Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 14:25:05
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ake drevo na Telo gitary?  (Prečítané 31927 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 11. November , 2006, 13:40:46 »

izi napísal:
Citácia
...Na druhej strane je pravda, ze su tu pouzite este ine materiali, ktore ovplyvnuju zvuk...

...vsak ano Žmurk . Nejaky dalsi prikald ? :)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #16 kedy: 11. November , 2006, 17:38:34 »

myslim, ze parker je dost taka exotika (aspon pre mna) ale ked sa pozrieme na drvivu vacsinu serioviek na trhu tak je to v hojnej miere jelsa, javor, mahagon, jasen, lipa.. Popiskujem si
Zaznamenané
hate_me
pravidelný návštevník
Príspevkov: 590

« Odpoveď #17 kedy: 12. August , 2008, 16:52:32 »

myslim, ze parker je dost taka exotika (aspon pre mna) ale ked sa pozrieme na drvivu vacsinu serioviek na trhu tak je to v hojnej miere jelsa, javor, mahagon, jasen, lipa.. Popiskujem si
a co vravite na morusu? momentalne rozmyslam nad kupou staru od kata a ta gitara ma telo prave z moruse a krk z javora...kamos mi hovoril, ze to neni prave najlepsie drevo pre gitaru, no dr.karpathorky cosi pisal k tej gitare ze zvuk ma fajn, tak mam mensiu dilemu...
Zaznamenané

... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #18 kedy: 12. August , 2008, 17:05:59 »

dolezitejsie je myslim si ako ta gitara hra a ne z akeho je dreva:)
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
hate_me
pravidelný návštevník

« Odpoveď #19 kedy: 12. August , 2008, 19:04:50 »

samozrejme, ale drevo na to ma velky vlpyv :drink:samozrejme ze najlepsie je prist a vyskusat si ju, no ale ja budem musiet cestovat 3 hodiny vlakom a mozno nakoniec zistim ze ten zvuk sa mi vobec nepaci, chapes?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #20 kedy: 13. August , 2008, 09:32:41 »

samozrejme, ale drevo na to ma velky vlpyv :drink:samozrejme ze najlepsie je prist a vyskusat si ju, no ale ja budem musiet cestovat 3 hodiny vlakom a mozno nakoniec zistim ze ten zvuk sa mi vobec nepaci, chapes?

ja by som to bral takto. Kato uz nejake gitary vyrobil (jednu som aj drzal chvilku v ruke), tak asi nebude uplny koko*t. a Majo Fero uz na nejake jeho gitary tiez hral, takisto na kopec inych, tak tiez nebude asi uplny koko*t. takze:

...no ale ja budem musiet cestovat 3 hodiny vlakom a mozno nakoniec zistim ze ten zvuk sa mi vobec nepaci...

chces gitaru, ci nie ? ci strach z 3 hodinoveho cestovania je vacsi ?  Žmurk kedy sa Ti naposledy vobec nepacil zvuk gitary, z coho bola, cim bola osadena a cez co si hral ?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #21 kedy: 13. August , 2008, 12:28:21 »

suhlas, tam o zvuk ani tak nejde, to skor pri akustike. ale tu ide o to, ako sa ten nastroj drzi a ako sa nan hra - ale kato je uz nejaky vyrobca, tak to hadam ma zmaknute Žmurk
Zaznamenané

hate_me
pravidelný návštevník

« Odpoveď #22 kedy: 13. August , 2008, 14:03:15 »

ja by som to bral takto. Kato uz nejake gitary vyrobil (jednu som aj drzal chvilku v ruke), tak asi nebude uplny koko*t. a Majo Fero uz na nejake jeho gitary tiez hral, takisto na kopec inych, tak tiez nebude asi uplny koko*t. takze:

