miso_kolo
|
|
« Odpoveď #240 kedy: 30. Marec , 2012, 15:15:35 » |
|
Ano sefe, vsetko krasne pri normalnej hlasitosti. samozrejme, pri uplne normalnej hratelnej hlasitosti, skusobnovej. nevidim dovod preco by to tak nemalo byt. ci vsetci konstrukteri su hluchi aneb kok*ti? nerozumiem preco mas potrebu ten hiwatt fetish stale tak pretlacat nie je to ziaden zazrak, zazraky neexistuju.
|
|
« Posledná zmena: 30. Marec , 2012, 15:18:26 od miso_kolo »
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #241 kedy: 30. Marec , 2012, 15:28:27 » |
|
samozrejme, pri uplne normalnej hratelnej hlasitosti, skusobnovej. nevidim dovod preco by to tak nemalo byt. ci vsetci konstrukteri su hluchi aneb kok*ti? nerozumiem preco mas potrebu ten hiwatt fetish stale tak pretlacat nie je to ziaden zazrak, zazraky neexistuju. A tvrdim to ja? Ja viem, ze moderne ampy su praktickejsie a mnohe z nich sa mi aj vazne lubia. Najma VHT, aj niektore Bognery, dokonca aj Mesy Marky v podstate. O tom sa predsa vobec nemusime bavit. Len proste tie klasicke zvuky ani poctive ciste a klasicke crunch tie nove nevedia spravit, bohuzial to je fakt. Ak chces, dones dakedy nejaky vykvet moderny a nic v zlom, ale na poli cisteho zvuku a crunchu Ti ho moj plesnivy Hiwatt sfukne az budes kukat. Vazne nebudes prvy ani posledny. Uvidis, ako bude hrat ten moderny amp tenucko, sterilne a nedynamicky oproti tej haraburde. To, ze su tie stariny hlasne, a co? Da sa to zvladnut aj v skusobni, pokial nema 3x5m, zas nebudme take padavky, rock n roll je kriste aj o hlasitosti nie? Mna to vyslovene bavi s tym buracat. Aj v studiu sa to da zvladnut. Ano, ja viem, teraz tu das, ze koncerty v kluboch, nahravanie a neviem co, jasne, ako som pisal, moderne ampy su praktickejsie. To, ze to tu rad tlacim je aj to, ze kopec ludi sa ciastocne aj kvoli mne o tieto stariny zacalo zaujimat a kopec ich uz aj ma a su spokojni. To mas ako so starsimi Les Paulmi alebo Custom Shopmi, proste aspon ja tu na fore pretlacam stare veci, ked inak sa tu riesia skor moderne. Vadi Ti to? Zatial vsetci co poskusali stare gitary alebo aparaty mi dali za pravdu, takze nic si tu neprihrievam ani tu nesirim nejake fiktivne myty. Aspon tu je trochu protivaha voci vam hnusnym hajgaynovym metlakom P.S. A samozrejme ten Hiwatt fetis ma nevyslovne bavi, lebo to posobi vzdy ako pichnutie do osieho hniezda a ja sa rad handrkujem.
|
|
« Posledná zmena: 30. Marec , 2012, 15:38:55 od proghoper »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #242 kedy: 30. Marec , 2012, 15:54:40 » |
|
A tvrdim to ja? Ja viem, ze moderne ampy su praktickejsie a mnohe z nich sa mi aj vazne lubia. Najma VHT, aj niektore Bognery, dokonca aj Mesy Marky v podstate. O tom sa predsa vobec nemusime bavit. Len proste tie klasicke zvuky ani poctive ciste a klasicke crunch tie nove nevedia spravit, bohuzial to je fakt. Ak chces, dones dakedy nejaky vykvet moderny a nic v zlom, ale na poli cisteho zvuku a crunchu Ti ho moj plesnivy Hiwatt sfukne az budes kukat. Vazne nebudes prvy ani posledny. Uvidis, ako bude hrat ten moderny amp tenucko, sterilne a nedynamicky oproti tej haraburde. To, ze su