Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 02:51:22
Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 21 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ako na solovanie  (Prečítané 62887 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #225 kedy: 20. Marec , 2009, 21:33:33 »

možno musí z toho vyrásť a uvoľniť sa, tiež poznám takého a teraz hrá výborne, no pred tým keď s tým začínal to bola prstová gymnastika na gitare, nie hudba
« Posledná zmena: 20. Marec , 2009, 21:33:49 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
predator
Hosť
« Odpoveď #226 kedy: 20. Marec , 2009, 21:34:54 »

Ten už z toho nevyrastie ... už tak ostal celé roky a nič nenasvedčuje tomu, že by sa to malo niekedy zmeniť.
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #227 kedy: 20. Marec , 2009, 21:35:06 »

takze ho pokazila teoria? to je co za kravinu? podla mna zvelicujes ako zvycajne. este viacej kokotin hraju ludia co nemaju o teorii ani sajn. da sa hrat aj bez teorie ale cim viac jej vies tym viac mas moznosti, to ze vies teoriu neznamena teraz ze hras ako kalkulacka.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #228 kedy: 20. Marec , 2009, 21:36:45 »

takze ho pokazila teoria? to je co za kravinu? podla mna zvelicujes ako zvycajne. este viacej kokotin hraju ludia co nemaju o teorii ani sajn. da sa hrat aj bez teorie ale cim viac jej vies tym viac mas moznosti, to ze vies teoriu neznamena teraz ze hras ako kalkulacka.
Neni to kravina, jeho spoluhráči sa s ním trápia dodnes a každú druhú skúšku zvažujú jeho vyhadzov, lebo im lezie na nervy ... ja už tam dávno nehrám.

A opäť si ma nepochopil - človek nehrá ako kalkulačka, keď pozná teóriu. Človek hrá ako kalkulačka, keď začne teóriu povyšovať nad svoje uši, vkus a muzikantské cítenie. Čo sa dotyčnému stalo.
« Posledná zmena: 20. Marec , 2009, 21:38:35 od Predator » Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #229 kedy: 20. Marec , 2009, 21:37:08 »

Ten už z toho nevyrastie ... už tak ostal celé roky a nič nenasvedčuje tomu, že by sa to malo niekedy zmeniť.
no tomu chalanovi to tiež trvalo tri roky kým začal konečne hrať a to sme potom čučali a začal som s teóriou i ja a uveril som, že nie všetko musí byť iba o pocite a náhodnej improvizácii

Neni to kravina, jeho spoluhráči sa s ním trápia dodnes a každú druhú skúšku zvažujú jeho vyhadzov, lebo im lezie na nervy ... ja už tam dávno nehrám.
možno by mal hrať s iními teoretikmi, každý máme svoje vývojové obdobia a štádiá
« Posledná zmena: 20. Marec , 2009, 21:38:36 od marrtin » Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #230 kedy: 20. Marec , 2009, 21:39:56 »

A opäť si ma nepochopil - človek nehrá ako kalkulačka, keď pozná teóriu. Človek hrá ako kalkulačka, keď začne teóriu povyšovať nad svoje uši, vkus a muzikantské cítenie. Čo sa dotyčnému stalo.

len z tvojho pisania to posobila si tak ze ked vies teoriu je to skoro na skodu

ja by som kazdemu poradil nech sa nauci teoriu co najlepsie a hra co najviac to je vsetko
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #231 kedy: 20. Marec , 2009, 21:41:03 »

no tomu chalanovi to tiež trvalo tri roky kým začal konečne hrať a to sme potom čučali a začal som s teóriou i ja a uveril som, že nie všetko musí byť iba o pocite a náhodnej improvizácii
možno by mal hrať s iními teoretikmi, každý máme svoje vývojové obdobia a štádiá

Veď áno, opäť je to o tom, že keď človek teóriu dobre aplikuje, pomôže to hodne. Ak sa nechá ňou zotročiť a rezignuje na seba a svoje uši, to je potom zlé.
Zaznamenané
o:-:rek
Hosť
« Odpoveď #232 kedy: 20. Marec , 2009, 21:41:29 »

v podstate podla mna aj pri improvizacii su urcite teoreticke pravidla ... stupnice, obmeny stupnic variacie, kombinacie alebo nejake algoritmy  :) tych sa zcasti clovek musi drzat ... aj ked pri mne to je skor co sa mne paci to si zahram aj ked nejaky teoretik by nad tym krutil hlavou a povedal ze hram totalne svinstvo ja osobne nemam rad presne urcene pravidla
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #233 kedy: 20. Marec , 2009, 21:42:24 »

len z tvojho pisania to posobila si tak ze ked vies teoriu je to skoro na skodu

ja by som kazdemu poradil nech sa nauci teoriu co najlepsie a hra co najviac to je vsetko

1. to som netvrdil a netvrdím
2. to som tvrdil a tvrdím
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #234 kedy: 20. Marec , 2009, 21:46:09 »

aj ked pri mne to je skor co sa mne paci to si zahram aj ked nejaky teoretik by nad tym krutil hlavou a povedal ze hram totalne svinstvo ja osobne nemam rad presne urcene pravidla

