Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

absolutny sluch

Started by sivko, 19. Júl , 2006, 20:53:30

styrioci

Quote from: Branko on 09. Júl , 2009, 18:34:36
:) Skus precitat vety predtym. :)
"Ja ked davam nove struny, tak narokom neladim podla ladicky, lebo si pamatam, ako znie ton E. Potom samozrejme spravim kontrolu a sedi to."
ja som narazal na tu vetu, ktora nasledovala potom a midlo sa toho chytil :)
Quote from: BrankoStalo sa mi vela krat, ze som sa trafil.
:)

kominak

Quote from: m4jo on 09. Júl , 2009, 15:25:49
objavil som audio kurz na absolutny sluch:
David Lucas Burge - The Perfect Pitch Ear Training SuperCourse
http://www.amazon.com/Perfect-Pitch-Ear-Training-SuperCourse/dp/0942542908/ref=cm_cr_pr_product_top

recenzie su na to aj dobre aj zle, tak neviem..za pokus to snad stoji :)
v kazdom pripade ma ten kurz naucit identifikovat mena tonov na zaklade ich "farby" a nie na zaklade ich absolutnej vysky...

toto som si kupil, ale po pol roku cvicenia este stale nemam absolutny sluch :)
je pravda, ze som necvicil kazdy den, tak ako treba. A je aj pravda, ze sluch sa mi za ten pol rok zlepsil asi tak 100x. Rano viem trafit Dcko a Acko na gitare z luftu (zaspievam ton a presne tam je), ale ak pocujem tony, tak ich este neviem identifikovat. Ovela viac si viem uzivat hudbu - pocujem veci, co som predtym nepocul, je to zaujimavejsie. Urcite sa oplati tomu venovat usilie. Dobry je aj jeho Relative Pitch Course - intervaly, akordy, stupnice. to je podla mna povinne studium pre kazdeho seriozneho muzikanta.

kaolko

Quote from: kominak on 08. Marec , 2010, 10:53:22
toto som si kupil, ale po pol roku cvicenia este stale nemam absolutny sluch :)
je pravda, ze som necvicil kazdy den, tak ako treba. A je aj pravda, ze sluch sa mi za ten pol rok zlepsil asi tak 100x. Rano viem trafit Dcko a Acko na gitare z luftu (zaspievam ton a presne tam je), ale ak pocujem tony, tak ich este neviem identifikovat. Ovela viac si viem uzivat hudbu - pocujem veci, co som predtym nepocul, je to zaujimavejsie. Urcite sa oplati tomu venovat usilie. Dobry je aj jeho Relative Pitch Course - intervaly, akordy, stupnice. to je podla mna povinne studium pre kazdeho seriozneho muzikanta.

toto viem aj ja triafat a ani som to netrenoval oebali ta o peniaze  ;D ;D ;D ;D ;D ale ak bude treba pouzijem ta ako ladicku na koncerte len si musis zobrat do ruky dve baterky a budes mi spod stageu svietit ci som b alebo #  .. vopred dakujem