tie stariny hlasne, a co? Da sa to zvladnut aj v skusobni, pokial nema 3x5m, zas nebudme take padavky, rock n roll je kriste aj o hlasitosti nie? Mna to vyslovene bavi s tym buracat. Aj v studiu sa to da zvladnut. Ano, ja viem, teraz tu das, ze koncerty v kluboch, nahravanie a neviem co, jasne, ako som pisal, moderne ampy su praktickejsie. To, ze to tu rad tlacim je aj to, ze kopec ludi sa ciastocne aj kvoli mne o tieto stariny zacalo zaujimat a kopec ich uz aj ma a su spokojni. To mas ako so starsimi Les Paulmi alebo Custom Shopmi, proste aspon ja tu na fore pretlacam stare veci, ked inak sa tu riesia skor moderne. Vadi Ti to? Zatial vsetci co poskusali stare gitary alebo aparaty mi dali za pravdu, takze nic si tu neprihrievam ani tu nesirim nejake fiktivne myty. Aspon tu je trochu protivaha voci vam hnusnym hajgaynovym metlakom P.S. A samozrejme ten Hiwatt fetis ma nevyslovne bavi, lebo to posobi vzdy ako pichnutie do osieho hniezda a ja sa rad handrkujem. progi, aby si ty nebol prekvapeny, co dokazu mnohe moderne ampy aj na poli cistych/crunch zvukov. a ta hlasitost je tiez blbost, by si sa cudoval ako hraju mnohe moderne ampy neludsky nahlas, pista uz spominal vyssie. a to sme sa neodvazili ist za polku hlasitosti ale princip je v tom ze hraju dobre aj pri normalnej hlasitosti a o tych starinach je to tiez hlupost, ja som tiez skusal par starych customov a mam pocit ze nova moderna curajova prs hra daleko lepsie
|
|
« Posledná zmena: 30. Marec , 2012, 15:56:24 od miso_kolo »
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #243 kedy: 30. Marec , 2012, 15:59:50 » |
|
progi, aby si ty nebol prekvapeny, co dokazu mnohe moderne ampy aj na poli cistych/crunch zvukov. Viem, neboj, skusal som ich kopec. Zas nie som taky, ze ak mam strcit kabel do niecoho novsieho ako 1980, tak mam zavraty. a ta hlasitost je tiez blbost, by si sa cudoval ako hraju mnohe moderne ampy neludsky nahlas Viem, minule ma velmi prekvapil obycajny Piivii 5150 II, o hlasitosti ako pozitivnej vlastnosti sme sa ale nebavili. a o tych starinach je to tiez hlupost, ja som tiez skusal par starych customov a mam pocit ze nova moderna curajova prs hra daleko lepsie Tomu sa nedivim, kedze ako uplne iny zanrovy hrac asi hladas v gitarach tiez nieco ine ako klasicki lespoolisti. Porovnavat PRS a LP z Custom Shopu alebo nejaky stary na modernych ampoch tiez neviem, ci je najstastnejsie riesenie. Dones to PRSo a mozeme skusit na mojej haraburde, ta krasne zvyrazni rozdiely medzi gitarami alebo na nejakej plexine a zas to bude o inom.
|
|
« Posledná zmena: 30. Marec , 2012, 16:00:23 od proghoper »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #244 kedy: 31. Marec , 2012, 07:38:12 » |
|
pocuj progy, ked su tie hiwatty take skvele vlastne na vsetko - od cleanu cez crunch az po skreslenie a zaroven su uzasne s krabickami...preco na ne nehra kazdy? ci vsetci su kok*ti len ty si lietadlo? ale teraz konstruktivnejsie - mozes kludne dotrepat tu svoju rarohu ku nam, aspon to porovname aj s ampegom. rad si zase zahram na deduskovi naposledy ked osm na nom hral tak to bolo fajn, uvidime ako obstoji teraz. co ty na to?
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #245 kedy: 31. Marec , 2012, 07:46:07 » |
|
vsak to zoberte dakde do studia a nahrajte clean/crunch/lead - stare vs moderne gitary, ampy, bedne a dajte blind test na hlasovanie, ze co sa bude viac preferovat.. potom mozno uz progac da pokoj s tou pro(g)-pagan-dou, ked tie stariny ziskaju najmenej hlasov lebo budu zniet jak spod deky
|
|
« Posledná zmena: 31. Marec , 2012, 07:46:59 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #246 kedy: 31. Marec , 2012, 09:12:23 » |
|
nesmelo sa zapojím do debaty..v poslednej dobe mám pocit, že najlepší starý Marshall je BLACKSTAR a najlepší starý Gibson je PRS ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #247 kedy: 31. Marec , 2012, 09:15:18 » |
|
isto si uz hluchy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #248 kedy: 31. Marec , 2012, 09:38:09 » |
|
...hm..možno, len v réžii v štúdiu keď točím gitary sa zvukár ani nepozerá do čoho hrám, on len robí zvuk a hovorí toto je super, toto má málo stredov, toto má veľa basov a tak nejak potom tie predstavy o tom čo sa nám páči, začínajú kolidovať s tým, čo funguje...dôležitý je výsledok a tým je pesnička a fungovanie gitary v rámci nej, nie to, či gitara sama osobe znie lepšie než druhá osamelá inej značky...ja mám niekoľko gitár..Gibson, fender, Ibanez, PRS, nejaké kópie a rovnako som na tom vždy s Ampami, čiže si nepotrebujem vytvárať auru okolo jedného Ampu..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #249 kedy: 31. Marec , 2012, 09:41:46 » |
|
nesmelo sa zapojím do debaty..v poslednej dobe mám pocit, že najlepší starý Marshall je BLACKSTAR a najlepší starý Gibson je PRS ... to je dost haluz ktory z tych blackstarov?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #250 kedy: 31. Marec , 2012, 09:51:59 » |
|
mám ten SERIES 100 s EL34, ale mal som teraz požičaný aj ten nový TUBE 50 STUDIO a hrajú skvele....mám stále JMP 2203 zo 70 rokov, ale toto ma dosť pomýlilo..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hyenik
|
|
« Odpoveď #251 kedy: 31. Marec , 2012, 10:11:26 » |
|
RobG ohledne toho vybirani zvuku, pod to se taky podepisuju.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #252 kedy: 31. Marec , 2012, 20:31:02 » |
|
vsak to zoberte dakde do studia a nahrajte clean/crunch/lead - stare vs moderne gitary, ampy, bedne a dajte blind test na hlasovanie, ze co sa bude viac preferovat.. potom mozno uz progac da pokoj s tou pro(g)-pagan-dou, ked tie stariny ziskaju najmenej hlasov lebo budu zniet jak spod deky to je ale strasne ... a nedojdete mi radsej strechu natret ? to aspon po vas ostane neco uzitocne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
Príspevkov: 1422
hejter
|
|
« Odpoveď #253 kedy: 31. Marec , 2012, 21:10:33 » |
|
Tomu sa nedivim, kedze ako uplne iny zanrovy hrac asi hladas v gitarach tiez nieco ine ako klasicki lespoolisti. Porovnavat PRS a LP z Custom Shopu alebo nejaky stary na modernych ampoch tiez neviem, ci je najstastnejsie riesenie. Dones to PRSo a mozeme skusit na mojej haraburde, ta krasne zvyrazni rozdiely medzi gitarami alebo na nejakej plexine a zas to bude o inom. inak imho ta "moderna" prs az tak moderna nieje kedze tam su uplne slabucke pafkoidne snimace a dreva su tam tiez kombinaciou uplna klasika mahagon javor, ale tiez by som to rad porovnal trebars s tymi starymi gibsonmi. mne sa ta gitara najviac ponasa prave na stare LP ktore som skusal prave rezonanciou, ktoru nemaju ani nove Gibsony no a este ktym "modernym" aparatom, to je tiez trochu komicke oznacenie lebo napriklad bogner uberschall twinjet co je vcelku etalon hi gain aparatov je imho jednoduchy aparat, ziadnych milion prepinacov ani tocitok akurat to ma trochu viac gainu na druhom kanaly, prvy kanal gainom klasicky hot-rod marshall a ten zvuk imho tenky teda nieje uz len dohodnut to stretnutie a porovnat to
|
|
« Posledná zmena: 31. Marec , 2012, 21:10:57 od vikur »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #254 kedy: 02. Apríl , 2012, 13:02:21 » |
|
inak imho ta "moderna" prs az tak moderna nieje kedze tam su uplne slabucke pafkoidne snimace a dreva su tam tiez kombinaciou uplna klasika mahagon javor, ale tiez by som to rad porovnal trebars s tymi starymi gibsonmi. mne sa ta gitara najviac ponasa prave na stare LP ktore som skusal prave rezonanciou, ktoru nemaju ani nove Gibsony
Trosku generalizovanie, mnoho starych Gibsonov najma z konca 70tych rokov prave moc rezonantnych nebolo (tazky mahagon) a hodili sa skor na tvrdsiu muziku, cize povedzme, ze v modernych tvrdsich zanroch by obstali lepsie ako starsie Gibsony alebo Custom Shopy. Paradoxne taky 78 Les Paul Custom sa na sucasnu tvrdsiu rockovu muziku moze hodit ovela viac ako hociaky Custom Shop.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|