U toho dotyčného to bolo presne naopak ... hral často totálne svinstvo, ale furt si vedel všetko zdôvodniť nejakým pravidlom, aj keď sme nad tým krútili hlavou.
Zaznamenané
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #235 kedy: 20. Marec , 2009, 21:47:38 »

nie je to kravina co vravi predator....moj nazor je taky ze teoria hlavne pomoze ale musi sa ucit v kontexte a nesmie primarne urcovat hranie...viem o com hovorim lebo tiez som tieto veci riesil...clovek si nieco precita a snazi sa aplikovat akoby nasilu. Ale treba si cez to prejst, pretoze potom lahsie pochopime melodicke hranie.  Napriklad niekto si precita, ze do bluesu sa hodi mixolydicka stupnica a ide to skusat, ale nebude mu to zniet dobre, dokial ju tam bude hral len od buka do buka. Lepsie to bude zniet tomu, kto nriesi a bude tam valit len molovu pentatoniku. Ked vsak ten prvy neostane len pri tom ze tam hra mixolydicku ale pozrie sa ako ju tam pouzivaju ini a zacne sa ucit ich frazy tak pochopi o com to je a bude ju tam uz pouzivat tym spravnym sposobom a bude mu to zniet lepsie ako tomu co dava len tu molovu pentatoniku. Proste podla mna teoriu uskodi len tomu, komu sa v tom nechce dostatocne rypat, kto zostane na povrchu a nehlada to, kde sa ta teoria stretava s praxou, s melodiou
Zaznamenané
o:-:rek
Hosť
« Odpoveď #236 kedy: 20. Marec , 2009, 21:48:20 »

U toho dotyčného to bolo presne naopak ... hral často totálne svinstvo, ale furt si vedel všetko zdôvodniť nejakým pravidlom, aj keď sme nad tým krútili hlavou.

to uz je ptom nejaka forma teoretickej deformacie  Bavím sa skvele a ak to stale vie odovodnit tak potom tazkej deformacie  Bavím sa skvele alebo v skutocnosti ani taky velky teoretik nebol len maskoval niektore veci teoriou aj takych ludi poznam ... dokonca aj ucia na niektorych skolach
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #237 kedy: 20. Marec , 2009, 21:49:04 »

podľa mňa sa to ešte nenaučil, mieša med do kapustovej polievky a hádže do hrnca ešte i palacinky, to je bežná choroba začínajúcich teoretikov, podľa mňa treba hodiť najprv improvizáciu a ktoré tóny sú pekné, tie ponechať a ostatné dopočítať...
Zaznamenané

cubaka
pravidelný návštevník
Príspevkov: 456

« Odpoveď #238 kedy: 20. Marec , 2009, 21:49:34 »

zasa teoŕia je síce súbor pravidiel, ale tie ta predsa nezväzujú skôr ti viac a viac umožnujú vačšiu pohyblivosť,
to, čo predator vravel o počúvaní old school velikánov, ved to je práve spôsob ako načerpať tieto pravidlá pod kožu, samozrejme čo sa týka toho ludovkového prípadu, tak zasa ale, čo je teoreticky správne musí nutne dobre vyzniet? zasa treba chápať aj akú hudbu človek hrá, nedá sa šecko naplácať šade.
Tvrdím však, že teória nikoho neobmedzuje
a v podstate asi myslíte -me spoločne na to isté
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #239 kedy: 20. Marec , 2009, 21:50:57 »

nie je to kravina co vravi predator....moj nazor je taky ze teoria hlavne pomoze ale musi sa ucit v kontexte a nesmie primarne urcovat hranie...viem o com hovorim lebo tiez som tieto veci riesil...clovek si nieco precita a snazi sa aplikovat akoby nasilu. Ale treba si cez to prejst, pretoze potom lahsie pochopime melodicke hranie.  Napriklad niekto si precita, ze do bluesu sa hodi mixolydicka stupnica a ide to skusat, ale nebude mu to zniet dobre, dokial ju tam bude hral len od buka do buka. Lepsie to bude zniet tomu, kto nriesi a bude tam valit len molovu pentatoniku. Ked vsak ten prvy neostane len pri tom ze tam hra mixolydicku ale pozrie sa ako ju tam pouzivaju ini a zacne sa ucit ich frazy tak pochopi o com to je a bude ju tam uz pouzivat tym spravnym sposobom a bude mu to zniet lepsie ako tomu co dava len tu molovu pentatoniku. Proste podla mna teoriu uskodi len tomu, komu sa v tom nechce dostatocne rypat, kto zostane na povrchu a nehlada to, kde sa ta teoria stretava s praxou, s melodiou
myslím, že si to vystihol presne

zasa teoŕia je síce súbor pravidiel, ale tie ta predsa nezväzujú skôr ti viac a viac umožnujú vačšiu pohyblivosť,
to, čo predator vravel o počúvaní old school velikánov, ved to je práve spôsob ako načerpať tieto pravidlá pod kožu, samozrejme čo sa týka toho ludovkového prípadu, tak zasa ale, čo je teoreticky správne musí nutne dobre vyzniet? zasa treba chápať aj akú hudbu človek hrá, nedá sa šecko naplácať šade.
Tvrdím však, že teória nikoho neobmedzuje
a v podstate asi myslíte -me spoločne na to isté
aj s týmto názorom súhlasím až na jednu vetu nie a síce: "Tvrdím však, že teória nikoho neobmedzuje", obmedzuje ale čo platí teraz nemusí ak to v ňom dozreje ako s tou polievkou: mieša med do kapustovej polievky a hádže do hrnca ešte i palacinky
« Posledná zmena: 20. Marec , 2009, 21:56:11 od marrtin » Zaznamenané

Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 21 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.033 sekund, 22 otázok.