Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 22:20:02
Strán: 1 ... 3 4 [5] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: pravidla slusneho zaobchadzania s lampami?  (Prečítané 8963 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #60 kedy: 27. September , 2010, 18:21:14 »

Ono nezáleží, či je zos. v triede A alebo B, ide o to, aby sa nevybudil trebárs aj nejakým nechceným rušivým signálom. Niekde som tu už písal, že poistka proti odpáleniu vyjde do 1 €, treba ju do zosíku namontovať a je...
tak tak ,ale ked tam nema ziadnu bednu ,tak ta poistka praskne az ked bude uz neskoro.

V principe ,reproduktor u akehokolvek zosilovaca ,ale hlavne u lampoveho ,by mala byt sucast ampu.Cize odpajat ho je ako keby si vymontovaval daku dôlezitu suciastku.
U trandakovych ampou to nevadi ,ale u lampovych ano.Ja inac na taketo cvicne riesenia " zosik bez bedne" davam na jack zarofku priamo v ampe.cize ked tam neni leprak ,tak jack prepne zosik na tu zarofku a tym padom je zatazeny...ale je to len take domorobo riesenie.
Ale ak ten koncak nevyujivas trvalo,tak z neho vyber koncove lampy a si vysmity :) :) :)
« Posledná zmena: 29. September , 2010, 08:33:50 od brdo prvy » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #61 kedy: 27. September , 2010, 18:23:31 »

cize ked tam neni leprak ,tak jack prepne zosik na tu zarofku a tym padom je zatazeny...ale je to len take domorobo riesenie.

A to ta ziarovka ako dlho vydrzi?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
brdo prvy
miestny štamgast

« Odpoveď #62 kedy: 27. September , 2010, 18:26:17 »

A to ta ziarovka ako dlho vydrzi?
pokal ju nerozbijes  Bavím sa skvele
sak ona nesvieti,lebo do nej nejde ziadny signal,len v urcitom pripade ,keby si sa pomilil a pustis do koncaku signal ,tak zacne svicit a hned ta aj upozorni ,ze robis neco co by si nemal  Nezahrávaj sa
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #63 kedy: 27. September , 2010, 18:35:38 »

zaujimave...nedavno ked som sa na nieco podobne pytal tak mi bolo povedane ze ked je zosilovac na standby tak mozem bednu bez strachu odpojit
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #64 kedy: 27. September , 2010, 18:38:07 »

zaujimave...nedavno ked som sa na nieco podobne pytal tak mi bolo povedane ze ked je zosilovac na standby tak mozem bednu bez strachu odpojit

To robim bezne aj ja.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #65 kedy: 27. September , 2010, 18:53:37 »

vsak OK, o tom neni rec. debata sa medzitym posunula a bavime sa o realne zapnutom koncaku
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #66 kedy: 27. September , 2010, 18:56:07 »

ok teda  Na zdravie!
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #67 kedy: 27. September , 2010, 20:42:16 »

tak tak ,ale ked tam nema ziadnu bednu ,tak ta poistka praskne az ked bude uz neskoro.
Ano,
ale ja som mal na mysli antiparalelné diódy ku koncovým lampám. Tie by mali výstupák a koncové lampy zachrániť.
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast

« Odpoveď #68 kedy: 28. September , 2010, 09:37:47 »

Ano,
ale ja som mal na mysli antiparalelné diódy ku koncovým lampám. Tie by mali výstupák a koncové lampy zachrániť.
To ano ,ale tie stare radia to tam bezne nemavali.Tusim ze len v Ampregoch to byvalo.Marshall bol v tomto smere zaspaty az do 90tych rokov  Bavím sa skvele
Zaznamenané
cembo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 550

« Odpoveď #69 kedy: 28. September , 2010, 15:19:07 »

Ono nezáleží, či je zos. v triede A alebo B, ide o to, aby sa nevybudil trebárs aj nejakým nechceným rušivým signálom. Niekde som tu už písal, že poistka proti odpáleniu vyjde do 1 €, treba ju do zosíku namontovať a je...

V principe ,reproduktor u akehokolvek zosilovaca ,ale hlavne u lampoveho ,by mala byt sucast ampu.Cize odpajat ho je ako keby si vymontovaval daku suciastku.
U trandakovych ampou to nevadi ,ale u lampovych ano.Ja inac na taketo cvicne riesenia zosik bez bedne davam na jack zarofku priamo v ampe.cize ked tam neni leprak ,tak jack prepne zosik na tu zarofku a tym padom je zatazeny...ale je to len take domorobo riesenie.
Ale ak ten koncak nevyujivas trvalo,tak z neho vyber koncove lampy a si vysmity :) :) :)

... takze bez ohladu na to ci je to B-class treba ho vzdy zatazit ...
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #70 kedy: 28. September , 2010, 15:26:14 »

Na triede v akej funguje nezáleží...A trieda B sa nepoužíva .
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.035 sekund, 22 otázok.