Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Reactive loadbox

Started by Branko, 15. Január , 2018, 18:45:34

styrioci

Quote from: Zvukár Andrej on 15. Január , 2018, 23:50:24
Asi som sa zle vyjadril, mal som na mysli toto:
neni to len o basoch...aj korekcie na ampe zacnu zaberat tak ako maju...hlavne spatna vazba - presence (depth ak ma zosik)

Aj pod rukou sa to ozajskejsie sprava ako len s resistive load

Zvukár Andrej

Quote from: styrioci on 16. Január , 2018, 00:25:15
neni to len o basoch...aj korekcie na ampe zacnu zaberat tak ako maju...
Korekcie nemôžu mať nič spoločné so záťažou zosíku.

hlavne spatna vazba - presence (depth ak ma zosik)
To, koľko tých basov sa pridá závisí od výstupnej impedancie a tá súvisí so spätnou väzbou. Tam môže nastať ovplyvňovanie, ale iba čo sa týka toho množstva pridaných basov.

Toto sú ti vágne veci, ktoré môžeš úplne ináč posudzovať o deň neskôr v tej istej skúšobni...

Branko

neni to len o basoch...aj korekcie na ampe zacnu zaberat tak ako maju...hlavne spatna vazba - presence (depth ak ma zosik)

Tak. Korekcie reaguju uplne rovnako jak cez riadny cab. Mne slo len o ten pocit, ktory tam je uplne 1:1 a to ma tesi brutalne najvaaaac.

Btw, ak mate nejake impulzy, tak mozme poshareovat.  :drink:

kaolko

Quote from: Branko on 16. Január , 2018, 16:41:29
Tak. Korekcie reaguju uplne rovnako jak cez riadny cab. Mne slo len o ten pocit, ktory tam je uplne 1:1 a to ma tesi brutalne najvaaaac.

Btw, ak mate nejake impulzy, tak mozme poshareovat.  :drink:

som si kupoval dake platene high end ked chces mozem ti poslat. pozrem kde to je :)

styrioci

Quote from: Zvukár Andrej on 16. Január , 2018, 16:41:13
Korekcie nemôžu mať nič spoločné so záťažou zosíku.
To, koľko tých basov sa pridá závisí od výstupnej impedancie a tá súvisí so spätnou väzbou. Tam môže nastať ovplyvňovanie, ale iba čo sa týka toho množstva pridaných basov.
Toto sú ti vágne veci, ktoré môžeš úplne ináč posudzovať o deň neskôr v tej istej skúšobni...
vyskusaj, uvidis..ja to oskusane mam  :whistle:

Branko

Som uz hluchy po x impulzoch... ako sa vam pozdava toto? Je to to iste, co v prvej ukazke, ale komplet ine impulzy.

Paloamp

Mne osobne sa viac páči tá prvá ukážka je taká hutnejšia a čistejšia.
Rozdiel tam je poriadny.
S tej ukážky vidno že strašne veľa závisí od použitia typu a kvality impulzu pri rovnakom hardware.
Je to alchýmia vyselektovať a nájsť si nejaké použiteľné impulzy z nespočetného množstva.
Tiež som to skúšal je to na dlho.

rastis

to sa blbo porovnava, prva ukazka posobi lepsie, lebo je to s dalsimi nastrojmi, druha sama vyzera blbsie, ale v kontexte to moze vyzerat inac.

Zvukár Andrej

Quote from: Branko on 17. Január , 2018, 23:25:33
Je to to iste, co v prvej ukazke, ale komplet ine impulzy.
Daj prosím ťa to isté, ale polovicu s vypnutou cievkou, chceme ten rozdiel počuť.

Branko

Quote from: Paloamp on 18. Január , 2018, 07:46:10
Mne osobne sa viac páči tá prvá ukážka je taká hutnejšia a čistejšia.
Rozdiel tam je poriadny.
S tej ukážky vidno že strašne veľa závisí od použitia typu a kvality impulzu pri rovnakom hardware.
Je to alchýmia vyselektovať a nájsť si nejaké použiteľné impulzy z nespočetného množstva.
Tiež som to skúšal je to na dlho.
Tak silno, ako ma bavi celkovo tato "technologia", takisto ma bavi aj hranie sa s impulzmi, kde si mozem vyberat do uz nahratej stopy a nemusim nic prehravat a pamatat si ako bol mikrak a pod. Mam z toho obrovsku radost, skutocne sa tomu nevyrovna ziadna novodoba digitalna sranda.

Momentalne rozmyslam, zeby som chodil hravat/nahravat len s hlavou, Axe (na IRka a efekty cez 4cable method) a tym RLB.

Quote from: rastis on 18. Január , 2018, 10:44:56
to sa blbo porovnava, prva ukazka posobi lepsie, lebo je to s dalsimi nastrojmi, druha sama vyzera blbsie, ale v kontexte to moze vyzerat inac.
Hej, rozumiem. V kontexte/mixe hraje viac vyskovejsie a viac razi prave ta druha. Ale tak... je to len rozpanovana gitara a bicie... Musim si kupit basu na tieto demaciky.  :drink:

Quote from: Zvukár Andrej on 18. Január , 2018, 11:36:26
Daj prosím ťa to isté, ale polovicu s vypnutou cievkou, chceme ten rozdiel počuť.
Mozem, ale je to velky rozdiel, tupsi zvuk, horsie sa na to hra.

Branko

Nech sa paci.

brdo prvy

... ta prva ukazka je cez odpor ?

frakos

No ak myslíš prvú časť tejto poslednej ukážky tak zrejme nie. Tá prvá časť bude reactive a tá druhá iba cez odpory. Samozrejme to cítiť parádne aj pod rukami. A fakticky je to fasa vec, že hocijakú hlavu, čo ja viem, napr aj hajvota vytavíš, pripojíš k PC a napr. na sluchátka, a nikoho nerušíš ....

Branko

Prva polovica je LRB, druha je odpor.

KOV

Z tej ukážky sa mi páči viac ten druhý zvuk. Zneje prirodzenejšie pre moje ucho.