Ted
náhodný pocestný
Príspevkov: 132
|
|
« kedy: 01. Jún , 2014, 20:38:37 » |
|
vie niekto ako bojovat proti vysokemu dohmatu na spanielke?? Strunu E mam na siedmom prazci vo vyske 0.5cm.Neviem ci to je naschval ci ja som ju dodzubal alebo ci je uz stara... dik
|
|
|
Zaznamenané
|
Epiphone Pro - 1 VS
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 01. Jún , 2014, 20:42:56 » |
|
to je takto tazko nadialku. aka je to presne spanielka ? na ake struny je urcena ? ake struny si tam daval ? ma vyztuz v krku ? mozno si ju dodzubal, mozno je stara, mozno sa da dostelovat, mozno sa neda...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ted
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 01. Jún , 2014, 20:46:54 » |
|
to je takto tazko nadialku. aka je to presne spanielka ? na ake struny je urcena ? ake struny si tam daval ? ma vyztuz v krku ? mozno si ju dodzubal, mozno je stara, mozno sa da dostelovat, mozno sa neda...
je to asi 30 gitara robena na kovove struny.kovove struny na nej mam (sirius) ale znacka aka to je tak to netusim ani na hlave neni napis ani stitok neni neviem... som ju zdedil po ocovi a ani on nevie co to je zac
|
|
|
Zaznamenané
|
Epiphone Pro - 1 VS
|
|
|
Vratko
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 02. Jún , 2014, 11:33:55 » |
|
Znizit strunnik, dospanovat vystuhu krku, skontrolovat nulty prazec, co viac pre dohmat? Asi nic, ked to ma 30 rokov myslim ze pomoze nejaka pec na drevo jedine.
|
|
|
Zaznamenané
|
hm... :-D
|
|
|
crespi
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 02. Jún , 2014, 12:07:49 » |
|
Ak je to klasicka socikovska spanielka, tu uz nizsie nedas. Na spanielku je inac dohmat 0,5 cm v pohode.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 02. Jún , 2014, 12:10:01 » |
|
presne tak 0.5 cm mi pride uplne normalny dohmat..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ted
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 02. Jún , 2014, 12:55:06 » |
|
hm.ok tak ked nepojde nizsie tak nic no.ale ajtak dik
|
|
« Posledná zmena: 02. Jún , 2014, 14:46:21 od Ted »
|
Zaznamenané
|
Epiphone Pro - 1 VS
|
|
|
Dugerr
náhodný pocestný
Príspevkov: 143
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 13. Jún , 2014, 20:04:46 » |
|
Znizit strunnik, dospanovat vystuhu krku, skontrolovat nulty prazec, co viac pre dohmat? Asi nic, ked to ma 30 rokov myslim ze pomoze nejaka pec na drevo jedine.
:D ja som vieš čo spravil raz ? ale to bolo davno... na kobylke na jumbo akustike som mal taky pasik o ktory sa opierali struny ktory bol vymenitelny a chcel som nižši dohmať tak som vypiloval do toho take priehlbinky ako na nultaku este večie... bol som rad že ma nižši dohmať ale všetko za 12 stkou už bolo totalne mimo a tam sa dalo hrať za 12 v pohode...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Vratko
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 15. Jún , 2014, 19:06:05 » |
|
Ked robis novy strunnik ( to je to, kde sedia struny v drazkach v kobylke) vysku nastavuješ tak, že zbrusuješ zo spodnej strany, nevypiluješ hlbsie drazky :-D moja skusenost, dohmat riesim najcastejsie na akusticke spanovanim krku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
faki
náhodný pocestný
Príspevkov: 83
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 16. Jún , 2014, 07:21:32 » |
|
Presne tak, strunník brúsiť jedine zospodu a nie zvrchu drážky ala Pat a Mat :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dugerr
náhodný pocestný
Príspevkov: 143
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 17. Jún , 2014, 23:53:54 » |
|
Ked robis novy strunnik ( to je to, kde sedia struny v drazkach v kobylke) vysku nastavuješ tak, že zbrusuješ zo spodnej strany, nevypiluješ hlbsie drazky :-D moja skusenost, dohmat riesim najcastejsie na akusticke spanovanim krku.
no teraz to už viem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ted
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 20. Jún , 2014, 09:28:00 » |
|
ja som si vyrobil vlastnu vlozku do kobylky (vyrezal som z dreva :D) plus som s pilnim listom co je do pilky na zelezo znizil drazky na nultom :D na hornej strune E som spravil az velmi nizko a struna suchala o prazec :D ale podlozil som to s papierom a znie to dobre :D
|
|
|
Zaznamenané
|
Epiphone Pro - 1 VS
|
|
|
Vratko
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 22. Jún , 2014, 19:51:22 » |
|
zaujímavé praktiky, hlavne ten pilovy list na zelezo :-D to mas potom drazky celkom siroke, ake drevo? Ako možno ešte eben si viem predstaviť, ale vačšinou z kosti sa robia
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ted
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 24. Jún , 2014, 20:25:45 » |
|
zaujímavé praktiky, hlavne ten pilovy list na zelezo :-D to mas potom drazky celkom siroke, ake drevo? Ako možno ešte eben si viem predstaviť, ale vačšinou z kosti sa robia
teraz neviem ci myslis kobilku,vlozku,nultak.. kobyla je palisander a ta vlozka ktoru som vyrezal z pomerne tvrdeho dreva..mal som doma dajake stare stolicky ktore mi zavadzali tak som ich rozobral a z toho som to vyrezal :-D ale hraje dobre a aj dohmat je dobry..
|
|
|
Zaznamenané
|
Epiphone Pro - 1 VS
|
|
|
|