Zuzka
|
|
« kedy: 15. Február , 2008, 22:25:42 » |
|
LIVIN´ BLUES 2008 15.3.2008 od 16,30 hod. do neskorých nočných hodín, Dom kultúry lúky 16. Ročník festivalu bluesovej a rhythm ´n ´ bluesovej hudby Z domácich súborov to bude okrem úplných noviniek ako martinský JOZEF NEDBALEC BLUES BAND, či čerstvý bratislavský BLUEBERRIES, i staronový MACO CSONKA & Dr.SCHLOSSER BAND. Po rokoch sa na festivale predstaví i stálica slovenskej bluesovej hudby - BLUESWEISER Juraja TURTEVA, trnavský TÓNO HORNÁK & SOCIAL BLUES CLUB , obnovený súbor známeho gitaristu a speváka Milana Konfrátera – MILAN KONFRÁTER BLUES BAND a populárna bluesová osmička – BLUES 8 so svojou BLUES BROTHERS SHOW. Zo zahraničia pricestuje na festival výborný přerovský súbor MOTHERS FOLLOW CHAIRS, z Nemecka súbor v štýle „zydeco“-BAYOU ALLIGÁTORS a vrcholom festivalu bude iste vynikajúci americký spevák RON RINGWOOD & HIS BAND s muzikantami z Maďarska a Slovenska. zdroj info: http://www.kzp.sk/livinblues.htmlChystate sa niekto? Ja idem urcite.
|
|
|
Zaznamenané
|
Suit up! I'ts gonna be legendary.
|
|
|
joey
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 15. Február , 2008, 22:32:03 » |
|
sranda ze nebude Bobos, kedze vydal teraz nove CD... ale inak bol som na jednom rocniku v DK Luky a musim povedat ze z tej velkej saly mi bolo dost na grc celkovo na mna ta sala posobila dost psycho (opat sa raz sudruhovia architekti predviedli)...kto nezazil nevie o com hovorim...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zuzka
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 15. Február , 2008, 22:44:50 » |
|
sranda ze nebude Bobos, kedze vydal teraz nove CD... ale inak bol som na jednom rocniku v DK Luky a musim povedat ze z tej velkej saly mi bolo dost na grc celkovo na mna ta sala posobila dost psycho (opat sa raz sudruhovia architekti predviedli)...kto nezazil nevie o com hovorim... Ten Bobos prekvapil aj mna. Tak isto aj Bonzo, ale ved uvidim aspon pre mna novych hudobnikov. Pretoze nepoznam nikoho zo spominanych. No ja som nezazila, bola som len v tej malinkej. Uvidime, ja sa tam velmi tesim.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joey
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 15. Február , 2008, 22:55:09 » |
|
ja ked som bol tak vystupenia boli aj v malej aj vo velkej...v malej to bol viac undergroud (mlade kapelky a ista alternativa) a vo velkej skor "stari harcovnici"... mno kazdopadne si uzi velku "psycho" salu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zuzka
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 11. Marec , 2008, 20:18:29 » |
|
To akoze vazne nikto nejde??? Ja uz budem mat zajtra listok.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 11. Marec , 2008, 20:19:22 » |
|
sak by tam vsetci zaspali
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
temo
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 11. Marec , 2008, 20:27:15 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Radomír
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 13. Marec , 2008, 08:58:24 » |
|
Zažil som pár skvelých LIVIN BLUES.Ale posledné ročníky nič moc.Kedysi tu špičkový hráči chodili.Asi bolo viac penazí na to.Prestal som prispievať do bluesovej spol-tak asi preto Je škoda že už nič lepšie dokonca ani z domácej elity im nepotvrdzuje učast.Opať jedna akcia kde budeme spomínať na staré dobré časy?
|
|
|
Zaznamenané
|
Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI
|
|
|
Zuzka
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 16. Marec , 2008, 00:05:46 » |
|
Takze ludia, idem to zhodnotit. Celkovy dojem je, ze som uuuuuuplne uzasnuta. Davno som sa tak dobre nebavila, ale po poriadku. Budem hovorit len o velkej sale, v malej sme boli iba na chvilku.
Prvi vystupili Milan Konfrater Blues Band. Hrali asi len prebrate veci, no slapalo im to. Bobos im hral harmoniku, takze zle to byt ani nemohlo.
Druha kapela boli Tono Hornak & Social Blues Club Trnava. Boli to asi najstarsi hudobnici vobec. Avsak aj postarsiemu panovi na kontrabase to riadne slapalo. Celkovo kapele to vsak neslo az tak dobre, hraju spolu velmi malo a neboli dobre zohrati.
