Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Jeff Beck

Started by rastis, 15. Jún , 2005, 23:08:36

rastis

Je to gitarista, ktoreho spominam pomerne casto, ale nepomozem si, ked ho mam tak rad :) http://www.rastopeteraj.sk/jeff_beck/jeff.avi"">VIDEO 82MB. Je to pomala skladba z albumu Blow by Blow myslim, ze z roku 1975. Koncert je asi z roku 1985 a hra na nom aj Steve Lukather, Carlos Santana a Jan Hammer. V poslednej dobe sa tu viacej bavievame o lampovych aparatoch a zvuku. Prave Jeff Beck a specialne v tejto skladbe je pre mna unikatny. Omlateny Fender Telecaster, hra obcas brnkatkom, obcas prstami, ""stack"" z komb Fender Twin Reverb + nejaky neviem aky skreslovac... Toto je u mna vysoka skola prace so zvukom aparatu, so zvukom gitary, s potenciometrami na gitare...

Darthez

jeff beck je frajer :) videl som jehogitarovu skolu :) ikovny Rasto: hral v nejakej skupine? alebo robil stale len solove projekty? ako to je? diky :) :hairy
BOOGIESOUND

za rock  ]:-> a za gemer  :drink:

iMbUS

on je nejaky solovy gitarista? To je ten Beck co mu bezal asi pred 10 rokmi klip na MTV taka akustika hrala cely cas a taky zrnity klip to bol skradey. jasnee Loser sa volala ta skladba. ...."im looser bejbe, so i dont to kill me" :)
Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212

rastis

QuoteOriginally posted by iMbUS ...To je ten Beck co mu bezal asi pred 10 rokmi klip na MTV ...
veru nie, mrkni video

proghopik

QuoteOriginally posted by iMbUS on je nejaky solovy gitarista? To je ten Beck co mu bezal asi pred 10 rokmi klip na MTV taka akustika hrala cely cas a taky zrnity klip to bol skradey. jasnee Loser sa volala ta skladba. ....""im looser bejbe, so i dont to kill me"" :)
Chlape hanba Ti! Musis sa dovzdelat trochu! :) Tento Beck hral ked sme my este zdaleka neboli na svete. Zacinal uz v 64 alebo 65 v Yardbirds, liahni dobrych gitaristov. Najlepsie veci nahral podla mna zaciatkom 70tych rokov. Hlavne albumy ako Beck - Ola, Beck, Bogert, Appice atd. -- to su rockove klasiky.
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci

rastis

QuoteOriginally posted by Progrocker...Najlepsie veci nahral podla mna zaciatkom 70tych rokov. Hlavne albumy ako Beck - Ola, Beck, Bogert, Appice atd. -- to su rockove klasiky...[/b]
Cely zivot nahrava vynikajuce dosky, vzdy aktualne tomu, ako sa robi muzika v danom obdobi. V sucasnosti robi tvrde blues rockove veci mixovane elektronikou (odkial asi cerpal Satriani namet na Engines of Creation :) ), zabiehajuce obcas az k Hip-hopu a povazujem to za jeden z jeho mnohych muzikantskych vrcholov. A to ma chalan pomaly 60-ku na krku :)...

iMbUS

no pekne, aspon som ho uz videl ze nieco vie zahrat. Mne sa ta vec pacila. Nemas nejake ine videa, napriklad jam lukather/santana/beck ? :)
Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212

joe_yaanosheeck

ma velmi pekny zvuk podla mna

MaTeS

Technika, feeling, progresivita... jednoducho Jeff Beck ..
je asi najmenej známy gitarista ktorý sa popri Page-ovi a Clapton-ovi predstavil v Yardbirds..
jeho sólové albumy sú doslova prevratné..
ako na vás pôsobí tento pán Gitarista?
FALLGRAPP

yngwinier

Ináč najvymakanejší z gitaristov 60-tych rokov. Technicky a aj feelingovo najlepší. Raz som čítal taký dlhý rozhovor s Garym Mooreom a ten to vysvetlil asi tak, že Jimmy Page je gitarista, ktorého zmaže hocikto, ale na rozdiel od ostatných písal výborné skladby. Tiež vyzdvihol Becka ako jednoznačne najlepšieho z trojice Clapton, Page, Beck. Pravdepodobne oveža zručnejší vo vymýšžaní rôznych fínt, ktoré potom Hendrix okopčil a predvádzal:) Ozaj vežmi nedocenený gitarista. Bohužiaž.

rastis

Preco by bol nedoceneny ? Ako vzor ho uvadzaju vsetci, hostoval vselikde, solove platne sa mu predavaju tak dobre, ze mu to staci na zbieranie sportovych veteranov a chovanie maciek v dome na samote :).

Page je znamejsi vdaka LZ, co je uplne ina kategoria ako gitarove solove albumy (ovela uzsi okruh posluchacov). A Clapton je dnes masovka z MTV a tiez nikdy nerobil gitarove albumy.

MaTeS

no vies povie sa Page..a kazdemu pride na um Led Zeppeli
povie sa Clapton..a niektorym sa vybaví Cream prípadne unplugged
ale ked sa povie Beck?
..Claptona a Page-a poznajú šetci.... len Jeffa málokto...a nemyslím si že by bol o niečo horší..
FALLGRAPP

rastis

Nikdy sa mi moc nepozdavali veci, ktore poznaju \"vsetci\" :)

rastis

mates napísal:
Quote...a nemyslím si že by bol o niečo horší...

Je z nich jednoznacne najlepsi - technicky, invencne... Je najuniverzalnejsi, ma najsirsi hudobny zaber. Poznam komplet jeho tvorbu a prave preto si to dovolim o nom tvrdit.

MaTeS

jeho asi najvacsou devízou je ze nemal nikdy ziaden \"HIT\"
teda aspon o nom newiem..
aj mňa bere z tej Yardbirds trojky najsamvjacej..:)
ale najvjac ma prekvapuje jak stale drzi krok..
az neuveritelne ze hra uz 40 rokov a stale je \"IN\"
FALLGRAPP