Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Reactive loadbox

Started by Branko, 15. Január , 2018, 18:45:34

proghopik

Ale ved ja cely cas len reagujem na Andrejove slova o tom rovnakom chovani lampy a trandaku pri cistom zvuku. A v tomto pripade je na to ten Hajvot vhodny, kedze spomedzi lampacov ma prave najneutralnejsi cisty zvuk s velkym headroomom (takisto aj ta bedna s Fane).

To je cele, ja nepopieram vyznam testu s tymi krabickami, ved to konieckoncov mozeme s nejakou skusit, uz ked tam budeme.
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci

rastis

Quote from: proghopik on 23. Január , 2018, 12:08:06... A v tomto pripade je na to ten Hajvot vhodny, kedze spomedzi lampacov ma prave najneutralnejsi cisty zvuk s velkym headroomom ...

to, ze si ho schopny uchom rozoznat v nahravke od inych aparatov svedci o tom, ze je vsetko ine, len nie neutralny.

proghopik

Quote from: rastis on 23. Január , 2018, 12:17:03
to, ze si ho schopny uchom rozoznat v nahravke od inych aparatov svedci o tom, ze je vsetko ine, len nie neutralny.

Podla tohto to potom nie je ziadny lampac. :)

Rozoznat z nahravok sa predsa casto daju rozne lampace, tranzistory tazsie, kedze ich je nahravkach pomerne malo. :)

Plexinu od Fendra Twin tiez aj z nahravky lahko rozoznas, rovnako ako Vox AC30 od JTM45.

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci

Branko

Vy tu furt riesite farby aparatov. Jasne, ze x aparatov hra rozdielne a napriek tomu aj tak cca rovnako.  ;D Toto mna malokedy zaujimalo.

Co mna najviac na tom teste zaujima je samotny pocit z hry a to, ako viem preniest feeling cez ten amp. Praca so stiahnutym potakom, spravanie sa s krabicami, atd...

Porovnavacka ampov je zbytocna podla mna, rozdiel bude a kvoli tomu sa mi nechce trepat do hluku.  8)

Ci nie o to ide?

proghopik

Chapem co myslis, to su skor rozdiely v tom, ako sa to opisuje. Feeling moze znamenat rozdiel v dynamike, detailnosti, udernosti, dozvuku bla bla... Iny to nazve zvuk, farba atd atd.

kaolko

ja by som hlavne prisahal ze kazdy lampovy amp co som kedy mal hra/hral kazdy den inak ;)

styrioci

Quote from: kaolko on 23. Január , 2018, 13:59:48
ja by som hlavne prisahal ze kazdy lampovy amp co som kedy mal hra/hral kazdy den inak ;)
ja mam dni ked aj ta ista simulacia

Branko

Quote from: styrioci on 23. Január , 2018, 14:05:34
ja mam dni ked aj ta ista simulacia
Ja mam dni, ked aj ta ista stimulacia. ;D

Zvukár Andrej

Quote from: Branko on 23. Január , 2018, 12:29:20
...Porovnavacka ampov je zbytocna podla mna, rozdiel bude a kvoli tomu sa mi nechce trepat do hluku.  8)

Ci nie o to ide?
Prosím ťa príď tam!
Chceme predsa všetci vedieť v čom (a či) je ten rozdiel. Potrebujem, aby ste mi povedali v čom to je, aby sme túto jalovú dišputu mohli ukončiť.

A ak tam ten rozdiel bude, tak sa pokúsim ho eliminovať v tranzistoráku č. 2.

cembo

Nemate tu niekto skusenosti s Boss Waza Tube Amp Expander ? Doteraz som pouzival pasivny Palmer PDI-03 a stary Edirol USB convertor ale obcas som usel domiesat nejake cab impulzy priamo v Cubase aby to znelo zhruba tak ako chcem. Ten Palmer je decentny a da velmi dobry zvuk, nestazujem si, ale myslim ze je cas ist s dobou. Rozmyslal som nad UA OX ale je prilis drahy a nema digital USB vystup takze dalsie prachy by museli ist na nejaky Focusrite. Druha lacnejsia cesta by bolo Torpedo CAB M spolu s tym Palmerom. Cital som recenzie na ten Boss Waza TAE a dost to ludia chvalia.

styrioci

Torpedo Captor X - mas reactive load + stereo cab simulaciu (vlastne Two notes boxy alebo IR) + reverb, eq, enhancer a twin tracker (simulacia double tracking gitary)

Cab M - je tiez fajn - mam a som spoko

cembo

Quote from: styrioci on 02. Marec , 2020, 10:46:18
Torpedo Captor X - mas reactive load + stereo cab simulaciu (vlastne Two notes boxy alebo IR) + reverb, eq, enhancer a twin tracker (simulacia double tracking gitary)

Cab M - je tiez fajn - mam a som spoko

tiez som nad tym rozmyslal ale nema digital audio usb out