chces gitaru, ci nie ? ci strach z 3 hodinoveho cestovania je vacsi ?  Žmurk kedy sa Ti naposledy vobec nepacil zvuk gitary, z coho bola, cim bola osadena a cez co si hral ?
1. samozrejme, ja kata beriem ako profika, aj pitu a joe maju jeho gitary, cize  Zdravíčko ja len ze kazde drevo ma iny charakter zvuku a teda hodi sa na iny styl, teda aspon ja si to tak myslim, mozem sa samozrejme mylit. skor ma ale zaujimaju vase skusenosti s tou kombinaciou ktoru som opisal  Žmurk na co sa moze hodit a tak. (ja chcem gitaru na tvrdu hudbu, deathmetal asi nie, nemam s kym hrat, ale taky rock by mohol byt :) podladujem o pol tona, mozno o ton podladim)..
2. gitaru samozrejme chcem, preto ma zaujima nazor skusenejsich. len tak mimochodom, ten strat je fakt nadherny! dufam ze tak ako sa mi paci jeho vzhlad sa mi bude pacit aj to ako hra  :)
3. naposledy? hm...tak mesiac a pol dozadu, ked som bol este na slovensku a mal v ruke moj squier...nic v zlom ale je to veslo so strunami na sebe...2xsc od vyroby, pri kobylke miniHB od slapaka...a zapojene do kamosovho ibanez komba...nic moc zvuk ale aj ked som ju mal v lampe ineho kamosa, tak ma ten zvuk zrovna neohuril  Pomoooc! nebol uplne zly ale...

inac s tym cestovanim ... 3 hodiny su nic, teraz pojdem 2 dni busom domov, uz sa tesim  Smútim
« Posledná zmena: 13. August , 2008, 14:08:28 od hate_me » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #23 kedy: 13. August , 2008, 15:04:46 »

ja len ze kazde drevo ma iny charakter zvuku
ano
a teda hodi sa na iny styl
nie
Zaznamenané
hate_me
pravidelný návštevník

« Odpoveď #24 kedy: 13. August , 2008, 15:31:03 »

anonie
aha  :) takze som sa mylil. cize kludne mozem tu katovu gitaru pouzit aj na deathmetal? teda po vymene snimacov za hb...?
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #25 kedy: 13. August , 2008, 15:35:42 »

aha  :) takze som sa mylil. cize kludne mozem tu katovu gitaru pouzit aj na deathmetal? teda po vymene snimacov za hb...?
ano... zvuk je vysostne individualna zalezitost a kludne mozu dvaja rozni muzikanti pouzit jednu a tu istu gitaru na diametralne odlisnu muziku z prosteho dovodu. lebo im to tak bude vyhovovat.
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #26 kedy: 13. August , 2008, 15:44:33 »

ano... zvuk je vysostne individualna zalezitost a kludne mozu dvaja rozni muzikanti pouzit jednu a tu istu gitaru na diametralne odlisnu muziku z prosteho dovodu. lebo im to tak bude vyhovovat.
spravne, proste treba gitaru skusit, ak vyhovuje, tak hej, ak nie, tak treba inu zohnat, to je cele
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
hate_me
pravidelný návštevník

« Odpoveď #27 kedy: 13. August , 2008, 16:08:50 »

ok, dakujem  :)
Zaznamenané

kato
pravidelný návštevník
Príspevkov: 425

« Odpoveď #28 kedy: 15. August , 2008, 07:59:03 »

Chcel by som tiez prispiet do tejto debaty.Ziaden profesionalny vyrobca gitar nie som .Nie som az tak zavisly odpredaja svojich gitar.
Predavam to po vecsine preto aby som mal prachy na dalsie diela ked ma to chyti.K tej morusi som sa dostal ako slepe kura.
Je to prirodne susene drevo a zaujala ma na tom ta kresba.Cim viacej na tom brnkam tym sa mi zda zvuk tej gitary zaujmavejsi .Na sucho ma pekny zvuk.Samozrejme kazdemu hra v rukach gitara inac.Gitary chodim skusat do Trencianskych
hudobnin za chalanmi a za kamaratmi lebo doma mam len 10watove chrcitko..A tej cene co som tam dal Len hardware so snimacmi  cca 5000sk.Tiez by som chcel dodat ze aj to drevo cosi stoji.Este dodam ako ma zrusil JOE a mal totalnu pravdu,ze nech je ta gitara aj z cinskej rybezle jeho zaujma zvuk nastroja nie z coho je vyrobena.
« Posledná zmena: 15. August , 2008, 08:06:23 od kato » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #29 kedy: 15. August , 2008, 09:10:34 »

je to tazke drevo, cca k comu to ma zvukovo blizko?
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.037 sekund, 22 otázok.