Yaro
|
|
« kedy: 21. Február , 2010, 14:51:07 » |
|
Mam asi 4 mesacny 2,5" HDD Toshiba 500GB. Vcera som si nan zalohoval nejake veci a disk v polovici operacie spomalil, sekundy dokoncenia zacali nie odbudat ale pribudat. Nakoniec som musel dat ukladanie zrusit a odvtedy ho uz PC nevie precitat, neviem sa don dostat. Pocut pokus o roztacanie vnutornej mechaniky HDD ale pocitac ho nerozpozna. Ma niekto podobnu skusenost? Mozem sa s nim a datami rozlucit, alebo myslite ze sa to da opravit?
|
|
|
Zaznamenané
|
Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 21. Február , 2010, 15:27:23 » |
|
Mam asi 4 mesacny 2,5" HDD Toshiba 500GB. Vcera som si nan zalohoval nejake veci a disk v polovici operacie spomalil, sekundy dokoncenia zacali nie odbudat ale pribudat. Nakoniec som musel dat ukladanie zrusit a odvtedy ho uz PC nevie precitat, neviem sa don dostat. Pocut pokus o roztacanie vnutornej mechaniky HDD ale pocitac ho nerozpozna. Ma niekto podobnu skusenost? Mozem sa s nim a datami rozlucit, alebo myslite ze sa to da opravit?
Windows ho rozozna? Existuju take fajne rumunske programy, teraz som zabudol nazov, ale s nimi som dostal data, aj z poskodeneho HDD, aj ked bola formatovana nulta stopa...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 21. Február , 2010, 15:29:04 » |
|
dneska su HDD lacne treba si kupit 2 rovnake a na oba davat to iste ja to robim tak
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yaro
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 21. Február , 2010, 15:45:30 » |
|
Windows ho rozozna? Existuju take fajne rumunske programy, teraz som zabudol nazov, ale s nimi som dostal data, aj z poskodeneho HDD, aj ked bola formatovana nulta stopa...
Nie vobec sa nezobrazi ked ho pripojim (vo windowse).
|
|
« Posledná zmena: 21. Február , 2010, 15:46:02 od Yaro »
|
Zaznamenané
|
Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
|
|
|
temo
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 21. Február , 2010, 15:50:23 » |
|
Nie vobec sa nezobrazi ked ho pripojim (vo windowse).
odnes ho reklamovať,máš na neho záruku.
|
|
|
Zaznamenané
|
LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Yaro
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 21. Február , 2010, 15:58:50 » |
|
odnes ho reklamovať,máš na neho záruku.
To je pravda, ale mne ide teraz hlavne o data. Mal som tam zalohovane proste vsetko.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yaro
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 21. Február , 2010, 16:00:12 » |
|
Ked budes vediet napis nazov, dik.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 21. Február , 2010, 16:01:38 » |
|
keď ho win nerozpozná, žiaden program mu nepomôže
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
temo
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 21. Február , 2010, 16:04:18 » |
|
To je pravda, ale mne ide teraz hlavne o data. Mal som tam zalohovane proste vsetko. A zálohy si samozrejme vymazal že?...myslím z predošlých HDD,takže nemáš nič.Existuju programy na záchranu dát ale kedže ho počítač nevidí tak je to velký problém.Treba ho skúsiť pripojiť na inom compe.Pokial by ho nejaký comp rozoznal hoc aj nesformátovaný tak sa dáta dajú vydolovať bud Get Data BAck aleb inými programčekmi na to určenými
|
|
|
Zaznamenané
|
LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Yaro
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 21. Február , 2010, 16:26:59 » |
|
A zálohy si samozrejme vymazal že?...myslím z predošlých HDD,takže nemáš nič.Existuju programy na záchranu dát ale kedže ho počítač nevidí tak je to velký problém.Treba ho skúsiť pripojiť na inom compe.Pokial by ho nejaký comp rozoznal hoc aj nesformátovaný tak sa dáta dajú vydolovať bud Get Data BAck aleb inými programčekmi na to určenými Vsetky 3 kompy co mam som uz vyskusal Nuz niektore veci som v snahe odlahcit pocitac dal len na tuto jednu zalohu. Aaach jaaaaj, preco by sme sa ucili na cudzich chybach ked sa mozeme na vlastnych, ze?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
matkosafko
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 21. Február , 2010, 16:49:11 » |
|
mne sa odpalil disk ale nie USB a podarilo sa mi to jednym softom zacharnit, tusim ze sa to volalo GETDATA http://www.getdata.com/
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 21. Február , 2010, 19:08:21 » |
|
Mne sa stalo nieco podobne, asi rok som pouzival externy usb disk v sufliku s vlastnym zdrojom a zrazu sa nechcel pripojit, z disku take zvuky akoby sa nevladal roztocit, tak som ho vybral zo suflika, nachvilu dal do ladnicky (pozor na kondenzaciu vodnych par) a pripojil priamo na zdroj (lebo to bol klasicky disk v sufliku tak np, ale neviem ako vyzeraju hotove ext. disky vo vnutri). Nastastie sa mi podarilo vsetko skopcit. Teplota disku bola citit nosom... Mozno zadrene lozisko, neviem.
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 21. Február , 2010, 20:37:54 » |
|
skus linux, ked nerozozna ani ten, tak uz mu niet pomoci ale nie. mas to ako USB? skus skontrolovat v disk management toole, ci ti tam nezobrazuje nejaky neidentifikovany disk drive (ak to mas ako usb), ak hej, tak mu pridel drive letter. ak to mas vo vnturi, tak skus nejaky iny port v kompe. ak nic, tak skus nejake tooly na disk diagnostiku (google)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krig
okukávač
Príspevkov: 1
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 15. Marec , 2010, 15:20:56 » |
|
Nedavno som mal podobny problem. Disk (tiez Toshiba) zrazu prestal fungovat,nenasiel ho windows, tak som tu krabicku otvoril a vo vnutri bol IDE konektor disku vypojeny z dosky. Stacilo ho pripojit a znova fungoval.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|