Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
04. December , 2024, 19:48:11
Strán: 1 2 3 [4] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jaco Pastorius  (Prečítané 23424 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
waldo42
pravidelný návštevník
Príspevkov: 273

« Odpoveď #45 kedy: 02. Apríl , 2008, 08:44:02 »

vypocul som si 2-3 skladby joni mitchell,kde jaco hra basu.krasne nevtierave ale sedi to tam a hra ten svoj styl
Zaznamenané

mozes si vybrat z dvoch ciest: "sex, drogy a rock ´n roll" alebo "masturbacia, antidepresiva a hip hop"
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #46 kedy: 02. Apríl , 2008, 08:47:54 »

vypocul som si 2-3 skladby joni mitchell,kde jaco hra basu.krasne nevtierave ale sedi to tam a hra ten svoj styl
mam cely koncert Joni Mitchell kde hra basu Jaco, gitaru Pat Metheny..
fajnova muzicka.
Zaznamenané

FALLGRAPP
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #47 kedy: 02. Apríl , 2008, 10:44:06 »

mam cely koncert Joni Mitchell kde hra basu Jaco, gitaru Pat Metheny..
fajnova muzicka.
To bola velmi vydarena zostava. Zdravíčko
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #48 kedy: 28. Máj , 2008, 19:44:05 »

s patom methenim im to slapalo vyborne. pocuval som akurat nejake veci kde hral iba jaco a joni mitchell a parada. navrstvene linky basy + gitara a spev, nic viac tomu nebolo treba. hlavne je vyborne ako cast liniek pracuje s gitarou, cast s vokalom a cast robi rytmiku. skvely mozek.
Zaznamenané

o-yep sro
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #49 kedy: 27. Júl , 2008, 18:53:22 »

Pistankov nazor na chalana :)

http://magazin.station.zoznam.sk/servlet/Satellite?pagename=CMS_Page&childpagename=Magazin/CMS_Container&c=Page&cid=1118753701921&aid=1171449331319&rid=1121169286480
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #50 kedy: 27. Júl , 2008, 19:06:14 »

Nemam Jaca ani zdaleka az tak dobe napocuvaneho, ale z tohom co som od neho pocul, som mal tiez taky nejaky podobny pocit.  :)
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #51 kedy: 27. Júl , 2008, 22:20:22 »

zaujimavy nazor. ono zase je na debatu ze kde je pravda - nakolko bol vynimocny a nakolko ukazal cestu inym. keby zil aj teraz, tak je mozno zabudnuty trosecnik,hra na sklonku jeho zivota bola niekde uplne inde ako ked nefetoval.
niektore veci kde hra jaco su dobre tak na pikenko, no kapela okolo neho (hoc aj weather report) tiez nehra zrovna kohutika jarabeho, takze ono tie autisticke kontexty treba brat asi aj v trochu inych suvislostiach, ako len cisto na zaklade linky. je X pesniciek kde hra groovy a slape to prijemne.
basakov co si z neho zobrali velku inspiraciu je prilis vela na to, aby to mohol byt len taky kolotocar ako ho opisal pistanek.
Zaznamenané

o-yep sro
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #52 kedy: 27. Júl , 2008, 22:42:45 »

zaujimavy nazor. ono zase je na debatu ze kde je pravda - nakolko bol vynimocny a nakolko ukazal cestu inym. keby zil aj teraz, tak je mozno zabudnuty trosecnik,hra na sklonku jeho zivota bola niekde uplne inde ako ked nefetoval.
niektore veci kde hra jaco su dobre tak na pikenko, no kapela okolo neho (hoc aj weather report) tiez nehra zrovna kohutika jarabeho, takze ono tie autisticke kontexty treba brat asi aj v trochu inych suvislostiach, ako len cisto na zaklade linky. je X pesniciek kde hra groovy a slape to prijemne.
basakov co si z neho zobrali velku inspiraciu je prilis vela na to, aby to mohol byt len taky kolotocar ako ho opisal pistanek.

