ktory mam od Klemu, pretoze som tam mal ist robit lakovaca...alebo ti to poslem radsej v PM, aby ma Klema nenapadol, ze zverejnujem jeho know-how...a uvidis, ze to nie je ziadna sranda.
|
|
« Posledná zmena: 28. Apríl , 2010, 10:24:02 od opossum »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #94 kedy: 28. Apríl , 2010, 10:42:57 » |
|
vela ludi si to robi prave aj takto, zbrusi farbu a necha drevo.. imho to netreba nejak dalej specialne upravovat, mozno prestriekat nejakou vrstvou ochranneho laku, ale ten zaklad, ktory drevo konzervuje je vsiaknuty do vrchnej vrstvy dreva aj po zbruseni farby
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #95 kedy: 28. Apríl , 2010, 11:06:34 » |
|
hm, precital som si tu vela nazorov a rad, ale musim povedat, ze mnohe su velmi vzdialene pravde. V tomto pripade su prave najrealnejsie tie nazory, ktore odradzaju od takychto pokusov...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
korn24
|
|
« Odpoveď #96 kedy: 09. Máj , 2010, 21:43:08 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #97 kedy: 09. Máj , 2010, 21:46:56 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tarquin
|
|
« Odpoveď #98 kedy: 09. Máj , 2010, 21:49:42 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #99 kedy: 09. Máj , 2010, 21:51:27 » |
|
Hned to je lepsie ... aj sa nieco zmenilo? Myslim zvukovo.
|
|
« Posledná zmena: 09. Máj , 2010, 21:55:31 od MMM »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #100 kedy: 09. Máj , 2010, 21:55:24 » |
|
vsetko fajn az na ten monkey grip
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
korn24
|
|
« Odpoveď #101 kedy: 09. Máj , 2010, 22:03:58 » |
|
Hned to je lepsie ... aj sa nieco zmenilo? Myslim zvukovo.
dal som nove struny takze zvukovo sa to zmenilo oproti tym hrdzavym co tam boli inac som len o ztensil lak takze drevo nedycha viac.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #102 kedy: 09. Máj , 2010, 22:04:02 » |
|
na to, ze si ju chcel predavat si jej dost nandal. vyzera ovela lepsie, aj ked vai sa asi prevracia momentalne tam kde je, ten grip ti usiel podla mna inak pekne
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
korn24
|
|
« Odpoveď #103 kedy: 09. Máj , 2010, 22:07:43 » |
|
na to, ze si ju chcel predavat si jej dost nandal. vyzera ovela lepsie, aj ked vai sa asi prevracia momentalne tam kde je, ten grip ti usiel podla mna inak pekne nazivo to vyzera lepsie aj kresba dreva velmi pekna. ten grip mi usiel priznavam. uz by som ho tam nedal ale chcel som ho tak ho mam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
korn24
|
|