Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 20:33:53
Strán: 1 ... 754 755 [756] 757 758 ... 1120 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Srandy nejake  (Prečítané 1735609 krát)
0 užívateľov a 26 Hostí prehliada túto tému.
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #11325 kedy: 25. Október , 2011, 11:49:57 »

problem je, ze zvacsa potom ti nabozni ludia postupne chcui intervenovat zas do politiky a zasahovat kam sa len da. Clovek je stale rovnaky. :)
presne tak. s jedlom rastie chut a pri moci v pripade cirkvi niekto stoji. kto zaruci, ze ten niekto svoju moc nezneuzije?
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
FunkyMonk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 156

« Odpoveď #11326 kedy: 25. Október , 2011, 11:50:54 »

V istom zmysle ano, len problem je, ze zvacsa potom ti nabozni ludia postupne chcui intervenovat zas do politiky a zasahovat kam sa len da. Clovek je stale rovnaky. :)

Samozrejme, ale dnes maju ti nabozni ludia cca taky vplyv ako ti co neveria a povedzme si, ze zas niekto ich zaujmy zastupovat musi.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #11327 kedy: 25. Október , 2011, 11:51:26 »

Ja podstatne vacsi, pretoze islam predstavuje pre Europu ovela vacsiu hrozbu ako ustupujuce krestanstvo. Pre Teba ako hudobnika a potencialneho volnomyslienkara tiez. Bavím sa skvele

nemám problém ako hudobník s islamom.. ich hudobná kultúra mi nijako neprekáža..  Bežní veriaci sú myslím rovnako tolerantní ako naši kresťania..  Vadí mi extrémne zmýšľanie a netolerancia. V dnešnej dobe je možno islam väčšia hrozba ako kresťanstvo, ale možno to bude naopak, že práve kresťanské štáty budú väčšou hrozbou pre svet..
Zaznamenané

FunkyMonk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11328 kedy: 25. Október , 2011, 11:51:34 »

presne tak. s jedlom rastie chut a pri moci v pripade cirkvi niekto stoji. kto zaruci, ze ten niekto svoju moc nezneuzije?
To je pravda, len hovorim, ze dnesny stav veci je proste taky, ze to myslim nehrozi.
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #11329 kedy: 25. Október , 2011, 11:55:41 »

To je pravda, len hovorim, ze dnesny stav veci je proste taky, ze to myslim nehrozi.
no hrozi to v podobe paskvilov ako KDH. sak to je uplne transparentny princip - cirkev je apoliticka a poziva silny spolocensky kredit. zalozim si politicku stranu a dam si do nazvu nieco, co ma spoji s touto instituciou. tadaaaa, volicska zakladna bum silna a uz idem. Argumentacia bohom pri interrupciach, podpora boha pri utokoch USA na Irak, atd. atd., nebezpecie neprichadza len priamo z danej institucie ale jej samotna existencia je nebezpecna, pretoze jej kredit si moze kedykolvek ktokolvek prepozicat jednoducho preto, lebo boha nikto nikdy nevidel a ani neuvidi a preto, ze cielovka tychto machinacii jednoducho veri a nepotrebuje VEDIET.
Zaznamenané

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
FunkyMonk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11330 kedy: 25. Október , 2011, 11:56:50 »

WTF??? teraz sa snazis diskvalifikovati? vedecka argumentacia nefunguje sposobom ze "dokaz mi, ze neni" ale "dokaz mi, ze je" ako mozes dokazat neexistenciu niecoho? ty mi dokaz, ze na Plute v tomto momente nepobehuje prave 10 zltozelenych kybernetickych organizmov...  ?§!.
dalsia uberpicovina, iba si prekrutil. NEVERIT nerovna sa VERIT V NEEXISTENCIU. to je ako ked ti poviem, ze ti dam 50 eur. neveris. preco? no lebo je to z principu blbost a preto potrebujes dokaz. potom budes vediet. pokial nemas ako vediet, hladas aspon indicie a veris. pointa je, ze neverit znamena najlepsi sposob ako sa vyhnut omylu. chce to vsak urcite sebazaprenie, ze pracujes bez riesenia, bez patternu. viera ti dava urcity ramec. nieco ako ked zapajas emocie do hadky. je to rychle a efektivne i ked z daleka nie spravne riesenie. ale je to riesenie a niekto ho chce/potrebuje okamzite.
Este raz: K. Popper - logika vedeckeho skumania je pokial viem vcelku uznavane pojednanie o tom co je vedecky dokaz. Zakladna teza knihy je takato: Skutocny vedecky dokaz je taky, ze teza funguje, dokial ju niekto nevyvrati  A druha, ze teza co nie je falzifikovatelna je jednoducho nevedecka. Zaroven veda je asi jediny spolahlivy nastroj pojednania o vonkajsom svete. Veda ako taka nemoze pojednavat o Bohu, jednoducho nie je pre nu subjektom. Mozes to nazvat sofizmom alebo hocicim, ale ty ak chces mna presvedcit, ze mas pravdu o Bohu, tak musis dokazat, ze neexistuje. Ja nechcem presvedcit teba o tom, ze existuje, snazim sa iba zastavit ludi pred sudmi typu "boh neni a to je uplne jasne."
K tvojmu druhemu bodu ano NEVERIT v existenciu = VERIT v neexistenciu alebo povedat neviem. Ak chces existuje nazvime to seda zona medzi dvoma polmi a to je ten agnosticizmus, co je jednoducho priznanie, ze neviem. ateizmus je neverim. Teizmus je verim.
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 12:05:29 od FunkyMonk » Zaznamenané
FunkyMonk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11331 kedy: 25. Október , 2011, 12:00:31 »

