Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 18:59:58
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kuře v hodinkách Flamengo  (Prečítané 10669 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #15 kedy: 16. Apríl , 2012, 15:09:17 »

Ten az tak vynikajuci podla mna nie je (ked si porovnam s niektorou zahranicnou produkciou), ale zas treba samozrejme brat do uvahy nase pomery.  :)

no prave toto som chcel porovnat ked uz teda u teba budeme. ale nevadi.
Zaznamenané

o-yep sro
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #16 kedy: 16. Apríl , 2012, 15:11:17 »

Ten az tak vynikajuci podla mna nie je (ked si porovnam s niektorou zahranicnou produkciou), ale zas treba samozrejme brat do uvahy nase pomery.  :)
nuž, mne sa ľúbi moc, znie to priam dokonale  No hanbím sa..
Ale je pravda, že podvedome asi berem do úvahy aj to ako to nahrávanie vyzeralo a čo všetko nebolo
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2012, 15:12:30 od KubBasak » Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #17 kedy: 16. Apríl , 2012, 15:20:31 »

nuž, mne sa ľúbi moc, znie to priam dokonale  No hanbím sa..
Ale je pravda, že podvedome asi berem do úvahy aj to ako to nahrávanie vyzeralo a čo všetko nebolo

Ja mam uchylku na takyto zvuk.

Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #18 kedy: 16. Apríl , 2012, 15:39:07 »

Ja mam uchylku na takyto zvuk.

Des.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #19 kedy: 16. Apríl , 2012, 16:13:50 »

A tu som nasiel taky spomienkovy pokec za akych podmienok to bolo nahrate...vcelku pekne citanie.

http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-serialy/Kure-v-hodinkach-Flamengo-mezi-spiony-a-mikrofony-1~29~kveten~2006/

Fajn citanie, toto je inak fascinujuce na starych albumoch a ich nahravaniach, ze kazdy zneje v podstate inac, viac sa experimentovalo, hralo s detailmi na rozdiel od dnesnych sterilnych digitalnych produkcii. 
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #20 kedy: 16. Apríl , 2012, 16:40:15 »

Fajn citanie, toto je inak fascinujuce na starych albumoch a ich nahravaniach, ze kazdy zneje v podstate inac, viac sa experimentovalo, hralo s detailmi na rozdiel od dnesnych sterilnych digitalnych produkcii. 

Vsetky dnesne, kvazi progove kapely, mi zneju viac metalovo ako rockovo. Chyba mi ta tvrdost, ktora je dnes umelo dosiahnuta vysokoziskovymi zosilovacmi.
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #21 kedy: 16. Apríl , 2012, 18:19:59 »

Vsetky dnesne, kvazi progove kapely, mi zneju viac metalovo ako rockovo. Chyba mi ta tvrdost, ktora je dnes umelo dosiahnuta vysokoziskovymi zosilovacmi.
veď toto, mne tiež chýba akýsi drive v súčasnosti... mám pocit, že muzikanti vidia za slovom tvrdosť iba gain na maxime...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #22 kedy: 16. Apríl , 2012, 18:29:44 »

veď toto, mne tiež chýba akýsi drive v súčasnosti... mám pocit, že muzikanti vidia za slovom tvrdosť iba gain na maxime...

Plus im chyba fantazia, ked pocuvam stale klony klonov dokola... 
Zaznamenané

KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #23 kedy: 16. Apríl , 2012, 18:39:14 »

Plus im chyba fantazia, ked pocuvam stale klony klonov dokola... 
To je pravda, v hudbe mi v súčasnosti všeobecne chýba fantázia, česť výnimkám teda  No hanbím sa..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #24 kedy: 16. Apríl , 2012, 21:22:41 »

