MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #600 kedy: 28. Marec , 2010, 23:28:35 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Black More
náhodný pocestný
Príspevkov: 76
|
|
« Odpoveď #601 kedy: 28. Marec , 2010, 23:30:17 » |
|
hypoteticku sa daju najst modely (napr. byvaly amer. standard), ze: kamene su rovnake, struny cez telo maju obe, polohu kobyloveho snimaca tiez dost podobnu, material hw rovnaky tremolo jebat, sustain block neviem co je a viac dreva pri tele nerozumiem. podla mna do nich pri narodeni vdychli dusu telecastera alebo strtocastera, preto maju taky charakter
a to si nikdy nevidel tele.ved ma okolko viac materialu na tele ako strat a preto hra inak a kobylku nikdy nemali spolocnu.sustein block myslel tremolo a od spodu je block ktory robi tiez svoje a ten telec.nema tam nejdu struny cez sustein block ale skrz celu hrubku dreva
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #602 kedy: 28. Marec , 2010, 23:34:37 » |
|
Drevo pri tele som myslel TELE ako telecaster. Strat ma v strede tela dreva menej a ma to dopad aj na zvuk.
Tremolo jebat...no ale to je dost velky dopad na zvuk, ci je alebo nie.
Mas aj hardtail Straty bez tremola, o nich sa tvrdi, ze hraju akoby trosku medzi Tele a klasickym Stratom.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #603 kedy: 28. Marec , 2010, 23:36:16 » |
|
Mas aj hardtail Straty bez tremola, o nich sa tvrdi, ze hraju akoby trosku medzi Tele a klasickym Stratom.
Hej, jasne, ja som pisal o klasickom strate a tele. Ale ved si rozumieme.
|
|
« Posledná zmena: 28. Marec , 2010, 23:36:54 od MMM »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #604 kedy: 28. Marec , 2010, 23:38:10 » |
|
Kto vie jak hra toto . Ako tele, ako strat alebo ako ?
...som narychlo našol ukážku...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #605 kedy: 28. Marec , 2010, 23:41:18 » |
|
...som narychlo našol ukážku...
Mne to zneje viac ako tele, tucnejsie, no troska sa mi to zda ako keby to mal prepojene v protifaze, co asi aj ma, no nie stale. No je to jedno, bavit sa ako co to zneje, ked to je taky hybrid hociaky.
|
|
« Posledná zmena: 28. Marec , 2010, 23:44:42 od MMM »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #606 kedy: 28. Marec , 2010, 23:44:35 » |
|
mam dojem,že tu to lepšie vyzneje..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Black More
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #607 kedy: 28. Marec , 2010, 23:56:50 » |
|
mam dojem,že tu to lepšie vyzneje..
ked sa to tak vezme tak vsetko znie dobre len musis vediet naco.aj ruska balalajka znie dobre ale nie na heavy metal
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #608 kedy: 28. Marec , 2010, 23:59:58 » |
|
Vsetko nezneje dobre, mne sa nepaci ked zvoni rano budik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #609 kedy: 29. Marec , 2010, 00:02:21 » |
|
tu je strat s nejakym hot tele snimacom, ale aj tak to znie dost tele-idne podla mna
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #610 kedy: 29. Marec , 2010, 00:07:23 » |
|
tu je strat s nejakym hot tele snimacom, ale aj tak to znie dost tele-idne podla mna
Tele zneje este trochu inak. Hned v uvode..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #611 kedy: 29. Marec , 2010, 00:13:25 » |
|
Tele zneje este trochu inak. Hned v uvode..
jase, tele znie kadejako, hlavne je dolezite ake ma snimace no dobre, uz koncim sak ja tu vlastne chcem len dve veci povedat na tomto fore: 1) snimace su hlavna zlozka zvuku gitary hned po aparate 2) metal je objektivne zla hudba a metalova produkcia sa nerta za produkciu, metalistov treba exkomunikovat, nech si zalozia vlastnu reholu metalisti.sk
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #612 kedy: 29. Marec , 2010, 10:22:36 » |
|
focus poznam len ford a harley zasa ako davidson a velmi by si sa divil kamo ze ako dokonale poznam fender a vobec tam nemusi byt logo.mne staci ze poznam drevo jelsa jasen javor a pod.a co je dolezite je poznat absolutne vsetky rozmery,menzuru,profil krku,radius u urciteho modelu,kobylka a mechanika,elektrika,zapojenie snimacov.a to si zapametaj navzdy nikdy vyrobene kopie gitar nie su dokonale vyrobene tak aby vsetky rozmery na stotiny sedeli s originalom.vsimni si napr.u niektorych kopiach gibsna myslim tym cina,korea a pod.nesedi vaha,hrubka,krivky tela o tom ze matros z tyzden stareho dreva co je poznat na ladeni a nie je mozne tu gitaru nastavit myslim dohmat atd.takze keby si ako prerobil lacnotu vzdy to bude lacnota a nepomozu ani ziadne seymuri ani nic podobne.cauko.
ty sa asi vyznas, vsak ? konecne niekto, kto to dokaze tunajsim tarajom vsetko vysvetlit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Black More
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #613 kedy: 29. Marec , 2010, 11:51:23 » |
|
ty sa asi vyznas, vsak ? konecne niekto, kto to dokaze tunajsim tarajom vsetko vysvetlit 8)ano trochu sa vyznam ale poznam este lepsich ktory sa vyznaju vo fendroch a gibsnoch tak ze fakt poznaju tieto veci dokonale a hlavne co sa tyka tech.veci a param.tychto gitar.jeden z nich sa tym zaobera 40 rokov a ma taku literaturu ze sa niekomu ani nesniva.ale ty ludia sem nepisu lebo taketo rozhovory a prispevky ich nezaujimaju oni vydia podstatu gitar a vsetko okolo nich trochu inak a niektore tieto prispevky by sa im zdali aj prihriate.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #614 kedy: 29. Marec , 2010, 11:58:15 » |