no hrozi to v podobe paskvilov ako KDH. sak to je uplne transparentny princip - cirkev je apoliticka a poziva silny spolocensky kredit. zalozim si politicku stranu a dam si do nazvu nieco, co ma spoji s touto instituciou. tadaaaa, volicska zakladna bum silna a uz idem. Argumentacia bohom pri interrupciach, podpora boha pri utokoch USA na Irak, atd. atd., nebezpecie neprichadza len priamo z danej institucie ale jej samotna existencia je nebezpecna, pretoze jej kredit si moze kedykolvek ktokolvek prepozicat jednoducho preto, lebo boha nikto nikdy nevidel a ani neuvidi a preto, ze cielovka tychto machinacii jednoducho veri a nepotrebuje VEDIET.
KDH akokolvek si ju vezmem je na slovenskej politickej scene jeden z tych lepsich subjektov. Ak mas pocit, ze kazdy co je veriaci automaticky voli KDH tak to nie je pravda, aj ten miki si dal to K do nazvu strany, a nikto ich nepovazuje za nejakych svatuskarov.
Ano argumentacia bohom pri interupciach tak ako pri utokoch na USA je proste kokotina, ale nemyslim ze zrovna kdh argumentovala bohom pri utoku na irak. CO sa tyka interrupcii, k tym ja bohuzial ziaden nazor nemam, lebo fakt neviem posudit, co je dolezitejsie a kde je ta hranica pokial este interrupcie ano.
Zas akokolvek si mozes mysliet,ze vsetci veriaci su stado co pocuva iba biskupa tak to tak jednoducho nie je, toboz nie co sa tyka Figela.
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 12:01:23 od FunkyMonk » Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #11332 kedy: 25. Október , 2011, 12:01:19 »

Ja len tak tym vnimavejsim tu davam na uvahu. Nie je na Slovensku ovela vacsia miera netolerancie od ateistov ako od veriacich? Aj na fore sa to jednoznacne potvrdzuje.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
traktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 700

« Odpoveď #11333 kedy: 25. Október , 2011, 12:05:17 »

dpce to v tejto republike uz naozaj nikto nepracuje?  Bavím sa skvele
Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #11334 kedy: 25. Október , 2011, 12:06:54 »

Funkymonk:
nejde o to, jak je na tom realne KDH alebo SDKU, ide o to, ze s tym konceptom sa realne pracuje. je to nastroj, ktory pracuje s vierou a zneuziva ju a ja si proste myslim, ze taky nastroj by mal byt systemovo zakazany. co mas proti tomu? takisto mi neslo o to, ze ci su alebo nie su interrupcie dobre, ale o to, ze sa tam argumentuje tak, ako som napisal a som rad, ze si priznal, ze to je kokotina. to mas to iste aj s tym stadom. ak ma byt system dobry, tak nema pracovat s nadejou, ze niekto nie je stado, ale ma existovat pravidlo, ktore zaruci, ze aj keby tu bolo stado, k tomu zneuzitiu dojst nemoze. pretoze v sucasnosti nemas zaruku, ze to tak nie je. znovu je to len dobra viera.