Tak som v celku rad ze niesom sam komu sa taketo stariny pacia a ze aj v dnesnej dobe sa okrem mna najdu fandovia stareho podstiveho bigbajzu.
Tutu plotnu som si raz len tak zo zaujmu pozical od jedneho bigbitaka" Kroka " sice bola uz trezoroveho tipu ,cize taky cerny lacny obal a origos prve vydanie som drzal az o par rokov neskôr,no ked som to svacol na glamofor ,tak som neveril vlastnym usiam .V tedy som mal zrovna take obdobie ,ze mi z gramcu jebalo jak vezovym hodzinam a pocuval som de co .
Neviem na ktorej tej platni bola fotka zo studia za tykym nakym pultom ,no az v hentom clanku v muzikuse som sa docital na com to vlastne nahravali...unbelievable
4 stopy a tolko melodickych motivov,to znamena ,ze tie nahrafku museli mat normalny scenar ,ze kde kedy co a skym sa bude naraz nahravat ,ako to ma byt vypomerovane a korekcne upravene ,aby sa to tam zmestilo + nejake for mixi ,no v dnesnej dobe miliontych moznosti undo,strihov a stop az nepochopitelne .
PS: tu v teh druhej kapitole sa o tom aj pise  Bavím sa skvele
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-serialy/Kure-v-hodinkach-Flamengo-mezi-spiony-a-mikrofony-2~07~srpen~2006/

ja to poznam len digitalizovane, cize uz nejaky remaster, ale tiez som bol prekvapeny, ked som si uvedomil co to je za rok. trebars prva Fermata, ktora je o par rokov mladsia zneje oproti tomu ovela srandovnejsie...
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #25 kedy: 17. Apríl , 2012, 07:38:18 »

ja to poznam len digitalizovane, cize uz nejaky remaster, ale tiez som bol prekvapeny, ked som si uvedomil co to je za rok. trebars prva Fermata, ktora je o par rokov mladsia zneje oproti tomu ovela srandovnejsie...
myslis tu Fermatu ,kde je rumunska rapsodia atd ? .... no tak to hra jak s kybla  Bleee  a je to skoda.A urcite to nebolo tocene na nakej 4stopej J37ke.
... mimochodom fcil mam doma C37 a to neni magnetak ,ale traktor  Bavím sa skvele
Na takom stroji sa dalo strihat iba noznicami ,cize kajlavy muzikant si musel secko na 100% nacvicit a az potom isiel nahravat.Fcil si to muzikant pocas nahravania nacvici  Bavím sa skvele

* BRDO_C_37.JPG (319.59 KB, 1200x1600 - prehliadnuté 469 krát.)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #26 kedy: 17. Apríl , 2012, 13:11:10 »

...Fcil si to muzikant pocas nahravania nacvici  Bavím sa skvele

to hej :)
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #27 kedy: 24. Január , 2013, 13:09:15 »

Davam do pozornosti dvie vieci k tejto teme!
K 40catemu vyroci vysla PL plotna
http://www.bontonland.cz/flamengo-kure-v-hodinkach-1/

a  f uteri 16steho Aprila v Babylone bude koncert
http://www.drhorak.sk/?con=1424

Idete negdo ?
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #28 kedy: 24. Január , 2013, 13:21:55 »

presne tak. Vtedy dokazali ludia s ovela obmedzenejsim technickym vybavenim dosiahnut kvalitne nahravky. Lebo museli a chceli. Vedeli si poradit a vymysliet adekvatne nahrady nedostupnych a drahsich vymozenosti...
Trosku filozofie -

V dnesnej dobe digitalnych studii pretrvava snaha priblizit sa analogovemu zvuku. Stale sa pouzivaju rozne lampove srandy, alebo v skromnejsich podmienkach rozne pluginy, ktore akoze simuluju konkretny lampovy kompresor alebo aj pasku.

Cize z isteho pohladu taky stary 4 stopak ma uplne paradny zvuk, kedze tam nedochadza k takej nepeknej limitacii ako na digitalnom mediu. Mozno sa vtedy aj vdaka tomu mixovalo jednoduchsie, ale to uz nemam sajn.
Zaznamenané

KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #29 kedy: 24. Január , 2013, 13:59:51 »

a  f uteri 16steho Aprila v Babylone bude koncert
http://www.drhorak.sk/?con=1424

Idete negdo ?
Ej bisťu, na to si asi našetrím peniaze a vypravím sa do BA  Fuuha zíram
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 22 otázok.