Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 19:11:53
Strán: 1 ... 16 17 [18] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako vlastne nahravat?  (Prečítané 60931 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
1pablo
Hosť
« Odpoveď #255 kedy: 15. Január , 2011, 10:32:25 »

akurat na instalaciu :D a este k tomudavaju instalacku len k SP2 musel som stiahnut driver z ich webu, pocujte dal som out z compresora do in na zvukovke a in z kompresora do out na zvukovke, na kompresory mi nereaguje output gain kompresor vypada ze raguje ale niesom si isty či to nahráva kompresorovane, ako zistim ci to je ok ?, mate stym niekto prax? na starej zvukovke to vsetko ide ok len tam davam na starej in z kompresora do sendu, to sa chape ako out na zvukovke ci ako?
Zaznamenané
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #256 kedy: 15. Január , 2011, 18:42:04 »

http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=manuals&serie_ID=6&PID=926320a5a5686189748193dbd6eb7d5f&language=en#tabs

Popiskujem si
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #257 kedy: 16. Január , 2011, 19:37:05 »

akurat na instalaciu :D a este k tomudavaju instalacku len k SP2 musel som stiahnut driver z ich webu, pocujte dal som out z compresora do in na zvukovke a in z kompresora do out na zvukovke, na kompresory mi nereaguje output gain kompresor vypada ze raguje ale niesom si isty či to nahráva kompresorovane, ako zistim ci to je ok ?, mate stym niekto prax? na starej zvukovke to vsetko ide ok len tam davam na starej in z kompresora do sendu, to sa chape ako out na zvukovke ci ako?

a co vlastne presne riesis ? vsak ak chces nahravat uz komprimovane (naco ?), tak signal do kompresoru a odtial do zvukovky. vobec nerozumiem ani tomu zapojeniu co pises - vsak to mas nejake do kriza ci co...
Zaznamenané
bodom
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

« Odpoveď #258 kedy: 12. Júl , 2015, 03:40:43 »

Pani mam na Vas otazku. Na nete sa objavuje vela domacich nahravok v super kvalite a mne sa nikdy nepodarilo vytvorit dobre znejucu nahravka preto sa obzeram po inych moznostiach. Ide mi o to ze sme lenivi travit cas v studiu a radi sa hrame s nahravkami doma. Len to uz neviem zlepit do konecneho produktu.Princip je taky ze si nahram vsetko sam(bicie bud spravim midi alebo viem aj zive ale dnes midi podla mna niektori ludia dokazu spravit na nerozoznanie od zivych) a potrebujem lepica. Nasiel som par online masteringov(50e+ za song) len viem ze pred masteringom je este aj mixing tak neviem co by to pre mna znamenalo co ocakava online mastering na vstupe :D. Ma niekto s niecim podobnym skusenost alebo viete mi nieco/niekoho odporucit?
Zaznamenané

Zomrieš na lavičke, k...t
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #259 kedy: 12. Júl , 2015, 10:06:04 »

Zaklad je mat dobre a presne nahrate tracky, mat spravene tempomapy pre songy, inac sa s tym nikomu nebude chciet babrat a zachranovat nieco, co je naprd uz od zaciatku...potom sa moze mixovat. Mastering bude ocakavat uz hotovy mix
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #260 kedy: 12. Júl , 2015, 13:31:06 »

bodom - vsal nazdielaj sem nejaky domaci kusok, co uz nevies, co s nim dalej a urcite Ti niekto poradi, co sa s tym da este spravit.

Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #261 kedy: 12. Júl , 2015, 13:38:02 »

... pripadne vyskusa spravit na ukazku
Zaznamenané
bodom
pravidelný návštevník

« Odpoveď #262 kedy: 12. Júl , 2015, 14:11:02 »

Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #263 kedy: 12. Júl , 2015, 14:34:01 »

bicie - tie tam funguju najmenej. v podstate sa tam len meni kopakovy sampel s rytmycakovym samplom, podla vsetkeho stale len jeden rovnaky. chcelo by to ozivit nejakym humanizacnym algoritmom, ktory bude tie sample menit, znepresnovat, a pod. ten snare je navyse nejaky zastrceny moc vzadu. cele to treba rozdychat kompresorom a zasadit vhodnym reverbom do priestoru. v com su tie bicie robene ? skus k suchym bicim paralelne primixovat extremne skomprimovane, dosiahnes tak lepsiu prieraznost a to cele este malinko rozpumpovat dalsim kompresorom. basu rozpumpuj kopakom v sidechaine a skontroluj, ako su voci sebe frekvencne, nech sa nemlatia cez seba v rovnakych pasmach. plechy skorej citit, ako pocut, kompresor a EQ by mohla byt cesta...

toto mi tak prislo na prve pocutie, ze by sa tam mohlo skusit realizovat a zeby to mohlo cosi aj pomoct...
Zaznamenané
bodom
pravidelný návštevník

« Odpoveď #264 kedy: 13. Júl , 2015, 13:13:07 »

Dik za radu ale toto je presne ten dôvod prečo hladam človeka lebo mix a master to uz je alchýmia .  Veci ako kompresor ci bicie vždy riešim dakym už spravenym presetom a potom to tak aj znie. Pre mňa by bola ideálna situácia kúpiť kapelny template v ktorom by som len menil audio tracky  Som frajer
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #265 kedy: 13. Júl , 2015, 14:21:28 »

.. Pre mňa by bola ideálna situácia kúpiť kapelny template v ktorom by som len menil audio tracky  Som frajer

takto to bohuzial nefunguje  Popiskujem si trebars kompresory sa nastavuju aj v zavislosti tempa skladby, EQ casto riesis v zavislosti od toniny, atd... da sa vychadzat z nejakeho template alebo presetov, ale aj tak to treba nakoniec solichat individualne...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #266 kedy: 13. Júl , 2015, 20:02:05 »

vsak si sprav template, 2x gitary rozhodene vlavo/vpravo, nejakych 16-20 trackov na bicie, v strede basa, spev...  Bavím sa skvele ale vsetko ostatne zalezi od kazdeho songu zvlast, resp od kazdej pasaze..aky zvuk chces docielit..aj keby ti niekto dal temlpate so vsetkymi "presetmi", tak nahadzes tam svoje tracky a vysledok mozno bude ok, ale moze byt aj totalne na hovno..

vypocul som si tu tvoji vec a cela "tragedia" bicich nie je ani tak vo zvuku ako v tom, co hraju, lebo je to len taky "bum cvach bum bum cvach.." system

ale v zasade tam veci zvukovo funguju spolu, nastroje maju svoj priestor, tie vyhrady co mal rastis, tak platia... ale takto ako to mas je to vcelku ok...podla mna ti tam syntak zabera vela priestoru a je zbytocne vpredu, bicim velmi pomoze paralelna kompresia, snare nema (skoro) ziaden dozvuk a prave v tejto hudbe si myslim, ze si mozes dovolit aj snare s vacsim reverbom, gitary celkom ok, basa je taky oldschool, ale v celku tam funguje, aj ked ja by som si tam vedel predstavit aj modernejsi zvuk..

uz som pocul aj vacsie faux pas, za ktore kapela zaplatila nekrestanske prachy   Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 13. Júl , 2015, 20:03:22 od styrioci » Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #267 kedy: 14. Júl , 2015, 08:50:14 »

Pre mňa by bola ideálna situácia kúpiť kapelny template v ktorom by som len menil audio tracky  Som frajer

http://www.toontrack.com/ezmix-line/ ... ? neskusal som, ale mohlo by pomoct v situacii, ze chcem vylozene hladat "jednoclickove" riesenie
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
Strán: 1 ... 16 17 [18] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.035 sekund, 22 otázok.