Dalsi boli Bluesweiser. Aby nam z tej bluesovej 12tky nesiblo, odpalili to tam svojim funky bluesom. Z tychto slovenskych boli jednoznacne najlepsi. Potom prisla na rad jedna ceska, ktora sa mne osobne vsak vobec nepacila. Tlacila do toho a celkovo, nic moc.
A najlepsie vystupenia vecera este len prisli. Nastupili The Bayou Alligators. Toto bola zmes funky, ska, rock n rollu zaobalene do bluesu. Konecne rozhybali ludi a tu otravnu 12tku zahodili do kuta. Na posledne 2 pesnicky sme siesti (z toho 2 ja a kamarat, na prvu aj moj lektor) dokonca trsali pod podium, naozaj naaarez.
Chceli sme si oddychnut, ale to nam nebolo sudene. Prisiel na rad Ron Ringwood & His Band. Cernoch z USA so svojou madarskou kapelou. Poslednu kapelu som sice nevidela, ale Ron bol asi vyvrcholenie vecera. Uzasny spevak, ktory si viedol celu kapelu. Bolo vidiet, ze spieva zo srdca a ohromne som sa bavila. S kamaratom sme dali aj standing ovation, ale nikto sa nechytil. Az pri poslednej pesnicke. Publikum bolo celkovo dost suche.
Pre mna to bol jeden z najvacsich hudobnych zazitkov (aj ked ich zas tak vela nebolo, ze no...). Takze tak...
|
|
« Posledná zmena: 16. Marec , 2008, 00:10:12 od Zuzka »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 16. Marec , 2008, 00:27:29 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 16. Marec , 2008, 00:27:59 od Zeck »
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
ydur
Hosť
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 16. Marec , 2008, 00:40:53 » |
|
....a tu otravnu 12tku zahodili do kuta......" Ale Zuzka, ved rock,pop,metal a dalšie žanre su v podstate ta "otravna 12-ka".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zuzka
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 16. Marec , 2008, 00:43:08 » |
|
....a tu otravnu 12tku zahodili do kuta......" Ale Zuzka, ved rock,pop,metal a dalšie žanre su v podstate ta "otravna 12-ka". No, ale ked pocuvas hodinu na koncerte bluesovu kapelku, ktora ide v kuse 12tku, tak je to este v pohode. Ale ked niekolko hodin, tak to da zabrat. Este ze tam boli aj ti, vyssie spominani.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 16. Marec , 2008, 03:04:21 » |
|
....a tu otravnu 12tku zahodili do kuta......" Ale Zuzka, ved rock,pop,metal a dalšie žanre su v podstate ta "otravna 12-ka". rudy - tebe asi nič nehovorí ten termín - 12-tka..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ydur
Hosť
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 16. Marec , 2008, 09:24:38 » |
|
rudy - tebe asi nič nehovorí ten termín - 12-tka.. Pitu: 12-ka je dvanast-taktova forma skladby ,tz.,že dlžka akordickej postupnosti je 12 taktov. Akordy su postavene na I-IV-V stupni použitej stupnice.To ale neznamena,že sa hraju len 3 akordy. Akordicka postupnost može byt dalej upravovana a rozvijana. Ale zakladna forma "dvanastky" sa nemeni.Tato forma existuje v jazze, pope,rock n rolle,rocku,metale atd. Stači? A teraz napiš,čo Tebe hovori termin "12-tka".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 16. Marec , 2008, 10:54:13 » |
|
Pitu: 12-ka je dvanast-taktova forma skladby ,tz.,že dlžka akordickej postupnosti je 12 taktov. Akordy su postavene na I-IV-V stupni použitej stupnice.To ale neznamena,že sa hraju len 3 akordy. Akordicka postupnost može byt dalej upravovana a rozvijana. Ale zakladna forma "dvanastky" sa nemeni.Tato forma existuje v jazze, pope,rock n rolle,rocku,metale atd. Stači? A teraz napiš,čo Tebe hovori termin "12-tka". Rudy - písal si, že rock, pop, metal sú v podstate len otravná 12-tka, čo nie je pravda. Tieto žánre sú spravidla postavené na opakovaní sa "otravných" 4 (8, 16) taktov. Keď vieš, čo je 12 taktov a ako to medzi nimi funguje, tak vieš, že to v bežných pesničkách nepočuješ.
|
|
« Posledná zmena: 16. Marec , 2008, 10:54:39 od Pitu »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|