Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Brankove hračky

Started by Branko, 22. Máj , 2009, 00:08:22

Branko

Vacsina userov fora vie, ze moj hlavny amp je Peavey JSX. Som s nim maximalne spokojny, presne mi vyhovuje. (x krat spominany na roznych miestach fora :) ) Samozrejme ako kazdy z nas mame svoje aj ine vysnivane ampy a myslim, ze najblizsie to bude nieco zo stajne Fryette, pravdepodobne koncak 2/90.
Doteraz som pouzival k hlave Marshall box s Vintage 30 reprom, s ktorym si hlava velmi dobre rozumela/rozumie.

Po dlhej dobe spekulovania, rozmyslania, citania a skusania som sa rozhodol pre Orange boxy, ktore su chvalene na viacerych forach ako No.1  ;)
Rozhodoval som sa medzi Orange, Mesa, Marshall, Randall, ... bolo toho viac. Btw, spominane boxy som skusal na hlave JSX pomocou roznych gitar a vzdy mi vyslo to, ze dolezitejsi je box ako aparat. Lebo pri kazdom boxe sa aparat spraval VELMI odlisne !!!
Nakoniec som sa vsak rozhodoval medzi Mesou a Orange, ale kedze Mesa su zatial dost drahe boxy a ich zvuk nebol pre mna taky zaujimavy ako Orange, tak som si kupil Orange box, ktory ma ovela vacsi bottom ako Mesa boxy a hlavne su citatelnejsie v stredoch a maju krasne basy. Dovolim si tvrdit, napriek vsetkej ucte k znacke Mesa, ktora je mojou oblubenou uz niekolko rokov, ze Orange boxy su PRE MNA OSOBNE lepsie ako Mesa box.
Tvrdim to na zaklade skusania a priameho porovnania. Taky celkovo pevnejsi zvuk ako Mesa. Lepsie sa presadil v kapele a hlavne krasne pocut kazdu strunu, hlavne, ked pouzivam Drop A ladenie na 7cke, v com zasa Mesa bola niekde inde. Ako zaver by som povedal, ze Mesa boxy su URCITE vynikajuce pre MESA aparaty, kde su samozrejme ine frekvencie skreslenia a tam sa to hodi najlepsie. No k mojmu JSX mi vysiel iny vitaz. :)

Prihadzujem foto mojho dnesneho prirastku.

miso_kolo

popici! dalsi pojebany megaloman  ;D :drink:
stoka!

kubog

Musím si už kúpiť druhú bedňu nech aj ja zapadnem  ;D . Popiči to vyzerá  :drink:

Branko

Quote from: kubog on 22. Máj , 2009, 00:13:01
Musím si už kúpiť druhú bedňu nech aj ja zapadnem  ;D . Popiči to vyzerá  :drink:
Predam Ti tu hore...  ;D
O tyzden ma prist dalsi Orange na to. Potom bude smrt...  ;D

kubog

Za kolko? To je 1960AV hej?

Semish

Quote from: miso_kolo on 22. Máj , 2009, 00:10:46
popici! dalsi pojebany megaloman  ;D :drink:

Tak to uz ste dvaja :). Nestacilo by male 15 wattove kombicko ?

Parada, gratulujem  :drink:

spyros

Uz si mal kupit cierne bedne Orange  :drink:

Inak tie Mesa bedne uplne zvoseobecnujes? Lebo Orange ma viacmenej jeden typ ale Mesa ma ich poviacero, tak predpokladam, ze hovoris o Rectifier Standard Oversize.
Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself

Branko

Quote from: spyros on 22. Máj , 2009, 00:39:06
Uz si mal kupit cierne bedne Orange  :drink:

Inak tie Mesa bedne uplne zvoseobecnujes? Lebo Orange ma viacmenej jeden typ ale Mesa ma ich poviacero, tak predpokladam, ze hovoris o Rectifier Standard Oversize.

Cierne neboli v ponuke, hoci zobral by som jeden do sachovnice.  :laugh:
Mesa boxy som mal pozicane, a to: Stiletto - ten som povodne aj chcel kupit a druhy bol Rectifier, cely rovny, nie taky, aky ma Majo.
Stiletto hral presne tak, ako som si myslel, ze hrat bude, t.j. medzi Marshallom a Mesou, sice viac tam logicky bolo citit Mesu, bol viac "vychovanejsi" ako Marshall box. Islo o Bckove verzie.
Recto mal zasa take nejake... blatne basy, zato krasne vysky. - samozrejme, oba boxy mali dostatok stredov, ale neboli take konkretne(myslim celkovo) ako Orange ani zdaleka.

kuker

ja ti neviem... zvazujem tiez nejaky apec, ale ja by som siel skor do boxu 2 x 12 ... tieto velke kravy vlacit po koncertoch musi by zabava  :uff:

Gila

paráda!musi ti to hrat uplne super... :drink:
ja som inac tiez za Orange boxy....ale teraz idem do Mesy...zase :)
A Mark Vka nebude? :)
. . .

Branko

Quote from: kuker on 22. Máj , 2009, 07:07:03
ja ti neviem... zvazujem tiez nejaky apec, ale ja by som siel skor do boxu 2 x 12 ... tieto velke kravy vlacit po koncertoch musi by zabava  :uff:
Tiez som chcel ist do 2*12, ale bolo mi luto toho maleho rozdielu medzi 2*12 a 4*12, co sa penazi tyka...
:drink:

Branko

Quote from: Gila on 22. Máj , 2009, 07:54:56
...
Asi nie, momentalne som spokojny.
:zdar:

kaolko

Quote from: Gila on 22. Máj , 2009, 07:54:56
paráda!musi ti to hrat uplne super... :drink:
ja som inac tiez za Orange boxy....ale teraz idem do Mesy...zase :)

Brano prednedavnom podpisal zmluvu s Bugerou ;D ;D ;D ;D

Branko

Quote from: kaolko on 22. Máj , 2009, 08:50:16
Brano prednedavnom podpisal zmluvu s Bugerou ;D ;D ;D ;D
Musis ma furt vyzradit ???  :laugh:

RobG

Dobre si urobil..nie je nad 2 boxy 4x12... :drink: