Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 16:38:23
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Výroba Les Paul - Telo Originál Gibson z Ebay  (Prečítané 3696 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Forus
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 89

"Šak punk ne?"

« kedy: 17. Január , 2013, 17:29:05 »

Zdravím,

chcel by som poradiť. Mám vo výhľade v blízkej budúcnosti kúpiť kvalitnú gitaru. Tvar by to mal byť Les Paul. Nakoľko premýšľam kúpiť si gitaru Vintage V100 MRJBM, premýšľal som nad alternatívou a to kúpiť si telo gitary a dopasovať tam svoj hardware. Nakoľko na terajšej Les Paul-e mám kvalitný hardware, mechaniky, robené snímače od p. Šľapáka, premýšľam objednať si telo originál Gibson Les Paul studio z eBay. Kokrétne ide o niečo takéto:

http://www.ebay.com/itm/Gibson-1997-Black-Les-Paul-Studio-Body-Neck-/350687356139?pt=Guitar&hash=item51a69864eb

Poraďte či má cenu investovať do takéhoto niečo, alebo voliť radšej Vintage V100 MRJBM a vymeniť snímače, poprípade ostatné súčiastky podľa toho, na aký kus natrafím? Resp. mám vo výhľade aj gitarky typu ESP LTD EC 401 alebo Schecter Tempest Standard. Čo sa aparátu týka, tak je to Engl Fireball 60 Watt, Harley Benton G212 Vintage.

Štýl : bandzone.cz/rozdiel

Vďaka za vaše pripemienky ...
« Posledná zmena: 17. Január , 2013, 17:39:54 od Forus » Zaznamenané

pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #1 kedy: 17. Január , 2013, 17:33:21 »

Určite to nemá žiaden zmysel... k vydraženej cene si ešte pripočítaj poštovné, a takžiež dph + clo...
Mimo iné, vintage gitary majú úplne použitelný wilkinson hardware ktorý sa s inou šikmookou produkciou nedá anilen porovnať.
Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #2 kedy: 17. Január , 2013, 17:41:50 »

z ebay sa neoplati kupovat, z dovodov v prispevku vyssie.

ak snivas o gibsone tak dospor a kup si gibson, ak ti je jedno aku znacku mas na hlave, tak vintage v100 su pouzitelne gitary aj s povodnym HW. Po bazaroch sa vintage potuluju za celkom fajn ceny.

Ja osobne by som si kupil vintage v100.
Zaznamenané

Forus
náhodný pocestný
**

"Šak punk ne?"

« Odpoveď #3 kedy: 17. Január , 2013, 18:07:30 »

No a kebyže sa chceme baviť o porovnaní gitár Schecter Tempest Standard, LTD EC401 a tou Vintage V100MRJBM čo by si mi odporučil? Nie som začiatočník, ale v podstate som ešte kvalitnú gitaru ešte nevlastnil. Dosť ma odrádza:

Schecter - tenké telo, obávam sa aby to nebolo na úkor toho klasického Les Paul zvuku nakoľko to Les Paul klasický ani nie je, ale zaujal ma tvar.

LTD EC401 - aktívne EMG. Engl Fireball má proste nevyčerpateľný Gain a na štýl hudby čo hrajem nechcem pílovitý zvuk a taktiež tá LTD-čka v porovnaní napr. s Epiphone nemá až taký guľatý, ale zato konkrétnejší zvuk.

Vintage V100MRJBM - tu ma odrádza hlavne cena. Aby to zas nebolo na úkor kvality, na druhej strane ju odporúča 8/10 ľudí.

Ťažko si vybrať. Viete mi poradiť? Vedel by som do toho dať max 600 Eur ...
Zaznamenané

pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 17. Január , 2013, 18:25:12 »

Si si istý že vieš čo chceš? :-) hodil si sem totiž tri rozdielne gitary... Ak chceš "zvuk LP", tak ani schecter a ani LTD ti ho takpovediac nedajú.
Napíš nám čo hráš, do čoho hráš, a čo od gitary očakávaš. za 600€ sa už z druhej ruky dá zohnať fajn gitara
« Posledná zmena: 17. Január , 2013, 18:26:00 od pelko » Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #5 kedy: 17. Január , 2013, 18:32:58 »

ako na fore uz raz hyenik pisal, Vintage V100 je kopia les paulu pro chude :) schectera/LTD EC401 su na modernu tvrdu muziku.
Zaznamenané

kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #6 kedy: 17. Január , 2013, 18:37:58 »

Kokos, blaznis? Ved u nas su dlhodobo najnizsie ceny nastrojov, akykolvek dovoz je zbytocnost. Studio kupis aj za 5 kil.
Zaznamenané
Forus
náhodný pocestný
**

"Šak punk ne?"

« Odpoveď #7 kedy: 17. Január , 2013, 18:38:16 »

Čo sa aparátu týka, tak je to Engl Fireball 60 Watt, Harley Benton G212 Vintage.

Toto že som sem hodil tri rozdielne gitary. Mne osobne ide o čo najkvalitneší stroj z dobré prachy, aby to aj nejaký ten rok vydržalo ...

LTD EC401 má kamoš, hrá na tom podobný štýl, veľmi si pochvaľuje. So Schecterom som sa stretol na koncerte Zoči Voči no akurát s Vintage som to šťastie ešte nemal ...
Zaznamenané

pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 17. Január , 2013, 18:45:13 »

Vintage by som riešil ako gitaru dajme tomu 250€, v tejto cenovej kategórii nemá čo robiť...
Za tvoju +/- by som kúpil daky gibson SG standard, popripade dačo taketo   http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,94809.0.html  (neviem či to uvidíš, inzercia je vidieť od určitého počtu príspevkov)
A budeš vysmiaty. Ten schecter a LTD sú také one trick pony
« Posledná zmena: 17. Január , 2013, 18:48:02 od pelko » Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #9 kedy: 17. Január , 2013, 18:46:06 »

Čo sa aparátu týka, tak je to Engl Fireball 60 Watt, Harley Benton G212 Vintage.

Toto že som sem hodil tri rozdielne gitary. Mne osobne ide o čo najkvalitneší stroj z dobré prachy, aby to aj nejaký ten rok vydržalo ...

LTD EC401 má kamoš, hrá na tom podobný štýl, veľmi si pochvaľuje. So Schecterom som sa stretol na koncerte Zoči Voči no akurát s Vintage som to šťastie ešte nemal ...

rok nie je v nastroji, ale v rukach. ak chces tak este aj v aparate. na singlovych tele ti spravim taky rok, ze mozes cely schechter hodit do kosa  Na zdravie!
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #10 kedy: 17. Január , 2013, 18:50:42 »

rok nie je v nastroji, ale v rukach. ak chces tak este aj v aparate. na singlovych tele ti spravim taky rok, ze mozes cely schechter hodit do kosa  Na zdravie!
ale na schlektere s rozopinatelnymi snimacmi spravis aj priestupny rok  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Forus
náhodný pocestný
**

"Šak punk ne?"

« Odpoveď #11 kedy: 17. Január , 2013, 18:54:24 »

Pravdupovediac, pozeral som aj po Exploreroch, no 700 Eur je už dosť. Toľko až do gitary nechcem vraziť. Ono mne ani nejde o to ako tá gitara vyzerá. Ako som písal, mne ide skôr o guľatý klasický Les Paul tón, preto som tam hodil hlavne les pauly ...
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #12 kedy: 17. Január , 2013, 18:58:59 »

vsak povedz aky je tvoj limit a daco sa urcite najde...  Na zdravie!
Zaznamenané
Forus
náhodný pocestný
**

"Šak punk ne?"

« Odpoveď #13 kedy: 17. Január , 2013, 19:05:25 »

No písal som že od 500 do 600 Eur maximum ... ako už mi padla do oka aj tá Explorera ale kurnik 700 je veľa, to už určite nie ... preto som sa rozhodoval medzi Vintage V100 lebo vlastne mi to vyšlo z toho tak, že v tej cenovej kategórií povedzme do 500 Eur asi ani nemá, jedine že dakto dá nejaký Gibson pod 500 Eur čo sa stalo mám pocit asi len pár krát na SK/CZ bazároch. Nvm, fakt chcem kvalitnú gitarku, nie dajaký šmejd čo ma omrzí ako teraz moja PSD Les Paul. Síce nehrá zle, ale nie je to ono. Chcem už niečo, s čím budem hodnú chvíľu spokojný. Nemusí to stáť rovno 600 Eur. Ak bude niečo aj lacnejšie a kvalitné tak by som porozmýšľal ... Pokukoval som aj po Greco Les Paul od ruky atď, no proste mňa treba dokopať k tomu, aby som si vybral správne ...
Zaznamenané

BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #14 kedy: 17. Január , 2013, 19:36:16 »

Fú, toto bude ešte bolieť.
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.049 sekund, 22 otázok.