co sa tyka "boh neni", to bola taka provokacia. ja, pokial nemam nieco dokazane, ze je, no tak neverim, ze to je. ty to dokazane nemas a napriek tomu veris, ze to tak je. kto z nas ma vyssiu sancu na omyl?
to tvrdenie vychadza teda z pravdepodobnosti, opierajuc sa o vedecky postup. nie dokaz, tam s tebou suhlasim. a nikoho sa nesnazim presvedcit, neboj. ako uz som napisal, chapem, preco existuje viera aj cirkev a aj to, ze existovat neprestanu. ved cital si to, ci nie? Žmurk

spyros:
to je kokotina. sulik ma tiez na internete velke preferencie a v reali zhorel. toto forum nie je ziadnym odrazom. Pravdou je, ze ateisticke presvedcenie je tu pomerne slabe, statisticky vzato. Co sa krestanov tyka, nastastie tu nemaju ziadnu velku moc, takze by som povedal, ze co sa dennodenneho zivota tyka, ta tolerancia je tu pomerne vysoka a to obojstranne. Alebo mas pocit, ze ti tvoju vieru niekto zakazuje? Ved ty sa tejto diskusie nemusis ucastnit, nikto ta nenuti. Alebo nas chces obmedzit, lebo ti slapeme po tvojej paradigme? To by si bol potom ty ten netolerantny.

a ked uz by som si chcel rypnut (akoze som neodolal, odpust), tak cirkev je zapicena realitka, ktora neplati dane, a ktoru uplne nedobrovolne zcasti financujem aj ja.
« Posledná zmena: 25. Október , 2011, 12:12:10 od Iggy » Zaznamenané

reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #11335 kedy: 25. Október , 2011, 12:12:02 »

Tomu celkom nerozumiem. Osobne sa poznáš s bohom? Na základe čoho teda veríš, ak nie na základe knižky? Prečo si nerozšíriš knižnicu?
Trafil si klinček po hlavičke, každý kresťan musí mať osobný vzťah s Bohom.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #11336 kedy: 25. Október , 2011, 12:13:01 »

Trafil si klinček po hlavičke, každý kresťan musí mať osobný vzťah s Bohom.
je ten vztah zalozeny na vzajomnom porozumeni? prebieha tam komunikacia? papier od lekara nemas nejaky na to?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11337 kedy: 25. Október , 2011, 12:13:47 »

nemám problém ako hudobník s islamom.. ich hudobná kultúra mi nijako neprekáža..  Bežní veriaci sú myslím rovnako tolerantní ako naši kresťania..

No to hadam nie. Alebo kde vidavas "beznych" moslimov na rockovych alebo metalovych koncertoch trebars? Bavím sa skvele To by som sa sam isiel pozriet. Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
FunkyMonk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11338 kedy: 25. Október , 2011, 12:14:12 »

Funkymonk:
nejde o to, jak je na tom realne KDH alebo SDKU, ide o to, ze s tym konceptom sa realne pracuje. je to nastroj, ktory pracuje s vierou a zneuziva ju a ja si proste myslim, ze taky nastroj by mal byt systemovo zakazany. co mas proti tomu? takisto mi neslo o to, ze ci su alebo nie su interrupcie dobre, ale o to, ze sa tam argumentuje tak, ako som napisal a som rad, ze si priznal, ze to je kokotina. to mas to iste aj s tym stadom. ak ma byt system dobry, tak nema pracovat s nadejou, ze niekto nie je stado, ale ma existovat pravidlo, ktore zaruci, ze aj keby tu bolo stado, k tomu zneuzitiu dojst nemoze. pretoze v sucasnosti nemas zaruku, ze to tak nie je. znovu je to len dobra viera.

Pracuje sa s nim tak ako sa pracuje s konceptom socialneho statu pri 20% rovnej dani. Jednoducho su to bludy, zvasty a picoviny, ale hovorime o politickom svete, tam sa zneuziva vsetko od alfasamcovstva, pseudovedeckych cisel (vid hociktora debata pociatka a miklosa, na vsetko dva rozne vypocty, ale to bude uz povahou socialnej vedy) , az po taku intimnu vec akou je viera.
Samozrejme, lenze ak mas v systeme velmi silne stado, tak system je za 5 minut prerobeny, a je jedno ci to je  netolerantnych ateistov alebo netolerantnych katolikov. Prave preto ide o tu vychovu k tolerancii co je dolezita, lebo postavit dobry system bez realne aspon trochu uvedomeleho volicstva je nemozne.
Dnes je to nemozne, neexistuje napr. na slovensku stado, ktore by takto otocilo system. Teda uvidime po volbach.  Zdravíčko
Zaznamenané
FunkyMonk
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11339 kedy: 25. Október , 2011, 12:15:23 »

a ked uz by som si chcel rypnut (akoze som neodolal, odpust), tak cirkev je zapicena realitka, ktora neplati dane, a ktoru uplne nedobrovolne zcasti financujem aj ja.
Ja som za odlucenie cirkvi od statu, a nieco by som na jej chod platil. Druha vec je, ze tato zapicena realitka sa stara o kopu kulturnych pamiatok, ktore stat nechce prevziat, lebo na to nema cash.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 754 755 [756] 757 758 ... 1120 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.059 sekund, 21 otázok.