Ked som si odmyslel tie jeho expresivne vyrazy, ktore tam nasukal z dovodu kvazi intelektualnosti, tak s tou podstatou tam suhlasim. S tymi prirovnaniami uz nie. Myslim, ze si to dobre vystihol, treba ho posudzovat v kontexte doby a kapely. Mne sa tie groovoe veci velmi paci, aj niektore vypekacky, ale nedokazem sa stotznit s tym videnim, kde kazdu jednu notu od neho vyvazuju tonou zlata za hudbnu geniality.
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #53 kedy: 27. Júl , 2008, 22:48:36 »

to je fakt, v iste veci od pastoria pocuvat nevladzem a nehladam za tym ziaden astral, proste on nieco citil, zahral, nahral, ale pre mna je to tazko nachuja a pustat si to nebudem. mal aj dobre, ale aj velmi velmi nepocuvatelne veci.
Zaznamenané

o-yep sro
udry
Hosť
« Odpoveď #54 kedy: 27. Júl , 2008, 22:57:38 »

" - počúvam jeho nahrávky, pripadajú mi ako dielo autistického decka
-Je to dielo duševne chorého človeka
-Áno, som pevne presvedčený, že práve Pastoriova príslušnosť ku klubu krásnych mladých dlhovlasých mŕtvych mužov (Ježiš Kristus, Sergej Jesenin, Che Guevara, James Dean, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Brian Jones, John Lennon, Ian Curtis, Marek Brezovský, Daniel Tupý atď.) je podľa mňa najhlbšou a najvnútornejšou kvintesencou dnešného kultu „sv. Jaca“." ..................P.P.

Nuž,čo si mysliet o človeku,ktory takto piše?

« Posledná zmena: 27. Júl , 2008, 22:59:21 od udry » Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #55 kedy: 27. Júl , 2008, 23:22:12 »

" - počúvam jeho nahrávky, pripadajú mi ako dielo autistického decka
-Je to dielo duševne chorého človeka
-Áno, som pevne presvedčený, že práve Pastoriova príslušnosť ku klubu krásnych mladých dlhovlasých mŕtvych mužov (Ježiš Kristus, Sergej Jesenin, Che Guevara, James Dean, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Brian Jones, John Lennon, Ian Curtis, Marek Brezovský, Daniel Tupý atď.) je podľa mňa najhlbšou a najvnútornejšou kvintesencou dnešného kultu „sv. Jaca“." ..................P.P.

Nuž,čo si mysliet o človeku,ktory takto piše?

pekna poznamka, rudy Si píš!!!  Bavím sa skvele
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #56 kedy: 28. Júl , 2008, 00:26:22 »

Pista, pekne si napisal.

Ale ten Pistankov text mi bol celkom sympaticky :)
Zaznamenané
samojed
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 101

« Odpoveď #57 kedy: 29. Január , 2010, 15:51:58 »

Ale stále neviem, prečo P. Pišťanek má taký názor na neho. Samozrejme mu ho neberiem, ale nie je to po prvý krát, čo mu leží nejaký skvelý muzikant v žalúdku. Aj o Dežovi Ursinym sa nevyadril svojho času bohvieako lichotivo, bolo to tu: http://www.inzine.sk/article_reactions.asp?art=6138.
Zaznamenané

Kam by som chodil? Na dvor...
Roztancujem ja týmto publikum? Roztlieskam ja týmto publikum?
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #58 kedy: 05. Október , 2011, 00:30:32 »

a este jacove nadupane groove

od 2,40  teen town a potom improvizacion abo co to je . popici

Zaznamenané

Petrik
nováčik
*
Príspevkov: 7

« Odpoveď #59 kedy: 28. December , 2011, 19:35:55 »

Veľmi divný človek no proste ujetý...som si vypočul niake tie jeho diela. Konkrétne vyššie tie jeho groovy z Talianska 86'. Myslím, že dáva docela slušne, veľmi sa mi zapáčila jeho hudba. Myslím, že si ešte niečo o ňom pohladám. Dokonca som sa dostal aj k jeho groovom z Californie, no veď posúdte sami čo vy na to. Zhrnuté, niečo úžastné...  Zdravíčko

Zaznamenané

Gear: | Fender Jazz Bass Arctic White | Cort EVL-Z4B | Marshall MB4410 | Kapela: Pandora |
Strán: 1 2 3 [4] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.114 sekund, 23 otázok.